Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Φιλάδελφη αποστολή προς τους σεισμόπληκτους

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής αναφερόταν στη χριστολογική-εσχατολογική απήχηση της φιλανθρωπίας (το ζητούμενο, αλλά και εφικτό ήθος της αληθινής ανθρωπιάς), όπως και το Αποστολικό ανάγνωσμα στη διακριτική λεπτότητα της φιλαδελφίας (άθλημα αυτοπαραίτησης υπέρ της ενότητος της Εκκλησίας). Είναι επιλεγμένα παλαιόθεν για την απαραίτητη κηρυγματική διδαχή του εκκλησιαστικού πληρώματος, ώστε η ερχόμενη περίοδος της νηστείας να καρποφορείται και με τη διάθεση και την ενάσκηση της ελεημοσύνης, την καλλιέργεια “της ελεήμονος καρδίας”, όπως διδάσκει η πατερική μας παράδοση, η εκκλησιαστική μας διάρκεια.

Όταν σας επισκεφτούν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ρωτήστε τους...

Του Παναγιώτη Σαββίδη
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ «ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΑ FUNDS»…KAΠΟΙΟΙ ΜΕ «ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ» ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
Η υποκρισία και σε αυτό το θέμα περισσεύει από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που κλαίνε σαν τους «απατημένους συζύγους», για την απόφαση του Αρείου Πάγου, που ξεμπλοκάρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα λεγόμενα «Funds», ερμηνεύοντας ουσιαστικά το ανώτατο δικαστικό σώμα, το θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει – νομοθετώντας τα προηγούμενα χρονιά, τα κόμματα του αστικού τόξου.

Αποκριάτικο Πάρτυ Μασκέ στον Άσπρο Παιονίας



Αντισεισμική θωράκιση σχολικών μονάδων

Δελτίο τύπου Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς

Ο σεισμός στις γειτονικές μας χώρες, Τουρκία και Συρία, μας προξένησε ένα ισχυρό σοκ που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως μας γέμισε με ανασφάλεια και σε κάποιο βαθμό, φόβο. Ξύπνησε δε, ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών μας κτιρίων, την ασφάλεια των παιδιών μας και όλης της σχολικής κοινότητας γενικότερα. Ερωτήματα για την καταλληλότητα των κτιρίων, ζήτημα που θέσαμε από την αρχή της θητείας μας ως Διοικητικό Συμβούλιο προς τους αρμόδιους φορείς.

Το τριήμερο της Αποκριά ξεκινά το κυνήγι της Τρούφας στα Μετέωρα

Στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκινά φέτος η περίοδος του Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα. Το τριήμερο της Αποκριάς, αλλά και η μεγάλη ζήτηση, έφεραν την έναρξη του κυνηγιού μερικές ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο. Έτσι οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να λάβουν μέρος στα πρώτα Κυνήγια Τρούφας που διοργανώνονται στις 26 & 27 Φεβρουαρίου.

Παρουσία χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων αναβίωσε στη Νάουσα το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς

Με συγκίνηση και σεβασμό αναβίωσε την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς (19.02.2023) στη Νάουσα το ιστορικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», παρουσία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που είχαν την ευκαιρία να «γευτούν» την παράδοση της πόλης.

38ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα»

Ανακοίνωση Ινστιτούτου Πολιτισμού Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης

38ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα», 17-19 Μαρτίου 2023.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Ι.ΠΟ.Δ.Ε. στο Youtube: ipode gr για ελεύθερη παρακολούθηση.

Βielefeld Ostwestfalen: Η πόλη που με φιλοξένησε

Βielefeld Ostwestfalen: Η πόλη που με φιλοξένησε για μια χρονική περίοδο 13ων χρόνων ως μαθητή, εργάτη και τέλος ως μεταπτυχιακό φοιτητή

Αβραμίδης Γε. Δημήτριος M.Sc.
Public Health & Sport - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς (20/2/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς
«Πάτησε κορυφή»
Πέμπτη νίκη στη σειρά και κορυφή στο πρωτάθλημα για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, μιας και επικράτησε εύκολα με 6-0 του Απόλλωνα Μαυρονερίου το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο. Έτσι η ομάδα των Αναστασιάδη και Δαϊλλίδη μετρά πια 39 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μοιράζεται την πρώτη θέση, έπειτα από 15 αγωνιστικές στον Ανατολικό Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας.

Στο προκριματικό πρωτάθλημα ταεκβοντό της ένωσης Βορείου Ελλάδος ΕΤΑΒΕ, η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Πρώτο προκριματικό πρωτάθλημα ταεκβοντό της ένωσης Βορείου Ελλάδος
ΕΤΑΒΕ διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις
3-4-5 Φεβρουαρίου 2023.

Σκοτώθηκε 27χρονος σε τροχαίο στη Νάουσα

Σήμερα (20 Φεβρουαρίου 2023) και ώρα 12.20 περίπου, στο Άνω Ζερβοχώρι Νάουσας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Βράβευση των κρασιών της Π.Ε. Κιλκίς στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακή είναι η πορεία που καταγράφουν τα κρασιά που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρόσφατη βράβευση τους στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (14-16 Φεβρουαρίου), εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 250 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία.

Γ. Γεωργαντάς στην έκθεση Detrop και Oenos: «Το ελληνικό προϊόν είναι ποιοτικό και οι εξαγωγές μας πηγαίνουν καλά και μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα»

Τα εγκαίνια των εκθέσεων Detrop και Oenos πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, που αντανακλάται σε εκθέσεις όπως οι Detrop και Oenos.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία και τη Συρία

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μαζί με το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς και τις γυναίκες της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και χιλιάδες χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη.

Θέση εργασίας στην Euromind SA Κιλκίς (20/2/2023)



Καρναβάλι Άσπρου Παιονίας, την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2023

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου "Ανατολική Ρωμυλία"
Ο πολιτιστικός σύλλογος Άσπρου "Ανατολική Ρωμυλία" διοργανώνει το δημοφιλές καρναβάλι, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Το Καρναβάλι που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους, με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το Καρναβάλι Άσπρου, είναι πλέον θεσμός και έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των κορυφαίων πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής.

(Video) Ευχές των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς για τα γενέθλια του διευθυντή τους Γιάννη Λιναρδάκη

Ευχές των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς για τα γενέθλια του διευθυντή τους Γιάννη Λιναρδάκη. Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023.