Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Έκκληση βοήθειας

Παρεμβαίνει η 
Παρασκευή Κουραλίδου*
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας στις 7 Απριλίου 2022, επιθυμώ να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα ζωτικής σημασίας, για την πορεία της Δημοκρατίας στη χώρα μας, γεγονός.

"Ο υπηρέτης του λαού"

Γράφει Λευτέρης Παυλίδης
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας κωμικός ηθοποιός, το 2015 έπαιζε σε μία τηλεοπτική σειρά στην ουκρανική τηλεόραση όπου υποδύονταν τον Πρόεδρο της χώρας και η οποία είχε μεγάλη επιτυχία. Το όνομα της σειράς ήταν ‘ο υπηρέτης του λαού’ κι όπως φαντάζεστε με τα κατορθώματα του πρωταγωνιστή Ζελένσκι δεν ήταν δύσκολο να ταυτιστεί ο ουκρανικός λαός. Λίγο η μεγάλη δημοφιλία που τον έκανε να καβαλήσει το καλάμι, λίγο οι ΗΠΑ που ήταν στο παρασκήνιο και υποκίνησε την εταιρία παραγωγής της σειράς, φούσκωσαν τα μυαλά του και το 2018 ανακοινώνεται επίσημα ότι ο θεατρίνος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Aγώνες στίβου του Α.Σ. «Αίας» Κιλκίς

Δελτίο τύπου Α.Σ. «Αίας» Κιλκίς
Υπέροχη ημέρα η χθεσινή για τον αθλητισμό και για τα παιδιά του στίβου όλων των Συλλόγων της πόλης μας. Στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς ο Α.Σ. “Aίας» Κιλκίς ένωσε τις δυνάμεις του με τους Συλλόγους της πόλης, πραγματοποιώντας αγώνες στίβου για μικρές ηλικίες (νήπια έως Ε’ Δημοτικού). Oι μικροί αθλητές μας έλαβαν μέρος στα εξής αγωνίσματα: ρίψη vortex, άλμα εις μήκος, τρέξιμο (50μ.) και kids athletics.

Μαρία Σπυράκη: Να έρθουν γρήγορα οι προτάσεις αποδέσμευσης της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Επιτάχυνση των εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να παρουσιάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις προτάσεις της για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει μια ευρωπαϊκή λύση που θα αποκλιμακώσει τις τιμές στις έκτακτες συνθήκες ενεργειακής κρίσης, ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη. 

Ερώτηση Χάρη Καστανίδη με θέμα "Συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες και νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης"

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: Συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες και νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (8/4/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 2Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10013)
2. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών εξοπλισμού πληροφορικής
3. 5Κ/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΤΕ, ΔΕ
4. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Υγείας
5. Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 3/2022 (απασχόλησης ρητινεργατών)
6. 12Κ/2021: Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών
7. 1Γ/2022: Παράταση προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
8. Επιλεγείσα ΓΔ Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
9. 3Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδικός Θέσης 10015)
10. Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς συσσωρευτών και συντήρησης UPS
11. 13Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ
12. 2Κ/2022: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
13. 4ΔΣ/2021: Ανάρτηση Οριστικών Αποτελεσμάτων
14. 4ΔΣ/2021: Αποτελέσματα Ενστάσεων Υποψηφίων

Τo ΚΔΑΠ Kinesis φέρνει την Άνοιξη

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η καινούρια εβδομάδα βρήκε το ΚΔΑΠ Kinesis σε ανοιξιάτικη διάθεση. Πρώτη μας κατασκευή ένα κλουβί με πουλάκι και περιμετρικά πολύχρωμα λουλούδια.

Ξεκινούν οι εργασίες για φυσικό αέριο στο Πολύκαστρο

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συναντήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Νίκο Κουτσογιάννη και τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών Σωκράτη Στούμπο της εταιρείας HENGAS, οι οποίοι του ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία ξεκινά μετά το Πάσχα την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη του Πολυκάστρου και προγραμματίζει παράλληλα τις δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας με τους κατοίκους.

1η ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κιλκίς

Την πεποίθηση ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς παρ’ όλες τις όποιες δυσκολίες θα ανταποκριθεί – και φέτος – στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τα επιχειρησιακά σχέδια, όπως είναι ο “Ιόλαος”», εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της πρώτης ειδικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, στο Διοικητήριο, με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς: Πανελλήνια διάκριση για την ταινία μικρού μήκους «Χρυσόστομος Σμύρνης 1867-1922»

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία με αντικείμενο τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022».

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Άρχισαν
σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην επαρχιακή οδό Χαλάστρας - Κυμίνων.

Δράση ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η 1η Τ.ΟΜ.Υ. και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.

Σε 4 αντί σε 2 χρόνια η εξόφληση των αγροτικών χρεών για την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά του ΕΛΓΑ, με απόφαση Γεωργαντά- Εξυπηρετούνται 64.000 ΑΦΜ

Διευρύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των οφειλών της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς στον ΕΛΓΑ, από δύο έτη σε τέσσερα, κατόπιν απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, η οποία ελήφθη ύστερα από εισήγηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 8/4/2022, 9:54μ.μ.

Εξιχνιάσεις κλοπών
- Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσαν μέσα από τσάντα ημεδαπής ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Aπαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη για το έτος 2022

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η Απόφαση 252119(8344)/08-04-2022 ( ΑΔΑ: 6Μ0Ι7ΛΛ-Θ5Ψ ) του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα που αφορά την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών στην λίμνη Δοϊράνη και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτήν από 15 Απριλίου 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 π.μ έως 16 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ.

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για την καταγραφή αποθεμάτων σε βασικές πρώτες ύλες και δημητριακά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε τα ακόλουθα:
Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταγραφής των αποθεμάτων σε βασικές πρώτες ύλες και δημητριακά.
Τα απολογιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια και αυτονομία σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής, σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας.

(Video) Επίσκεψη Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίου στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίου στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Κορωνοϊός (8/4/2022): 14.763 νέα κρούσματα (70 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 51 θάνατοι και 360 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 14.763. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.152.477 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 265 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.535(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Δεύτερη παράταση, ακτήμονες που έλαβαν οικόπεδα το 1998 στην επέκταση συνοικισμού Ευρωπού

Δόθηκε δεύτερη παράταση, στους 223 δικαιούχους ακτήμονες που έλαβαν οικόπεδα το 1998 στην επέκταση συνοικισμού Ευρωπού, για την τακτοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων με παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, (η πρώτη ήταν το έτος 2014).

DETRΟP BOUTIQUE: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το stand του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 30η DETROP BOUTIQUE, φιλοξενήθηκε στις 3 Απριλίου 2022, η μαθητική εικονική επιχείρηση «Microgreens- Magicgreens» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, όπου παρουσίασε το καινοτόμο προϊόν της «Microwonders». Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς παρουσιάζει το έργο του Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ»

Ανακοίνωση  2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς 
Η θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς παρουσιάζει το έργο του Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου ώρα 8:30 μ.μ.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία διοργάνωσαν Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (video) με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022».

(Video) Φύτευση δέντρων και φυτών σε αυλές και κήπους σχολείων του Κιλκίς

Φύτευση δέντρων και φυτών σε αυλές και κήπους σχολείων του Κιλκίς, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022