Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Δράσεις 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ατόμων με Αναπηρία και Δικαιωμάτων του Παιδιού


Υπογράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

(Video) Μαγειρεύουμε με τον Παναγιώτη Πιτσώλη - Τυροκροκέτες

Η Αριάδνη στην Παρκ Άβενιου


Του Φώτη Μισόπουλου
ΜΑΙΡΗ : Φαίνεται πως το ξανασύνδεσαν. Εμπρός. [Σιωπή]. Εμπρός.
ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΠΟΤΕ [βλ. σημειώσεις 1α & 2]
.....όλη η κριτική είναι ποίηση σε πρόζα
ΧΑΡΟΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ [1β] 

Πότε Γιορτάζουμε και Πότε Σιωπούμε;


Δελτίο τύπου Περιφερειακού Συνδυασμού Κεντρικής Μακεδονίας "Κοιτάμε Μπροστά"
Οι άνθρωποι, ανέκαθεν, γιόρταζαν τη Χαρά. Το Χαρμόσυνο. Το Αντάμωμα. Την Επιτυχία. Και έστηναν γιορτινά τραπέζια, με κρασί, τσίπουρο, φαγητά κάθε λογής και γλυκίσματα. Και, όταν λύνονταν τα στόματα, έπιαναν τα όργανα και τραγουδούσαν και χόρευαν.

Κορωνοϊός (6/12/2020): 904 νέα κρούσματα (23 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 101 θάνατοι


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 904 νέα κρούσματα και 101 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 115.471 και των θυμάτων σε 3.003. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 600 συμπολίτες μας, ενώ 651 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.479.161 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Ο Έλληνας


Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας 
Ο Έλληνας είναι ευφυής αλλά και ωχαδερφιστής συνάμα. Πολεμιστής ως Αχιλλέας και πανούργος ως Οδυσσέας. Ελαμωριστής (από το έλα μωρέ), αλλά κι εγωιστής. Πίστεψε στο Σωκράτη, αλλά τον φαρμάκωσε. Αγάπησε τον Κολοκοτρώνη, αλλά τον φυλάκισε. Λάτρεψε τον Καποδίστρια αλλά τον δολοφόνησε. Από τη μια πολεμούσε για την ελευθερία το 1821 κι από την άλλη είχε Εμφύλιο.

Κιλτίδης: Η Πανδημία στην Χώρα μας και η πραγματικότητα στο Νομό μας


Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Από το άκουσμα των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου έχοντας εμπειρία με την επιδημία της νέας γρίπης του 2009.Διακήρυξα, ότι αλίμονο αν η αντιμετώπιση της νέας θύελλας γίνει στα νοσοκομεία. Είμαι σταθερά υπέρμαχος της επιθετικής ανίχνευσης και απομόνωσης, κατά όσον το δυνατόν μεγάλες γεωγραφικές ενότητες. Αυτό το πρότυπο ταιριάζει σε μικρές χώρες για βιολογική, κοινωνική και οικονομική διάσωση. Σημειωτέον ότι μίλησα από 27 Ιανουαρίου του 2020 και όχι εκ των υστέρων.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 6/12/2020, 4:40 μ.μ.


Παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών 
Συνελήφθη χθες (5 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ στην Κατερίνη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, παραβιάζοντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν επιπλέον 4 άτομα – πελάτες, σε κάθε ένα από τα οποία βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Απάτη: 22.000 ευρώ για τακτοποίηση ανύπαρκτης οφειλής


➤ Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας γυναίκας η οποία συνελήφθη σε περιοχή της Αχαΐας
➤ Συνεργός της με το πρόσχημα της τακτοποίησης οφειλής, έπεισε έναν ημεδαπό να μεταφέρει στο λογαριασμό της πάνω από 22.000 ευρώ
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία μίας ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη για απάτη σε βάρος ημεδαπού στην Ημαθία.

Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος


Γράφει ο Δημήτρης Δ. Τσεχερίδης*
Πλανήτης Γη!
Πολεμικό ημερολόγιο 
Σωτήριον έτος 2020
Ημέρα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Τι κι αν δεν ακούγεται το κροτάλισμα των πολυβόλων, τι κι αν δεν ακούγονται οι βόμβες που πέφτουν και διαλύουν τα σπίτια και τις γειτονιές, τι κι αν πεθαίνουν άοπλοι και άμαχοι στον πόλεμο ετούτο που διάκριση δεν κάνει το όπλο ποιος απ' όλους το κρατεί και ποιος αμαχητί σαν έρμαιο θάνατο συναντάει!

Ο Δεκέμβρης του ’08 δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Βράδυ 6ης Δεκέμβρη 2008, 15χρονος νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα ειδικού φρουρού. Τις πρώτες ώρες σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ μεταδίδεται πως υπήρξε εξοστρακισμός της, αφού οι νέοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Η δολοφονία αποτέλεσε τη σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι για χιλιάδες νέους και νέες που έβλεπαν το μέλλον τους ασφυκτικό.

Τοπική Κοινότητα Μικροκάμπου Κιλκίς: Κάλεσμα προσφοράς αγάπης για το "Ελληνικό Παιδικό Χωριό"


Ανακοίνωση Τοπικής Κοινότητας Μικροκάμπου Κιλκίς
Μετά την ανακοίνωση του "Ελληνικού Παιδικού Χωριού" στο Φίλυρο για άμεση ανάγκη βοήθειας σε ξηρά τροφή, φασόλια, φακές, ρύζι, λάδι, μέλι, κ.λπ., απορρυπαντικά, υγρά σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.λπ., ή κάποιο χρηματικό ποσό και από παρότρυνση πολλών από τους κατοίκους του χωριού μας, η κοινότητα θα συγκεντρώσει στο γραφείο της όλα όσα θα φέρουν οι κάτοικοι μέχρι Τετάρτη βράδυ, να πακεταριστούν την Πέμπτη και να σταλούν την Παρασκευή.