Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η θέση της Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς για τον εκλογικό νόμο

Δελτίο τύπου Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς
Αυτό που γίνεται σήμερα, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, δεν είναι σε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν τα κόμματα που είχαν την εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει καιροσκοπικά τον εκλογικό νόμο που να την εξυπηρετεί, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το κομματικό συμφέρον ή την κομματική επιβίωση. 

Συλλυπητήριο Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων»

"Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 για να εκφράσει και δημόσια τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Βασίλη Σεργιαννίδη, ενός ανθρώπου που ίδρυσε τη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς με τις γνωστές σε όλους ευεργετικές συνέπειες για το Νομό μας,

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από την περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένου από την περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Στη μνήμη του Περικλή Κολότσιου...

Στη μνήμη του Περικλή Κολότσιου, η οικογένειά του κατέθεσε χρήματα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς. Ο Περικλής Κολότσιος πέθανε στις 9 Ιουλίου 2015.

Αυτές είναι οι γυναίκες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Σημαντική ημέρα για το ν. Κιλκίς, η 4η Ιουλίου 2016


Μια σημαντική ημέρα υπήρξε η 4η Ιουλίου 2016 για τον τόπο μας και ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ο λόγος; Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στην πόλη του Κιλκίς. Από σήμερα λοιπόν, 36 ωφελούμενοι στο σύνολό τους από όλο το νομό, θα απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας και εκπαίδευσης σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, κόσμημα για την πόλη του Κιλκίς.

Ξεκίνησαν τα θερινά τμήματα της Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία θερινών τμημάτων στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς. 

Σεμινάρια αγροτικής εκπαίδευσης

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Ν.Π.Δ.Δ., ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη των σεμιναρίων αγροτικής εκπαίδευσης της Β’ περιόδου του 2016 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης του δρόμου Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συλλυπητήρια Γκουντενούδη για τον θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη

"Η εκδημία του Βασίλη Σεργιαννίδη στερεί από τον τόπο μας αλλά και από τη χώρα έναν άνθρωπο της δράσης, της καινοτομίας, της τόλμης, της ακατάπαυστης δουλειάς και της προσφοράς. Παράλληλα στερεί από όλους μας μια διαρκή παρουσία στα καθ’ ημάς κοινά πράγματα. Τα στοιχεία αυτά που κατ’ εξοχήν χαρακτήριζαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, είναι αυτά που ο τόπος, η χώρα και η κοινωνία έχουν σήμερα περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Συλλυπητήριο ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς για τον θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη

"Το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016 και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για το θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη, που υπήρξε ευεργέτης του φορέα μας και να ακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία αυτού."

Δωρεάν εκμάθηση κολύμβησης στους μικρούς ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου Κιλκίς

Άλλη μια καινοτομία εφαρμόζεται με επιτυχία στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Κιλκίς. Πρόκειται για την παροχή δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης για ένα μήνα σε όλα τα παιδιά - μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ακαδημίας. Το Πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στο Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη.

Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την σήμανση προϊόντων αγροδιατροφής και ίδρυση φορέα

Με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, κ. Γιώργο Καββαθά και τον Eκτελεστικό Αντιπρόεδρο, κ. Γιάννη Παπαργύρη συνεργάστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης. 

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κιλκίς για τον θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη

Ψήφισμα  Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς 
"Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επίλεκτου μέλους του και τ. Προέδρου  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Π. ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ και αφού άκουσε τον Πρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη ο οποίος εξήρε την εμβληματική μορφή του μεταστάντος

Οδηγοί προσοχή: Έργα συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης επί της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, με τον περιορισμό ότι την Παρασκευή οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ως τις 12.00’ το μεσημέρι ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Συλλυπητήρια Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τον θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη

"Για την απώλεια του ΙΔΡΥΤΗ της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ – Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ AEBTE και πρώην Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζουμε ως Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

"Ευχαριστούμε τον Βασίλη Σεργιαννίδη και θα τον θυμόμαστε για πάντα"

"Το άγγελμα του θανάτου του Βασίλη Σεργιαννίδη προκάλεσε θλίψη και παράλληλα ένα αίσθημα αγωνίας σε όλους τους πολίτες του νομού. Θλίψη γιατί το Κιλκίς έχασε έναν δικό του άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο μας, αλλά και αγαπήθηκε απ’ αυτόν. Αγωνία γιατί σε τέτοιες εποχές πραγματικής μάχης για τη χώρα, η παρουσία ανθρώπων σαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, θα ήταν πολύτιμη.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς για τον θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη

"Η τοπική κοινωνία αποχαιρετά με θλίψη το Βασίλη Σεργιαννίδη, τον Πατριάρχη της Κιλκισιακής βιομηχανίας ο οποίος σηματοδότησε με τη δυναμική του παρουσία την αναπτυξιακή πορεία του νομού Κιλκίς. 

Καλοκαιρινές αποΔΡΑΣΕΙΣ … στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι καλοκαιρινές αποδράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Ελάτε την Παρασκευή 8 Ιουλίου να γιορτάσουμε τη λήξη των φετινών δράσεων στη βιβλιοθήκη με ομαδική ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια και τον τελικό αγώνα σκάκι ανάμεσα στους νικητές των παρτίδων της ημέρας επιτραπέζιων παιχνιδιών-σκάκι από τις 11:00 έως και τις 13:00. Για την συγκεκριμένη μέρα δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Τρίτος Πανελληνιονίκης ο Άλεξ Αλέρου του ΓΑΣ Κιλκίς

Με ένα χάλκινο μετάλλιο, μία έκτη θέση, τέσσερις τελικούς και πολύ καλές κατατάξεις γύρισαν από την Καβάλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' οι μικροί του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς.

Στο Cross Battle 2016 το γυμναστήριο Kinesis-Gym-Kilkis

Δελτίο τύπου Kinesis-Gym-Kilkis
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, το γυμναστήριο Kinesis-Gym είχε την τιμή και την χαρά να συμμετέχει στο Cross Battle 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η Μνήμη και η Ταυτότητα των Αρβανιτών της ανατολικής Θράκης

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Μέρος της ομιλίας στο 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αρβανιτών Ζαλουφιωτών (Σάκκος Νέας Ορεστιάδας, Ιούλιος 2016) και απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου: “Αρβανίτες. Από την Ήπειρο στη Θράκη”
Είναι πολλές οι στιγμές που καταγράφει η πλούσια μυθολογία και ιστορία μας, όπου η μνήμη των προηγούμενων και των μελλοντικών ανθρώπων καθορίζουν τις πράξεις των παρόντων. Ηρωικές και κυρίως καθημερινές πρακτικές εξαρτώνται από το πως συμπεριφέρθηκαν στο παρελθόν οι πρόγονοι, αλλά και πως θα τους κρίνουν οι απόγονοι.

Video - Εγκαίνια κτιρίου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς



Eγκαινιάστηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης του Κιλκίς.