Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Μοιράζεται την κορυφή ο Αλέξανδρος
Εβδομη νίκη στη σειρά για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, μιας και πέρασε με 3-1 το μεσημέρι της Κυριακής από την έδρα του Βαπτιστή, και συνεχίζει να βρίσκεται ισόβαθμος στην κορυφή της κατάταξης με τη Νέα Σάντα. Μία αγωνιστική έμεινε πια για την λήξη της κανονικής περιόδου στον Ανατολικό Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας, με τον Αλέξανδρο να υποδέχεται τη Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο τα Λιβάδια.

Ήττα του Άτλαντα Κιλκίς από τον Αξιούπολης

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Με τον ΑΣΑ Αξιούπολης συναντήθηκε ο ΑΠΟ ΑΤΛΑΣ για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ, στο επίπεδο παγκορασίδων του Β' ομίλου, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στο ΔΑΚ Κιλκίς. Παρά την εντός έδρας ήττα (0-3, ΣΕΤ: 13-25, 21-25, 18-25) ο ΑΤΛΑΣ φάνηκε να προσθέτει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως η αγωνιστικότητα και η μαχητικότητα. Η πάντα αξιόμαχη Αξιούπολη, κέρδισε δύσκολους πόντους, καθώς η αντίσταση του ΑΤΛΑ στην άμυνα ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να χαρίσει χαμόγελα σε γονείς και φίλους της ομάδας που γέμισαν το γήπεδο.

Ονοματοθεσία της κεντρικής οδού στον οικισμό Πηγή, σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη»

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στον οικισμό Πηγή της Κοινότητας Αξιούπολης.

Συλλογική ικεσία ελπίδος στη Γουμένισσα

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Την προηγούμενη Κυριακή, με ματωμένη την καρδιά, τιμήσαμε την εορτή της Ορθοδοξίας. Τιμήσαμε την ορθοδοξία της πίστεως στην ενανθρώπηση του Θεού και στην εκκλησιαστική Του μέθεξη, όπως αποτυπώνονται στις ιερές εικόνες. Τι θα πεί “εκκλησιαστική μέθεξη του Χριστού”; Σημαίνει ότι, ως εκκλησία, ως ενότητα πιστών, ωσάν σώμα πιστευόντων, μετέχουμε στο Χριστό και έχουμε κοινωνούμενο το Χριστό. Κι αυτό είναι μια ενότητα άγια και Πνευματική τόσο αληθινή, ώστε ακόμη και οι εικόνες να γίνονται τρόπος συνομιλίας μας με το Χριστό, τρόπος συνομιλίας μας με την Παναγία και τους Αγίους.

Η παράσταση «Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες στο Διάστημα» στο Κιλκίς

Η παράσταση «Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες στο Διάστημα» για μια μοναδική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το Σάββατο 19/3 στις 4:00 μ.μ.

Με 200 τίτλους βιβλίων εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών ΜΜΕ του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε. προσέφερε 200 τίτλους βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας καθώς και 300 αντίτυπα του ενθέτου του Βήματος του Κιλκίς, το οποίο κυκλοφόρησε Πανελλαδικά στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας» και ομιλητή τον καθηγητή ΠΑΜΑΚ Ιωάννη Καρρά

Δελτίο τύπου Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς
Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας» και ομιλητή τον Ιωάννη Καρρά, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ζωή στο χωριό Πεδινό του Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από οικογένειες που θέλουν να κατοικήσουν στο χωριό Πεδινό Κιλκίς. Καθημερινά σχεδόν το θέμα κυριαρχεί σε πηγαδάκια των κατοίκων με το ευχάριστο νέο και πρόθυμοι να βοηθήσουν ρωτώντας ποιος νοικιάζει και ποιος πουλάει οικόπεδο, σπίτι. Είναι γνωστό λόγω της μεγάλης απώλειας ηλικιωμένων ατόμων πολλά όμορφα σπιτάκια έχουν αδειάσει και δυστυχώς είναι αρκετά . 

Η Ε.Γ.Ε Γουμένισσας στο παραμυθένιο Νυμφαίο της Φλώρινας

Της Μαρίας Μπαρλή 
Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Γουμένισσας, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή σε ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, στο Νυμφαίο Φλώρινας, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. 

53χρονος οδηγός περέσυρε και σκότωσε 85χρονη πεζή

Σήμερα (13 Μαρτίου 2023) και ώρα 14.55 περίπου, στον οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνα Πιερίας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 53χρονος, παρέσυρε 85χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 85χρονης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Διακοπή υδροδότησης στους Μέσους Αποστόλους

Ανακοίνωαη ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές του οικισμού Μ. Απόστολοι, της Δ.Ε. Πικρολίμνης του Δήμου Κιλκίς ότι την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης για εργασίες από συνεργείο του Δήμου Κιλκίς.
Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μεταξύ των ωρών 9:00 πμ έως 12:00 μ.μ.
Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Το ΚΔΑΠ Kinesis γνωρίζει τις φυλές του κόσμου

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας. Τι είναι η ενδοσχολική βία; Ποιες μορφές έχει; Συναντάμε παρόμοια παραδείγματα στην καθημερινότητά μας; Ήταν πολλά από τα ερωτήματα που απαντήσαμε στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού. Στη συνέχεια παίρνοντας δύο μήλα παρατηρήσαμε ότι είναι ίδια. 

Η Ε. Αγαθοπούλου στην ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Σε μια πολύ σημαντική ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συμμετείχε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα ισότητας των φύλων, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η ημερίδα είχε τίτλο «Ελλάδα 2.0 & Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις & Προοπτικές» και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκδηλώσεων για την 8η Μάρτη. 

Θέση εργασίας στο ξενοδοχείο Habitat Kilkis



Σιωνίδης: Όποιος συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο πρέπει να έχει και σωστή ενημέρωση

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Κύριε Τιρεκίδη,
Η διοίκηση του δήμου εφάρμοσε τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας Αξιούπολης, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου , και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παιονίας προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές θέσης των δύο λαϊκών αγορών.

8ο Προσκλητήριο Αγάπης Κοινότητας Αξιούπολης



Για την περικοπή των σχολικών εκδρομών

Δελτίο τύπου 
 Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς
Το τελευταίο διάστημα δεχθήκαμε ως ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς αρκετά μηνύματα από ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων που αφορούν στην ματαίωση των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών σχολικών εκδρομών.