Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ψηφοφορία ενάντια στην εξαίρεση της Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Δείτε ΕΔΩ

Πρώτη παρουσίαση του «Χρονικού του Κιλκίς 1913-1940» του Θ. Βαφειάδη

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα λάβει χώρα η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940» του Κιλκισιώτη Θανάση Βαφειάδη.

Ιερόσυλοι μπήκαν σε εκκλησάκι στο Κιλκίς

Την εικόνα αυτή αντίκρισε αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρες, το εκκλησάκι στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα στο Κιλκίς.

Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν θα περάσουν από ΚΤΕΟ

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.
Τσουχτερά πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων, από 50 κ. εκ. και άνω - των οποίων η άδεια είναι πριν το 2001 - δεν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.

Αίσχος! Οι Ολλανδοί νομιμοποίησαν το κόμμα των παιδεραστών

Η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών, Martijn, η οποία προωθούσε την "αποδοχή από την κοινωνία" των "συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων" μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, αποφάσισε σήμερα το εφετείο που εξέταζε την υπόθεση αυτή.

Δραματική επιδείνωση της Καθαρής Διεθνούς Επενδυτικής Θέσης της Ελλάδας το 2012

Του Δημήτρη Καζάκη
Η καθαρή διεθνής επενδυτική θέση της Ελλάδας σημείωσε νέο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 στο ύψος των -221,6 δις ευρώ, ή στο 114% του ΑΕΠ. Η διεθνής επενδυτική θέση αποτυπώνει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή (τέλος τριμήνου και τέλος έτους) το ύψος των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της ελληνικής οικονομίας με το εξωτερικό.

Επιστολή Τονικίδη προς Διευθυντές Λυκείων: "Κάντε εκδρομές μόνο εντός Ελλάδος"

"Αγαπητέ κ. Διευθυντά
Ζητώντας εξ αρχής την κατανόησή σας, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ένα φαινόμενο, που άφορα την σχολική κοινότητα αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Η πρωτοβουλία μου αυτή πηγάζει κυρίως από την ιδιότητα μου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου. Ενός φορέα που έχει ως βασικότερη καταστατική αρχή την προσπάθεια για ένα καλύτερο πλαίσιο δράσης του κόσμου του επιχειρείν προς όφελος της Τοπικής και της Εθνικής Οικονομίας.

Συναυλία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


Χάθηκε ο πρώτος στόχος για τον Άρη Παντελεήμονα


Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στην 2η αγωνιστική των play off ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα αναζητά την νίκη στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική που θα του δώσει άλλη μια ευκαιρία διεκδίκησης προβιβασμού.

Ο Α.Σ. «Ατρόμητοι» σε τουρνουά μίνι κοριτσιών στην Έδεσσα

Αγώνες μπάσκετ πέντε στον αριθμό, έδωσαν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, ο Α.Σ «ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ» της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού του Δήμου Κιλκίς, στην πόλη της Έδεσσας με επίκεντρο το Τουρνουά Μίνι Κοριτσιών. 

Συνάντηση Επαγγελματικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων στην ΕΠΑΣ Κιλκίς

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται, ότι στις 10/4/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΑΣ Κιλκίς (Γ. Αργυρίου 16 τηλ. 23410-20596, 20896) η ετήσια συνάντηση Επαγγελματικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων της περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη των ειδικοτήτων, που θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος. 

Θέσεις Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας για τις εκλογές της 11ης Απριλίου 2013

"Συνάδελφε, συναδέλφισσα Στις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς στις 11 Απριλίου 2013 αξιοποίησε την ψήφο σου! Μην την χαρίζεις δεξιά και αριστερά!

Η Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας χρειάζεται και αυτό το καλοκαίρι!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί και φέτος να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζουν και διοργανώνουν από κοινού το Future Library και Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Η πανελλαδική καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με θέμα «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 14 ετών. 

Έκλεψαν δύο αμνοερίφια αξίας 300 ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (02.04.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 37 και 42 ετών, για ζωοκλοπή. 

Προβολή και ανάδειξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στο portal http://festival.culture.gr

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., μέσω της Δ/νσης Πολιτιστικών Δράσεων/Τμήμα Φεστιβάλ και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τη συστηματική καταγραφή, χαρτογράφηση και ψηφιακή απεικόνιση των ελληνικών φεστιβάλ και των διακριτών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ελληνικής επικράτειας, έχει δημιουργήσει και αναρτήσει από τον Φεβρουάριο του 2013 σχετική ιστοσελίδα/διαδικτυακό portal http://festival.culture.gr, η οποία επικαιροποιείται τακτικά και με προοπτική αναγκαίων συμπληρώσεων / βελτιώσεων. Κύριος κι εστιασμένος στόχος της δράσης αυτής είναι η αποτελεσματική δικτύωση, προβολή και ανάδειξή τους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Γνωρίστε τον Πολυπλάτανο Ημαθίας!

Άλλο ένα πανέμορφο χωριό της Ελλάδας μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όπως κάθε Κυριακή μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε.

Συνάντηση Χαρακόπουλου με πτηνοτρόφους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλους είχε σύσκεψη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Μελά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου. 

Στουρνάρας: “Ναι, ναι, βέβαια”

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Δημοσιογράφος: Υπάρχει θέμα παράτασης της διαπραγμάτευσης και παράτασης στην καταβολή της δόσης;
Ιωάννης Στουρνάρας: Όχι, όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Λήστεψαν 62χρονη μέσα σε Εκκλησία

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών περίπτωση κλοπής σε βάρος 62χρονης που έλαβε χώρα εντός Ιερού Ναού την 18.02.2013 στην Ηράκλεια Σερρών. 

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς έναν Αλβανό έναν Πακιστανό και έναν Έλληνα για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (02.04.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο δύο μη νόμιμων μεταναστών από έδαφος τρίτης χώρας προς την ελληνική επικράτεια. 

Επίσκεψη Αγαθοπούλου στην πρεσβεία της Ολλανδίας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Διαμαντόπουλος Ευάγγελος και Αγαθοπούλου Ειρήνη συμμετείχαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Ολλανδίας, παρόντος του υπουργού εξωτερικών Ολλανδίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με την Κύπρο και τις πολιτικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Έκλεψαν φορτηγό αξίας 20 000 ευρώ

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω χθες (01.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τρεις ημεδαποί 40, 51 και 55 ετών, για κλοπή επικαθήμενου εταιρείας. 

«Αναβολή της εκδήλωσης. "Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ»

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση που ανακοινώσαμε για την Παρασκευή 5/4 με τίτλο "Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ" στο Κιλκίς, αναβάλλεται λόγω κωλύματος του ομιλητή.  Θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με ανάλογο θέμα το Σάββατο 6/4 στο Πευκόδασος με ομιλητή στέλεχος της ΝΕ Κιλκίς, και την Τρίτη 9/4 στο Πολύκαστρο ώρα 7:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο με ομιλητή στέλεχος του Κόμματος.

Φιλοξενία Κυπρίων Εθελοντών από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GRUNDTVIG-Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας με τίτλο «Ενδυνάμωση των Νέων Μέσω της Τέχνης» φιλοξένησε τέσσερις Κύπριους εθελοντές.

Επίσκεψη Καράογλου στο δήμο Παιονίας

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή νομού Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά πραγματοποίησε, για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, την Δευτέρα 1-4-2013, επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας . 

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου

"Χρεωστικώς καί οφειλετικώς, εκφράζοντας τη διττή διάσταση της εκκλησιαστικής ζωής (ορθοδοξία και ορθοπραξία), ανακοινώνουμε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας τον απολογισμό της «Λογίας» για τη φιλαδελφική αλληλεγγύη μας στους εμπερίστατους αδελφούς του Χριστού. Το διαρρεύσαν κρίσιμο έτος 2012, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Συνάντηση των αστυνομικών Κιλκίς με Καράογλου

Υπογράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
"H Ένωσή μας χθες Δευτέρα (01-04-2013) συνέχισε τις επαφές με πολιτικούς φορείς και σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα το Προεδρείο της Ένωσής μας συνάντησε στο Τελωνείο των Ευζώνων τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Θεόδωρο, με θέμα συζήτησης το 4ο εκστρατευτικό σώμα και τις γνωστές συνέπειες που έχει για τον Νομό μας η μετακίνηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού συναδέλφων.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Η μαύρη τρύπα ρουφάει την κυβέρνηση – Διευρύνεται μέρα με τη μέρα το «χρηματοδοτικό κενό» και αυξάνονται οι αξιώσεις της τρόικας για «διορθωτικά» μέτρα…·Κύπρος: Μετά τις καταθέσεις, «κούρεμα» δια Μνημονίου·Λίστα Λαγκάρντ- Ο Ευ. Βενιζέλος εσπευσμένα στην… προανακριτική
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τι συμβαίνει με την Εθνική – Γιατί η τρόικα μπλοκάρει μετά την παρέλευση τόσων μηνών τη συγχώνευση με την Eurobank·Η.. θηλιά στο λαιμό της Κύπρου – ΣΕ ειδικό ταμείο (υπέρ των δανειστών) όλα τα έσοδα από τα κοιτάσματα αερίου ·35.000 θέσεις εργασίας (μέσω ΟΑΕΔ) για νέους από 18 έως 29 ετών – Από τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα – οι λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο στόχαστρο της τρόικας και οι καταθέσεις των Ελλήνων

Του Δημήτρη Καζάκη
Με την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο και έτσι να φορτώσει την χρεοκοπία των τραπεζών στους καταθέτες, χάθηκε οριστικά και το τελευταίο φύλλο συκής της ευρωζώνης. Θυμάστε που μας έλεγαν όλα τα παπαγαλάκια ότι το ευρωσύστημα εγγυάται τις καταθέσεις; Τέρμα κι αυτός ο μύθος. Και μάλιστα με τον πιο παταγώδη τρόπο.