Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι από την Κινηματογραφική Λέσχη Solaris

Η Κινηματογραφική Λέσχη Solaris συνεχίζει τις προβολές της με το αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι. Στο Café Bazaar, Παπαμάρκου 34, ακριβώς πίσω από την πλατεία Άθωνος, τελειώνουμε την τριλογία που βάζει τα ανθρώπινα πάθη μέσα στην αφήγηση του κινηματογράφου. Μετά την «Λευκή», την Τρίτη 14/1/2014 θα συνεχίσουμε με τη «Κόκκινη ταινία», την τρίτη κατά σειρά χρονολογίας παραγωγής και το τελευταίο χρώμα της γαλλικής σημαίας.

Βραδιά αγάπης του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο Κέντρο Θέατρο Κιλκίς


Συνέτριψε με 4-1 τα Μουδανιά ο Κιλκισιακός

Με άγριες διαθέσεις παρουσιάστηκε σήμερα ο Κιλκισιακός και συνέτριψε με 4-1 τον Π.Ο. Μουδανιών στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Οι παίκτες του Γιάννη Ζαπρόπουλου έδειξαν από το ξεκίνημα πως βρίσκονται σε καλή μέρα, μιας και μόλις στο 2' ο Ηλιόπουλος δέχθηκε τη πάσα από τον Παντελιάδη και δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Κρόκος ο χρύσανθος: Ο Κρόκος του Κιλκίς, η πρώτη άνθηση του έτους

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και το 2014 ο κρόκος με το χρυσό άνθος είναι το φυτό που με το άνθος του κάνει ποδαρικό στην ανθοφορία του καινούργιου χρόνου. Μαζί με την λευκορόδινη μικρή μαργαρίτα είναι τα πρώτα άνθη του έτους.

Και ξανά προς τις νίκες τραβά... ο "Εύαθλος Μακεδόνες" Πολυκάστρου

Χωρίς να δυσκολευτεί ο ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ επικράτησε του Α.Ο.Κ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ με τελικό σκορ 79 – 56.
Η ομάδα του Πολυκάστρου ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση αποκτώντας γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα, διατηρώντας το προβάδισμα καθόλη την διάρκεια και χωρίς να κινδυνέψει ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους έως το τελικό σφύριγμα.

Γράψε… λάθος, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014


Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
● Είναι από αυτά που εσύ δε θα έλεγες, γι’ αυτό και δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι το άκουσες: «Τις αποχαιρετίζονται με δάκρυα στα μάτια και ξεκινούν για το δύσκολο ταξίδι». Απο - χαιρετίζομαι. Δεν ‘‘κάθεται’’ καλά στο αφτί σας, ε; Δεν ικανοποιείται το γλωσσικό σας αίσθημα; Χαιρετίσματα λοιπόν σ’ αυτόν που το είπε. Χαιρετίσματα και στην ανοησία! Κατά τα άλλα -κι εγώ- σας… χαιρετίζομαι και… αρχίζομαι με το εβδομαδιαίο ‘‘Γράψε… λάθος’’!

Ο προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών Γιάννης Χρίστογλου μιλά στη Γνώμη


Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας


Πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών
στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας

Ημέρα Διεξαγωγής: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, ώρες 17:00-22.00

Εξάψαλμος, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


Ομιλία στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με τον π. Πρόεδρο Αρείου Πάγου κ. Β. Νικόπουλο

Ομιλία με θέμα “Οι εκ της εφαρμογής των μνημονίων αθρόες παραβιάσεις του Συντάγματος” με προσκεκλημένο τον πρώην Πρόεδρο Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλο θα πραγματοποιήσει η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 7μ.μ., στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” του φορέα (25ης Μαρτίου 20).

Προαιρετικά ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς διευκρινίζει ότι κατά την χρονική περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων ΜΟΝΟ την Κυριακή 19/01/2014 μπορούν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ να λειτουργήσουν τα καταστήματα από τις 11:00 π.μ έως 20:00 μ.μ

Παράταση Πολύπλευρης Εικαστικής Έκθεσης “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...”







Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος κοινού, αλλά και σχολείων της πόλης, η πολύπλευρη εικαστική έκθεση “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...” που διοργάνωσε και εγκαινίασε τον Δεκέμβριο του 2013 ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “ΤΕΧΝΗ”, παρατείνεται έως και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Αγιασμός των Υδάτων στις εγκαταστάσεις "Αλέξανδρος" Κιλκίς (6 Ιανουαρίου 2014)


Αγιασμός των Υδάτων στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς (6 Ιανουαρίου 2014)


Στη Γνώμη μιλούν, Γεωργαντάς, Αγαθοπούλου και Παραστατίδης


Επιμόρφωση εκπαιδευτικών εξ αποστάσεως – επτά (7) μήνες

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με:
- Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού,
- Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
- Σχολικούς Συμβούλους,
- Στελέχη της εκπαίδευσης και άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας,
θα πραγματοποιήσουν εισαγωγική Επτάμηνη (7) Επιμόρφωση Εξ Αποστάσεως, από Φεβρουάριο έως Σεπτέμβριο του 2014 με θέματα:

Περιέχουν υδροχλωρικό οξύ: “COCA – COLA LIGHT” και “NESTEA” σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml

Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου Κιλκίς"



"Οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου Κιλκίς", 1 Ιανουαρίου 2014

Διατροφική αντιμετώπιση για ασθενείς με ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) -Που απαιτείται να πάρουν βάρος

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Απαιτείται ένα διατροφικό πλάνο με το οποίο το άτομο θα διατηρήσει μια επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, ώστε να διατηρήσει την ευεξία του, να αποφύγει τις μολύνσεις και να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ενεργητικότητά του. Εάν το άτομο έχει χάσει βάρος κρίνεται αναγκαία η επανάκτηση του σωματικού βάρους που χάθηκε, προκειμένου να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Μηνιαίος απολογισμός Δεκεμβρίου 2013 της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Μηνιαία δραστηριότητα της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Δεκεμβρίου 2013

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2013, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -591- άτομα και ειδικότερα: