Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Δημήτρης Ασλανίδης και Άγγελος Χαριστέας οι δυο νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Δυο νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες εντάσσονται στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο και σε δομές υγείας

Με υγειονομικό υλικό ενίσχυσε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και τις τοπικές δομές υγείας η Δημοτική Αρχή Κιλκίς δείχνοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά την υποστηρικτική αρωγή της για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενίσχυση 700 ευρώ σε 2.945 μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ σε 2.945 μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, δηλαδή από τις 11/3/2020, μέχρι την επαναλειτουργία τους. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 11/12/2020, 8:35 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, 7 περιπτώσεις απάτης
Η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, με σκοπό την ταυτοποίηση ατόμων οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, οδήγησε στην εξιχνίαση έξι (6) περιπτώσεων απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, καθώς και στο σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συνολικά έξι (6) ατόμων.

Με φωτοβολταϊκά συστήματα θα καλύπτονται ενεργειακές ανάγκες των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους


Με φωτοβολταϊκά συστήματα θα καλύπτονται ενεργειακές ανάγκες των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Κάλεσμα για απεργία και αποχή από 12-12-2020 έως 31-12-2020



Εξώδικη διαμαρτυρία Θ. Ρεβενάκη κατά Κ. Κιλτίδη - Τι απαντά ο Κ. Κιλτίδης


Εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία - πρόσκληση, 
Ρεβενάκη Θεόδωρου του Γεωργίου, ψυχολόγου, πρώην Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κατοίκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, προς τον Κωνσταντίνο Β. Κιλτίδη, ιατρό, πολιτευτή Π.Ε. Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κάτοικο Πανοράματος Θεσσαλονίκης
Όπως είναι γνωστό, ανέλαβα καθήκοντα Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στις 6 Φεβρουαρίου 2018, με την Υ.Α. Αριθμ. Γ4β/Γ.Π.οικ.6627 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 52/2018) και η θητεία μου έληξε τον Ιανουάριο 2020.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη για τις συλλήψεις των φεμινιστριών

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
«Ευφυολογήματα και εμμονές» κατά τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη η αύξηση της αστυνομοκρατίας και της βίας και η αναίτια σύλληψη των 11 φεμινιστριών και αλληλέγγυων στις 25 Νοέμβρη».

Κορωνοϊός (11/12/2020): 1.395 νέα κρούσματα (26 κρούσματα από την Π.Ε. Κιλκίς) και 102 θάνατοι


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

- Ανακοινώνουμε 1.395 νέα κρούσματα και 102 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 122.648 και των θυμάτων σε 3.472. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 583 συμπολίτες μας, ενώ 711 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.557.145 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα στο Κιλκίς


Κείμενο, φωτογραφίες: Πάολα Χαραλαμπίδου
Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, η ζωή κινούνταν σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς. Οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών, τα ψώνια και τις βόλτες στην αγορά, τις νυχτερινές εξόδους για διασκέδαση με φίλους, την προετοιμασία για το εορταστικό τραπέζι με την οικογένεια και άλλα αντίστοιχου τύπου «ανάλαφρα» θέματα.

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της διαχωριστικής νησίδας της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης στην αριστερή λωρίδα, στην κατεύθυνση προς δυτικά, από το ύψος του κόμβου Κ12 (Χ.Θ. περίπου 22+000) έως τον κόμβο Κ6 (Χ.Θ. περίπου 10+500). Ο αποκλεισμός θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών και όχι ταυτόχρονα σε όλο το μήκος της οδού.

Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου δώρισε ο Γ. Φραγγίδης στο ΕΚΑΒ Κιλκίς


Σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης δείχνοντας διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης και με ιδιαίτερη ευαισθησία για τις δομές υγείας του νομού Κιλκίς, ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ Κιλκίς προσφέροντας πέντε ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου για τον εξοπλισμό των ασθενοφόρων.

Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, την Τρίτη 15/12/2020


Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Τρίτη και μεταξύ των ωρών 10.00 έως 12.00, για λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης "Ψήφιση προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (στοχοθεσία) Δήμου Παιονίας, έτους 2021".

Πληρώνονται οι αποζημιώσεις ξηρασίας 2017, στους αγρότες του Κιλκίς


Δελτίο τύπου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά 
Με τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ διασφαλίστηκαν οι πόροι για τις οφειλόμενες, στους αγρότες του Κιλκίς, αποζημιώσεις ξηρασίας για το έτος 2017.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 09/11-12-2020) που ισχύει από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κοιλάδι, Χειμαδιό και Παλατιανό


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Κοιλάδι και Χειμαδιό από τις 8:00 έως τις 12:30 και στο Παλατιανό (σε τμήμα του οικισμού από την Εκκλησία στην πάνω πλευρά) από τις 8:00 έως τις 11:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Επαναλειτουργούν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία - Άνοιγμα λιανεμπορίου με click away


Της Πάολας Χαραλαμπίδου

Άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του «clicκ away» από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης και επαναλειτουργία κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν από κοινού πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

(Video) Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού από το Δήμο Κιλκίς προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς


Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού από το Δήμο Κιλκίς προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Δωρεάν Rapid tests στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020


Δωρεάν ταχεία διαγνωστικά τεστ (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Αγιονέρι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με τη συνδρομή δύο υγειονομικών κλιμακίων του ΕΟΔΥ. Η μαζική δειγματοληψία θα διενεργηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Αγιονερίου από τις 10:00 έως τις 14:00. Η επίσκεψη της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΔΥ γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, μέλος συμμορίας που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες


➤ Η δράση της συμμορίας εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Σερρών
➤ Τα μέλη της για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στις οποίες άλλαζαν χρώμα προκειμένου να αποφευχθεί η ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές
Η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επισταμένη – μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη μέλους συμμορίας, καθώς και στην εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και καταστήματα ίντερνετ – καφέ.