Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Τα νέα του ΑΣΕΠ (2/5/2023)

Δελτίο τύπου ΑΣΕΠ

Αρχαία χρώματα

Του Κώστα Μπούζα
Όταν ο προϊστορικός άνθρωπος προσπαθούσε να ανακαλύψει τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στα χρώματα, φαινόμενο, ούτως ή άλλως, από τα εντυπωσιακότερα που συναντούσε στη φύση.

Εργασίες επισκευής στο κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τμήμα του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς. Η υλοποίηση και η επίβλεψη του έργου γίνεται εξ ολοκλήρου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Επισκέψεις υποψήφιας βουλευτή, Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδη στην Παιονία

Δελτίο τύπου Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδη
Έντονα θερμή ήταν η υποδοχή της Υπ. Βουλευτή, Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδη στη Γουμένισσα, τον Ευρωπό, τον Άγιο Πέτρο, τη Φιλυριά, την Γερακώνα, την Γοργόπη, το Πολύπετρο, τα Ρύζια και την Τούμπα.

Η Διαχείριση του Επιχειρηματικού Πάρκου Κιλκίς αναζητά Ιατρό

Η Διαχείριση Επιχειρηματικού Πάρκου Κιλκίς αναζητά Ιατρό, για την στελέχωση του Ιατρείου Πρώτων Βοηθειών. Επιθυμητή ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού, για Οκτάωρη και πενθήμερη απασχόληση. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ε.Π ΚΙΛΚΙΣ
ΤΗΛ: 2341071801 / 2341071880
E-mail: info@divipek.gr

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στις εργασίες του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ) διοργάνωσαν και εφέτος, το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με διεθνή συμμετοχή, με θεματικούς άξονες: «Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική».

Ακούει κανείς;

Του Θεόφιλου Γουλτίδη
H δημιουργία πειραματικού σχολείου σε μια περιοχή είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό στοιχείο προόδου για την εκπαίδευση των παιδιών της. Προϋποθέτει όμως σοβαρή μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν. 

Ένα μοναδικό River πάρτυ από τον Στέφανο Παραστατίδη

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Ένα πολιτικό γεγονός ενδεικτικό της εναλλακτικής προεκλογικής του εκστρατείας, με κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, ήταν το River Party που διοργάνωσε την Κυριακή 30 Απριλίου στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης.

Εργατική Πρωτομαγιά: Μήνυμα των υποψήφιων βουλευτών του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη

Δελτίο τύπου ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη
Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς και πορεία προς το Δημαρχείο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργατών, ημέρα σύμβολο για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και την κατάκτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς με τον Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς Μασούρα Πασχάλη και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Καραΐτη Ιωάννη τιμώντας τους εργάτες και τους αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους, για την καθιέρωση του οκταώρου, την κανονική άδεια, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια,τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, βάζοντας τα θεμέλια για τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Υποδοχή του Κώστα Κιλτίδη σε μικρά χωριά με μεγάλο παλμό

Δελτίο τύπου Κώστα Κιλτίδη
Οι επισκέψεις του Κώστα Κιλτίδη σηματοδοτούν την αποδοχή των πολιτών για ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από το 2019 και την εμπιστεύονται για καλύτερη συνέχεια. Το νέο πρόγραμμα της ΝΔ εγγυάται αυτή την πορεία. Στις τελευταίες του επισκέψεις, οι κάτοικοι δείχνουν την εναπόθεση των ελπίδων τους στο πρόσωπο του Κώστα Κιλτίδη, για γνήσια αντιπροσώπευση και την προσδοκία τους για δημιουργική επανεκκίνηση στον νομό μας.


Αναστάσιμος ευαγγελισμός

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Αν συναρπασθεί κανείς με την πληθωρική υμνωδία (και) της σημερινής Κυριακής, θα παραξενευτεί με μερικές λέξεις ή και φράσεις κλειδιά στο απρόσμενο άκουσμά τους:

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα, Τρίτη 02-05-2023

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 08/02-05-2023), με ισχύ από σήμερα, Τρίτη 02-05-2023.

Δροσάτο: Παρουσίαση πρώτων βοηθειών από τη Φανή Ζελελίδου και τον Ευάγγελο Στάμκο

Δελτίο τύπου 
Ομάδα Φίλων Γυμναστηρίου Δημοτικής Ενότητας Δοϊρανης
Η Ομάδα Φίλων Γυμναστηρίου Δημοτικής Ενότητας Δοϊρανης ευχαριστεί θερμότατα το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας για τη δωρεάν παρουσίαση πρώτων βοηθειών, από τούς διασώστες του τμήματος Σαμαρειτών την Φανή Ζελελίδου και τον Ευάγγελο Στάμκο.

Επίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη στο χορό του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 ο εορτασμός του Πολιούχου του χωριού Καμπάνη, στάθηκε η αφορμή για να να ξαναβρεθώ στο όμορφο χωριό του νομού μας και συγκεκριμένα στον πετυχημένο χορό που διοργάνωσε ο "Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη".

2η στα 2000μ. Φ.Ε. στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου η Αριστέα Ευαγγελίδου από τη Γοργόπη Κιλκίς

Μια εξαιρετική εμφάνιση στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η 17χρονη Αριστέα Ευαγγελίδου από τη Γοργόπη, την Κυριακή 30 Απριλίου. Η νεαρή αθλήτρια του Α.Σ. ΠΑΟΚ κατέλαβε τη 2η θέση στο αγώνισμα των 2000μ. Φ.Ε., βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ από 8:19 σε 8:13. Η πολύ καλή παρουσία της, της εξασφάλισε μια θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 24 Ιουνίου.

Προεκλογική ομιλία Γιώργου Γεωργαντά στο Κιλκίς



Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Στέφανου Σαρίδη

Ανακοίνωση Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Στέφανος Σαρίδης
Μαχητικός, διεκδικητικός, αθόρυβος κάποιες φορές, αλλά πάντα με δυναμική παρουσία έδινε το παρών σε εκδηλώσεις του συλλόγου μας, με διαρκές χαμόγελο ακόμη και όταν διαφωνούσε σε κάποια θέματα.

Προεκλογική ομιλία Κώστα Κιλτίδη στη Γουμένισσα