Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Όποιος δεν είναι ρατσιστής να σηκώσει το χέρι…. (Α΄μέρος)

Γράφει ο Πάνος Μαύρος 
Είχαμε τα προβλήματά μας, προέκυψε και η μόδα περί ρατσισμού. Ένας καθημερινός, συνεχής και ανούσιος διαγωνισμός μεταξύ μας, για την κατοχύρωση πιστοποιητικού δημοκρατικότητας και αποδοχής στο διαφορετικό: « Εσύ είσαι ρατσιστής, εγώ δεν είμαι», «Εγώ είμαι καλόψυχος και αγαπώ όλο τον κόσμο, ενώ εσύ θέλεις να τους κάνεις μοσχοσάπουνα» και άλλες υποκριτικές αηδίες.

Ο ευτελισμός του προπονητή στίβου πριν και κατά την οικονομική κρίση

Του Πλούταρχου Σαρασλανίδη,
επίκουρου καθηγητή προπονητικής
κλασικού αθλητισμού
"Διανύουμε την χειρότερη χρονιά της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και τα δεδομένα του αθλητισμού ανατρέπονται βίαια…
Το μεγαλύτερο θύμα στο χώρο του στίβου είναι ο θεσμός του προπονητή που θίγεται βίαια εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικότερα ο θεσμός του σωματειακού προπονητή και τα τελευταία 2-3 χρόνια ο θεσμός του ομοσπονδιακού προπονητή…

Το 'πιασα το υπονοούμενο...

Της Βούλας Ιωαννίδου
Μου πήρε καιρό, αλλά τελικά τώρα το κατάλαβα...
Οι κυβερνώντες τελικά τα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο! Λειτούργησε συντεχνιακά, μας έβγαζε στους δρόμους μερίδες μερίδες, έτσι όπως είχαμε κατακερματιστεί από μόνοι μας (γιατί κακά τα ψέμματα, συντεχνιακά λειτουργούσαμε θέλαμε δε θέλαμε)! 


Μια μέρα γεμάτη έθιμα αποκριάς και κέφι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Η Αποκριά, παραδοσιακά, παραπέμπει σε κέφι και χαρά! Εμείς προσθέσαμε και τη δημιουργικότητα και το μείγμα μας ήταν… εκρηκτικό! Στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος Litter Less, οργανώσαμε μια μέρα με δράσεις σχετικές με την Αποκριά και την επαναχρησιμοποίηση.

Πύρρειος νίκη για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος, κυρίως προς το τέλος του, με τους παίχτες και το κόσμο μια γροθιά, κατάφερε να πάρει μια πύρρειο όπως αποδείχθηκε νίκη η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. 
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Κιλκισιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα παίρνοντας διαφορά πέντε τερμάτων στη λήξη του ημιχρόνου. Όμως το δεύτερο μέρος επεφύλασσε διαφορετική τροπή. Λίγο η χαλαρότητα των γηπεδούχων και περισσότερο τα αλλοπρόσαλλα διαιτητικά σφυρίγματα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια λίγο πριν το τέλος του. 

Κιλκίς: Πέταξε τα λαθραία τσιγάρα, πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει

Συνελήφθη χθες (16.03.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Τον συνέλαβαν στους Ευζώνους Κιλκίς για μεταφορά λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (16.03.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Αφγανιστάν 26 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο τριών μη νόμιμων μεταναστών, από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. 

Τον συνέλαβαν για παράνομη εμπορία 1.080 κροτίδων

Συνελήφθη χθες (16.03.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας 60χρονος ημεδαπός μικροπωλητής για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. 

Σταφιδόψωμο με αλεύρι ολικής αλέσεως και λίγες θερμίδες, μια καλή επιλογή για πρωϊνό

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η νηστεία πλησιάζει και όλοι κάνουμε τις ετοιμασίες μας, προκειμένου να έχουμε τρόφιμα κατάλληλα, τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε. Αναμφισβήτητα η νηστεία είναι μια πολύ καλή συνήθεια που βοηθάει τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί και να "ξεκουραστεί" από τις διατροφικές υπερβολές που κάνουμε καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Οι δηλητηριάσεις της Σαρακοστής. Τι να προσέξουμε

Ένα 24ωρο έμεινε πριν αρχίσει η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή, κατά πως λέγεται το διάστημα από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, σε πολλούς αυτό που μένει είναι μόνο η πρώτη μέρα της νηστείας και η σύνδεσή της με την αλόγιστη κατανάλωση των λεγόμενων νηστίσιμων, δηλαδή όσων δεν έχουν αίμα τροφών.