Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σκέψεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας


Γράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη
Φιλόλογος- Π.Φ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας (21 Φεβρουαρίου) είναι ζητούμενο να ξεκινήσει η συζήτηση για τον ρόλο και τη θέση της μητρικής μας γλώσσας στην τωρινή συγκυρία. Δεν πρόκειται για μια ακόμη αναφορά στη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας ως μητρικής μας γλώσσας, παρά για μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

Κορωνοϊός (20/2/2021): 1.424 νέα κρούσματα (3 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 23 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τι απαντά Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Γ. Φραγγίδη για τη συντήρηση των C-130 στο Ισραήλ


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ο υπουργός ανέφερε ότι το ενδεχόμενο προέκυψε κατόπιν διερευνητικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την έγκριση ενεργοποιήσεως υποπρογράμματος προς σύναψη σχετικής διακρατικής συμφωνίας. Σημειώνει όμως ο υπουργός, ότι η σχετική απόφαση θα εξαρτηθεί από την δυνατότητα της ΕΑΒ να υλοποιήσει την πρόταση που έχει υποβάλλει.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 20/2/2021, 4:46 μ.μ.


Εξιχνίαση κλοπών
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (19 Φεβρουαρίου 2021) τα ξημερώματα, διέρρηξε επιχείρηση σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε ένα μεταλλικό κυτίο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και 70 προπληρωμένες κάρτες συνολικής αξίας 10.500 ευρώ. 

(Video) Δήλωση Λένας Αναστασιάδου για τη 18μηνη θητεία της στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021
Δήλωση Λένας Αναστασιάδου για τη 18μηνη θητεία της στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

"Ξενοφώντα Στεργιάδη, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια της αγαπημένης σου θυγατέρας"


Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Ως Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στον κ. Ξενοφών Στεργιάδη, για την απώλεια της αγαπημένης του θυγατέρας.

"Μπουρνόβα με τα κρύα νερά": Μία σπάνια και ιστορική ζωντανή μουσική ηχογράφηση

Υπογράφει ο Δημήτρης Θωμαδάκης
Ερευνώντας τα ιστορικά στοιχεία για το παρόν τραγούδι, όπως μας ενημερώνουν οι αναφερόμενοι στο ευχαριστήριο μελετητές της διαχρονικής ελληνικής δισκογραφίας, διαπιστώνεται ότι αυτό δημιουργήθηκε ως παραλλαγή των στίχων και του μουσικού ρυθμού του τραγουδιού «Χελμέ μου με τα κρύα νερά», το οποίο συναντάμε σε ιστορικές ηχογραφήσεις από το έτος 1911. 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021


Δελτίο τύπου 
Ελληνικής Στατιστικής Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15ης Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 24η ώρα της 28ης Φεβρουαρίου 2021.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπές ρεύματος σε οικισμούς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο:

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021


Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Αναστολή εξυπηρέτησης κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία στο ΑΣΕΠ
2. 1ΔΣ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
3. 5Ε/2020: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
4. Αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών του ΑΣΕΠ
5. 1Κ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
6. Έκδοση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Διοικητή ΕΟΠΥΥ
7. 1/2020: Στοιχεία για την ελεγκτική διαδικασία της προκήρυξης του Ο.ΣΥ.
8. 2Κ/2020: Εκ νέου πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών
9. 1Ε/2021: Έκδοση προκήρυξης

Κιλκίς: Εισήγηση με τίτλο "Η ποντιακή διάλεκτος και η διδασκαλία της στον 21ο αιώνα"


Δελτίο τύπου Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την συνέχιση του κύκλου διαδικτυακών εισηγήσεων-σεμιναρίων 2020-21 με τίτλο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: Ιστορία-Λαογραφία-Παράδοση-Τέχνη-Πολιτισμός. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη εισήγησή μας. Πληροφορίες παρατίθενται παρακάτω: