Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

1,5 δισ ευρώ από τα κόκκινα δάνεια του πρώην ΟΕΚ

Δελτίο τύπου πανελληνίου συλλόγου υπαλλήλων  ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ
Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει χορηγήσει δάνεια από κεφάλαια του προϋπολογισμού του Οργανισμού σε περίπου 80.000 συμπολίτες μας τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Αξίζει να τονιστεί ότι τα ίδια κεφάλαια του Ο.Ε.Κ. προέκυψαν αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. 

Στέγαση του ΤΕΙ κιλκίς στο νέο κτίριο από Σεπτέμβριο

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝΕΛ Κιλκίς
Σήμερα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα από το γραφείο του Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ Κώστα Ζουράρη, με πληροφόρησαν για το θέμα του Τ.Ε.Ι. ότι, με λύπη μας δεν μπορεί να διευθετηθεί το θέμα του Τ.Ε.Ι Κιλκίς μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που αρχίζει το β΄ εξάμηνο όπως ήταν το αίτημά μου, αλλά θα μπορέσουν οι φοιτητές να στεγαστούν στο νέο κτίριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η νέα χρονιά. 

Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Σχολική βία και εκφοβισμός"

Διοργάνωση· Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας - Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Τόπος Συνεδρίου Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Πυλαία-Τέρμα λεωφορείου Νο 11- τηλ. 2310-300828)
Βεβαίωση Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών της "Τόλμης" Κιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών (Βαθμός Cup-Poom) του Α.Σ. Taekwondo "Η Τόλμη" Κιλκίς, διεξήχθησαν στην αίθουσα Μητρόπολης-πρώην Νομαρχίας Κιλκίς την Κυριακή 07/02/2016.

Επιστολή Τζιτζικώστα σε Τσίπρα για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Βεβαιώσεις αναγνώρισης πληρωμών για τους επενδυτές του ΠΑΑ

Βεβαιώσεις αναγνώρισης πληρωμής όσων δικαιούχων επενδυτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταθέσει αίτημα πληρωμής αλλά δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2015 εκδίδουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Makedonian Trophy 2016 την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Ράντσο Κιλκίς


Μαριάς: Αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν και κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων

Δελτίο τύπου Νότη Μαριά
Αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν και κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων θέτει με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Νότης Μαριάς
Το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από τη Σένγκεν και το κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων θέτει με σημερινή του Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής και κολάζ της Ζωής Τζήμητρα στην Τεχνη Κιλκίς


Μικρόκαμπος Κιλκίς: Ημερίδα των φοροτεχνικών Κιλκίς για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης των Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίς μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου Μικροκάμπου διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για θέματα που αφορούν το φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων καθώς και για τις επικείμενες αλλαγές.

Σε Ευρωπαϊκά πλέον πρότυπα ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Σε Ευρωπαϊκά πλέον πρότυπα οι κτιριακές υποδομές και οι εν γένει εγκαταστάσεις του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς. Ένας βασικότατος παράγοντας που συντελεί στην επίτευξη των στόχων μιας Ακαδημίας είναι η εξασφάλιση άρτιων εγκαταστάσεων και με υψηλές προδιαγραφές που να εγγυώνται την ασφάλεια των αθλουμένων, των εκπαιδευτών και των γονέων - συνοδών. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του Αθλητικού Κέντρου και διαρκώς επενδύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτή είναι η Επιτροπή του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της ΝΔ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτείται η οργανωτική Επιτροπή του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος.  Την Επιτροπή απαρτίζουν:

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Που χάθηκε η ελπίδα;

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Έκτακτη είδηση! Εξαφάνιση ελπίδας. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε όλα τα χρώματα και ευωδίαζε όλα τα αρώματα. Η ζωή ΜΑΣ βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορείτε να βοηθήσετε; 
Περπατώντας στους δρόμους της πόλης, χαζεύω πρόσωπα και καταστάσεις. Συνήθεια χρόνων …να προσπαθώ από βλέμματα και κινήσεις να διαβάσω τον άλλο. Τον άγνωστο …το γνωστό. 

Το παραδοσιακό τραγούδι στο χθες και το σήμερα

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Καθηγητής
Όλοι οι λαοί και οι λεγόμενοι «πρωτόγονοι» έχουν τραγούδια. Αυτά διαθέτουν
ένα στοιχειώδη λόγο και μια στοιχειώδη μουσική και υπηρετούν ένα πρακτικό
σκοπό π. χ. την πρόκληση βροχής. Σε περισσότερο εξελιγμένες κοινωνίες,
αγροτικές, το τραγούδι που αποδίδει συναισθηματικές διαθέσεις και
καταστάσεις, έχει ομαδικό χαρακτήρα, εφόσον οι κοινωνίες αυτές παραμένουν
κλειστές.

Ο πρώτος απεικονιστικός αξονικός τομογράφος PET-CT (PET-SCAN) της Βόρειας Ελλάδας στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου»

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου απεικονιστικού αξονικού τομογράφου PET-CT (PET-SCAN) της Βόρειας Ελλάδας στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου» θα εγκαινιάσει αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υποτροφίες Μητρόπολης Κιλκίς σε μαθητές του Πολυάνειου Ωδείου

Υπογράφει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας
Αρχιμουσικός - Διευθυντής του Πολυάνειου Ωδείου
Υποτροφία χορήγησε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ύψους 150,00 ευρώ σε 38 μαθητές του Πολυάνειου Ωδείου και του Πολυάνειου Μουσικού Εργαστηρίου Αγίου Αθανασίου. 

ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ: «Γιατί η Βικιπαίδεια δεν έχει γυναικεία ματιά;»

Δελτίο τύπου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ - Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο αλληλοπληροφόρησης, αλληλεγγύης και δραστηριοποίησης των γυναικών
Στις 11 Φλεβάρη πραγματοποιηθήκε στα γραφεία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ - Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο αλληλοπληροφόρησης, αλληλεγγύης και δραστηριοποίησης των γυναικών (Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Γιατί η Βικιπαίδεια δεν έχει γυναικεία ματιά;».

Κιλκίς: 20χρονη αποπειράθηκε να ληστέψει 48χρονη

Συνελήφθη χθες (15-02-2016) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία 20χρονη ημεδαπή για απόπειρα ληστείας σε βάρος μίας 48χρονης. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να συλληφθούν εντός ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας και οι δύο συνεργοί της. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση. Οφείλουμε να το αποτρέψουμε».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθούμε έκπληκτοι υπουργούς να προαναγγέλλουν μοιρολατρικά το ενδεχόμενο κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας.

ŸΗ πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Π.Ε.Κιλκίς στο αίθριο του κτιρίου της Περιφέρειας.

Ονοματοδοσία αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος»

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος».

Εργαζόμενοι στην "Αρβανιτίδης Α.Ε..Ε.Ε.": Τέρμα πια στην κοροϊδία

Υπογράφει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση "Αρβανιτίδης Α.Ε..Ε.Ε."
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2/2016 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/2/2016
Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.» στα πλαίσια της όξυνσης των ανταγωνισμών των μεγάλων αλυσίδων super market, σπάει την συμφωνία με την «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το αβέβαιο μέλλον της επιχείρησης, η ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοι για τις θέσεις εργασίας, έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση. Σ΄αυτή την δύσκολη καμπή δεν υποχωρούμε στις αυταπάτες που μας καλλιεργούν, δεν λυγίζουμε στην τρομοκρατία της.

Καλούνται οι Έλληνες παραγωγοί για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την τροποποίηση της ΚΥΑ 518/9689/25-01-2016 (ΦΕΚ 89Β) σχετικά με τον Καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Σχέδιο Προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία.

Στα Χάνια Πηλίου ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κιλκίς

Στις 12-14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 5ο Winter Camp Shin-Kyokushin karate στα Χάνια Πηλίου. Παραβρέθηκαν σχολές από όλη την Ελλάδα (Βόλος, Κιλκίς, Ρόδος, Αθήνα κ.α.).

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Καθηγητών 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, οι σαράντα πέντε καθηγητές και καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έγιναν μαθητές, για μία ακόμα φορά, και παρακολούθησαν τρίωρο σεμινάριο με θέμα τις πρώτες βοήθειες.

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα»

Το Εργαστήρι Ελληνικής Παιδείας της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και καθηγητή φιλοσοφίας, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα» την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος).

Συλλογικό Αλτσχάιμερ

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Μέρος της ομιλίας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Δεύτου για την Τραπεζούντα, που οργανώθηκε στην Κομοτηνή από τα Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης. 
Είναι πολλές στιγμές όταν στη χώρα αυτή, στον τόπο αυτό, ακούω Ελλάδα αλλά δε βλέπω Ελλάδα, γιατί είναι ένας εφιάλτης όπως γράφει ο Σεφέρης. Τόπος στον οποίο έχω τη βεβαιότητα ότι επικρατεί ένα συλλογικό Αλτσχάιμερ. 

Δωρεάν ξανάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), διοργανώνει δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Θα τελειώσει το λαδάκι σας, αν φάτε αυτό το λάδι

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. 

Θέσεις εργασίας στα Hellenic Duty Free Shops SA - Εύζωνοι Κιλκίς (16-2-2016)

Θέσεις εργασίας στα Hellenic Duty Free Shops SA - Εύζωνοι Κιλκίς
Deputy Shop Manager (Evzoni, Kilkis)
Hellenic Duty Free Shops SA - Κιλκίς
Monitors the shop’s functionality and proposes suggestions for its improvement according to the instructions given by the Operations Department in order to
kariera.gr - 15 Φεβ

Η Coca Cola, το μποϊκοτάζ και η επιβράβευση της Λέσβου

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το μποϊκοτάζ είναι ένας τρόπος αγώνα και διεκδίκησης που χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μποϊκοτάζ, που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες και με διαφορετικούς στόχους. Υπάρχουν μποϊκοτάζ που θέλουν να καταγγείλουν μια πρακτική και άλλα που θέλουν να επιβραβεύσουν μια στάση. 

Στη Θεσσαλονίκη η σχολή ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Ανακοίνωση Κιλκισιακού
Στις εγκαταστάσεις "Love Football" στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού, όπου και έδωσε φιλικούς αγώνες με την Ακαδημία Shooters.

Ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, λέει...

Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
"Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς επιθυμώ να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιλογή μου και να απευθύνω θερμό χαιρετισμό στους μαθητές και στους γονείς αυτών, στο διοικητικό προσωπικό αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με θέμα "Οι Γενοκτονίες των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο των δράσεων και δραστηριοτήτων της για τη διατήρηση της Συλλογικής Μνήμης, σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα με θέμα:
«Οι Γενοκτονίες των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής
(1875-1923) και η διαχείριση της μνήμης τους».

Καταργούν τα τμήματα ένταξης - Ν' αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία!

Υπογράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας
Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίζεται 15/2 (!!!) καταργεί τα Τμήματα Ένταξης. Δηλαδή, αναφέρεται στο κείμενο: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους ... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».