Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Ρύζια του δήμου Παιονίας

Δομή Νέας Καβάλας - Συμπληρωματικά διόδια: Όταν τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα


Του Κώστα Κιλτίδη
Ζήσαμε την ντροπή της Ειδομένης, με όλα τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Λεηλατήθηκε η ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι υπέστησαν αναίτια δεινά πρωτοφανή. Αντί του μάνα, όμως χολή. Τίποτα το ανταποδοτικό άξιο λόγου.

Το κρασί "Λημνιό 2018" των αδελφών Τάτση στην λίστα του κριτικού κρασιών Έρικ Ασίμοφ


Αναφορά στο οινοποιείο Τάτση από τη Γουμένισσα του νομού Κιλκίς έκανε την εβδομάδα που πέρασε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα New York Times. Ειδικότερα, η ετικέτα «Λημνιό 2018» των αδελφών Περικλή και Στέργιου Τάτση συμπεριελήφθη στην περίφημη λίστα του διάσημου κριτικού κρασιών Έρικ Ασίμοφ με τα 20 κρασιά που κοστίζουν κάτω από 20 δολάρια.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Σταυροχώρι της ΠΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Η εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Σταυροχώρι-Κιλκίς από τον όμιλο “Μυτιληναίου”, η οποία θα επεξεργάζεται έως 4.500 τόνους “Επικίνδυνα απόβλητα” και έως 15.000 τόνους “Μη επικίνδυνα απόβλητα” πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλο το νομό Κιλκίς. Κανένας δεν μπορεί να παρουσιάζει ως σωτήρες του τόπου και προστάτες του περιβάλλοντος, τους ένοχους των καπιταλιστικών κρίσεων και των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που συντελούνται καθημερινά.

Οι λεπτές φαντασιώσεις του Κονσταντίν Γαβρίλοβιτς


Tου Φώτη Μισόπουλου
Διήγημα - / η σιβυλλική αύρα της απουσίας
- ''....επειδή είναι ανυπόμονοι οι άνθρωποι, διώχτηκαν, επειδή είναι ανυπόμονοι δεν ξαναγυρίζουν στον Παράδεισο''
FRANZ KAFKA, ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ [1α]
- ΤΡΕΠΛΕΒ : ......αλήθεια είναι ώρα ν' αρχίσουμε Πρέπει να πάμε να καλέσουμε και τους άλλους
ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΒ, Ο ΓΛΑΡΟΣ [1β] 

Κορωνοϊός (31/1/2021): 484 νέα κρούσματα (Κανένα κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 17 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156957, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5953 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49216 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στέφανος Παραστατίδης: Σκέψεις μου για την παιδεία


Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Ιατρός, Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ
Πολιτευτής νομού Κιλκίς
Αποσπασματικά και με περισσή πονηρία, η ΝΔ επιλέγει τη μονοδιάστατη "νομοΤαξική" διευθέτηση έναντι της Ελληνικής δημόσιας παιδείας που ασθενεί σε κάθε επίπεδο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 31/1/2021, 2:32 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Σχετικά με τη σύλληψη ημεδαπού άνδρα στην Πιερία, όπου στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν 117,1 γραμμάρια κάνναβης σε τρίμματα – κορυφάδες και αποξηραμένοι κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 26,5 γραμμαρίων, σε έρευνα που έγινε χθες (30 Ιανουαρίου 2021) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε οικία και σε 2 αποθήκες που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Λάρισας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 γυάλινα βάζα και 4 συσκευασίες με κάνναβη σε τρίμματα – κορυφάδες συνολικού βάρους 665,1 γραμμαρίων.

Themis Fousias K9: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκπαίδευση σκύλων

Τηλ. επικοινωνίας για εκπαίδευση σκύλου σε Κιλκίς & Πολύκαστρο 6983655808 Ναταλία Συναπίδου, Εκπαιδεύτρια Σκύλων

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε από τη Σχολής Εκπαιδευτών Σκύλων "Themis Fousias K9" στον Γιώργο Τσιμπουσλή
Μιλήστε μας λίγο για εσάς, ποιοι είστε: Τί κάνετε: Πώς τα καταφέρνετε:
Πού βρίσκεται το εκπαιδευτήριο σας: Ποιος μπορεί να εκπαιδευτεί σε εσάς;
Απ.: Η σχολή μας ThemisFousiask9 έχει έδρα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αποτελείται από 10 διαφορετικούς εκπαιδευτές και 16 παραρτήματα σε 16 πόλεις. Οργανώνουμε τα μεγαλύτερα ομαδικά μαθήματα κοινωνικοποίησης στη χώρα, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε στην δουλειά μας καθημερινά και να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες της εποχής μας. 

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων


Πραγματοποιήθηκαν 4.324 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.139 παραβάσεις
Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Κιλκίς που μεγάλωσα...


Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Τελικά, άδικος κόπος. Σε άλλη πόλη έπρεπε να μεγαλώσω και μάλλον σε νησί. Τα παιδιά μας τι φταίνε κύριοι; Που είναι το Κιλκίς του 96 η του 98 που ήταν όλοι μια γροθιά μαγαζάτορες και μη. 

Συνέντευξη Νίκης Αραμπατζή στη Neagnomi.gr με το Θωμά Μαρκόπουλο


Η Πρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 984 και Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή μιλά στη neagnomi.gr με το Θωμά Μαρκόπουλο
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Νίκη: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, πολιτική, δήμος, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Πατήσια. Είμαι Δικηγόρος στο επάγγελμα. Από χόμπυ, επιλέγω το θέατρο. Μια διαδικασία πολλαπλών διαστάσεων που επικοινωνεί συναισθήματα, ιδέες, απόψεις και αρχές αυτό είναι για μένα το θέατρο. Μέσα σε όλα αυτά αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος στην πόλη μου, την Αθήνα.