Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σοκ στην Πάτρα - Δολοφόνησε τη σύντροφό του με 64 μαχαιριές

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών της ψησταριάς που διατηρούσε το ζευγάρι. Ολα ξεκίνησαν όταν η 37χρονη Σέρβα ζήτησε από τον σύντροφό της να χωρίσουν. Πάνω στον καυγά που ακολούθησε, ο 43χρονος Πατρινός άρπαξε από την κουζίνα του καταστήματος ένα μαχαίρι κοπής κρεάτων και το κάρφωσε στη σύντροφό του 64 φορές. Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση. Αμέσως μετά, όμως, κατέληξε.

Ορόσημα Ψυχής (Το τραγούδι των Μηχανικών)


Του Κώστα Μπούζα

Σε γνώρισα θυμάμαι το τριάντα,
στους δύσκολους καιρούς της προσφυγιάς,
κρατούσες σχέδια στο χέρι όπως πάντα
και έναν χάρακα στην τσέπη της καρδιάς.

Πενθήμερη εκδρομή της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς στη Βουλγαρία

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία από 6 έως 10 Ιουλίου. Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.
Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Γεν. Γραμματέα της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς Πολυχρονιάδη Γιώργο στο τηλ. 6937881237
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 6-10/07/2012
1η ημέρα ΚΙΛΚΙΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στις 06:00 στο σημείο συγκέντρωσης και αναχώρηση μέσω Προμαχώνα για την Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Φιλιππούπολη και δείπνο.

Βεστερβέλε: Οι δημοσιογράφοι της Bild πρέπει να πάνε διακοπές στην Ελλάδα

Επίθεση... με το γάντι κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος προέτρεψε τους δημοσιογράφους της να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. «Όλη η σύνταξη της "Bild" θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα», είπε ο Γερμανός πολιτικός αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την στάση της εφημερίδας απέναντι στην Ελλάδα.

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες είναι “δυναμίτης” στο σεξ;

Αναρωτηθήκατε ποτέ, όταν βλέπετε μια εντυπωσιακή γυναίκα να περνάει από δίπλα σας, πόσο καλή μπορεί να είναι στο σεξ; Σίγουρα ναι. Οι περισσότεροι άνδρες το κάνουν. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναρωτηθείτε για το πόσο καλή μπορεί να είναι, δεν έχετε παρά να μάθετε την ηλικία της. Εάν είναι από 31 μέχρι 45, έχει πολλές πιθανότητες να είναι όχι απλά καλή, αλλά δυναμίτης! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστημιακό κέντρο Χακενσακ του Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ, ύστερα από έρευνα που έκαναν σε περισσότερες από 500 γυναίκες. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι μια γυναίκα είναι σεξουαλικά περισσότερο ενεργή και απολαμβάνει το σεξ, από τα 31 της μέχρι τα 45 της.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τη "Σχολή γονέων" του δήμου Κιλκίς

Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη συγκίνηση και πολύ χιούμορ σφράγισε τη φετινή χρονιά της "Σχολής γονέων" της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς του. Η Σχολή Γονέων λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η Σχολή γονέων με συντονίστρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου και ομάδα μαμάδων από το Κιλκίς, είχε χαρακτήρα βιωματικό και αποσκοπούσε στην ανταλλαγή εμπειριών και στο διάλογο πάνω σε θέματα επικοινωνίας με τα παιδιά, μαθησιακών δυσκολιών, πειθαρχίας και οριοθέτησης, επιπτώσεων διαζυγίων και πολλών άλλων θεμάτων σχετικά με το γονεϊκό και το συζυγικό ρόλο. Το επισφράγισμα μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς της Σχολής ήταν η ομαδική έξοδος στο εστιατόριο "Βαρελόφρονες", όπου έγινε με τον πλέον σατιρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο ο απολογισμός της δράσης της. Τα μέλη της ομάδας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη.

Κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση

Από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας/ Ενημέρωσης δίδεται στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση:
Σημεία προγραμματικής σύγκλισης
Προοίμιο
Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Ολοκληρώθηκε χθες στη Βέροια η διημερίδα με θέμα: «Εντοπισμός και πάταξη των κερδών οργανωμένων εγκληματικών κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»

Στη διημερίδα συμμετείχαν (32) στελέχη – εμπειρογνώμονες, από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ρουμανία & Βουλγαρία) καθώς και από τις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, Αλβανία & Τουρκία.
Ολοκληρώθηκε χθες (21-06-2012), στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Πανόραμα Βέροιας, το σεμινάριο (διημερίδα), που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (S.O.C.A. – Serious Organised Crime Agency), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις προκλητικές δηλώσεις της Μητρόπολης και του Άνθιμου ενάντια στη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) στη Θεσσαλονίκη.

"Η πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης δεν θα προκαλούσε τόσο μεγάλη έκπληξη αν απλά και μόνο χαρακτήριζε «διαστροφικούς και σατανικούς» τους διοργανωτές και συμμετέχοντες του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) Θεσσαλονίκης. Οι μισαλλόδοξες, αναχρονιστικές και ρατσιστικές θέσεις της, άλλωστε, είναι από καιρό γνωστές στην πόλη. Όταν όμως η Μητρόπολη φτάνει να ζητά την αντίδραση «αγανακτισμένων» νέων ενάντια στη διοργάνωση, τότε η κάλυψη - οριακά προτροπή - σε τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις είναι παραπάνω από προφανής.

Ανάληψη καθηκόντων του νέου Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου

Την Δευτέρα 25-6-2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ), με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό στο προσωπικό του Υπουργείου.

Τρεις νεκροί σε τροχαία στις Σέρρες και στη Χαλκιδική

Χθες (22.06.2012) το βράδυ, στο 64ο χλμ Μ.Π. (στάση Σιδηροχωρίου Σιντικής Σερρών), η αμαξοστοιχία που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός εκτελώντας το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, παρέσυρε 78χρονη ημεδαπή που διέσχιζε πεζή τις σιδηροδρομικές γραμμές για να φτάσει στη στάση, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 78χρονης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων Σερρών.
Επίσης σήμερα (23.06.2012) το πρωί, στο 23ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Πολυγύρου – Σιθωνίας Χαλκιδικής (ύψος Ορμύλιας), το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και μίας 20χρονης ημεδαπής που επέβαινε στο όχημα.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Video συναυλίας Κώστα Φαλκώνη στο Κιλκίς

Την Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.  Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα μετά τις 13:00. Επίσης οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν, μετά τις 13:00 της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παρέλαση 21 Ιουνίου 2012 στο Κιλκίς (Video)