Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

(VIDEO) SOS: Άκρως επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση στην Κρηστώνη Κιλκίς

SOS: Άκρως επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση στην Κρηστώνη Κιλκίς. Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024.

Προγραμματική αντιπολίτευση ουσίας και όχι αντιπολίτευση εντυπωσιασμού

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος
Πριν από λίγες ημέρες και υπό το βάρος του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του «Βήματος» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την μοιραία νύχτα των Τεμπών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε κάλεσμα στην Αντιπολίτευση για κατάθεση από κοινού, ψήφου δυσπιστίας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Μητρόπολης Κιλκίς
«Νῦν εὐαγγελίζεται Γαβριήλ, τὸ χαῖρε κραυγάζων, μετὰ δέους τῇ Μαριάμ»… νυν ευαγγελίζεται Ιστορία, την Εθνεγερσίαν κραυγάζουσα, μετά δέους τοις Έλλησιν. Δύο μεγαλυνάρια για δύο σπουδαίες στιγμές. Γι’ αυτές, που συνδέθηκαν άρτια στη σημερινή λαμπροφόρο εορτή της 25ης Μαρτίου: είναι η λυτρωτική αναγγελία του Αρχαγγέλου στην Παρθένο Μαρία, πως καθίσταται Θεοτόκος, και η επίσης λυτρωτική, για το Γένος, απόφαση των Αγωνιστών του 1821 να κηρύξουν την Επανάσταση.

Πρόγραμμα τέλεσης ακολουθιών Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων Κιλκίς



Ευχαριστήρια επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου για την προσφορά αθλητικού υλικού

Ανακοίνωση Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούμε τον Α.Σ. «Δόξα Χέρσου» και τον Πρόεδρο Μποζίνη Ελευθέριο για την προσφορά στο σχολείο μας αθλητικού υλικού (μπάλες διαφόρων ειδών, σχοινάκια και στεφάνια). Ευχαριστούμε επίσης και τον Α.Σ. «Σπίθα Κορομηλιάς» για την προσφορά μπαλών.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 31/03/2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή (
ΝΕΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ), μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 31/03/2024 Κυριακή από ώρα 07:30 έως 12:00

Συνελήφθησαν - σε ξεχωριστές περιπτώσεις - δύο άτομα στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν προχθές (24 Μαρτίου 2024) το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί άνδρες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Φύσκα Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Φύσκας
Μετά τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις μας τα Χριστούγεννα και την Καθαρά Δευτέρα, σας προσκαλούμε να έρθετε να μοιραστείτε το πολύτιμο δώρο της ζωής σε μια αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογός μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 έως τις 12:00 στη Φύσκα στον σύλλογο. Η προσφορά σας θα φέρει χαρά και ελπίδα σε πολλές ζωές.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Κιλκίς, γιόρτασαν τα Κούλουμα

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Την Καθαρά Δευτέρα μέλη των τμημάτων και φίλοι του συλλόγου, συγκεντρωθήκαμε στο κτήμα της Ένωσης μας, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα.

Με τέσσερα μετάλλια ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς στο 22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κ.Δ. Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 οι τριήμεροι αγώνες του 22ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2024, με τη συμμετοχή 122 σκακιστών και σκακιστριών. Διοργανωτές ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & SPA στην Παραλία Κατερίνης. Οι αγώνες περιλαμβάναν τo Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα της Ένωσης καθώς και την Προκριματική Φάση των Πανελληνίων Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων 2024 (παίδων – κορασίδων).

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ανακοίνωση 
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Η ημερομηνία 25 Μαρτίου,αποτελεί ένα ορόσημο και μια ιστορική πράξη,ένα συμβόλαιο τιμής του Έθνους, μέσα από το οποίο εκφράζονται και καταξιώνονται οι ηθικές αξίες της ελευθερίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Ετήσιος χορός ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ Κιλκίς



Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς, για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821

Ενίσχυση του ΚΚΕ ενάντια στη μοιρολατρία και τις «Ιερές» ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του καιρού μας

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
«Η αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 που γκρέμισε την οθωμανική φεουδαρχική κυριαρχία και οδήγησε στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους παραμένει πολύτιμη πηγή διδαγμάτων.

Η άρθρωση του "Ρ"

Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ Kinesis for kids 
Γράφει η Αναστασία Πατζατζή
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
με εξειδίκευση στον Αυτισμό
Ο ήχος "ρ" εμφανίζεται τελευταίος στην ομιλία του παιδιού, γύρω στα 5,5 με 6 έτη. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η προφορά του "ρ" είναι δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούνται λεπτές και δύσκολες κινήσεις (παλμικές κινήσεις) της γλώσσας για την προφορά του. Συνήθως, τα παιδιά αντικαθιστούν το "ρ" με "λ" ή το παραλείπουν τελείως.