Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς για την 25η Μαρτίου

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα μνήμης της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, βρήκε τον Ελληνισμό στην κατάσταση «Γιορτάζουμε στο Σπίτι». Πράγματι σήμερα το πρωί χτύπησαν οι καμπάνες και έγινε ο καθιερωμένος σημαιοστολισμός των σπιτιών. Κάποιοι μαθητές με τους γονείς και τους δασκάλους απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρωτόγνωρα πράγματα.

Η απόλυτη δικαίωση του Ελληνικού Φαρμακείου ως μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Υπογράφει ο Δημήτριος Αγαθόπουλος
Πρώην Πρόεδρος Φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς
Πρώην Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού συλλόγου
Σε τούτες τις δύσκολες ώρες και μέρες που περνά η πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη, μαζί και η χώρα μας, πρέπει ο κάθε ένας, κοιτάζοντας τον καθρέπτη, να αναμετρηθεί με την ίδια την συνείδησή του. Είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης, είναι η ώρα έκφρασης της αλληλεγγύης στους αδύναμους και στις ευάλωτες ομάδες, είναι η ώρα της προσφοράς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η έκβαση ενός ασύμμετρου πολέμου απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό περνάει κατ΄ ελάχιστον και από την δική μας συμπεριφορά και τις δικές μας ενέργειες.

Χατζημλάδης: Πρέπει να γίνει οριζόντια επέκταση των μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων

Επιστολή Χρήστου Χατζημλάδη προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κύριοι Υπουργοί,
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και των πολιτών αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται απόλυτα την ταχεία και προς τη σωστή κατεύθυνση αντίδραση της Κυβέρνησης για την προστασία της υγείας των πολιτών, των εργαζομένων, τη στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δήλωση Τ. Βασιλακάκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση Τάσου Βασιλακάκη, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας»
Σχεδόν 200 χρόνια μετά την επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα συμπεράσματα και τα διδάγματα παραμένουν επίκαιρα για το σήμερα και το αύριο.

Βίντεο με ηχητικό μήνυμα για τις άσκοπες μετακινήσεις σε Ελληνικά και Αγγλικά

Δήλωση Γιάννη Φαχουρίδη για την 25η Μαρτίου

Δήλωση Γιάννη Φαχουρίδη, για επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» και δημοτικού συμβούλου, για την επέτειο της Επανάστασης του 1821
Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 ανάμεσα στα πολλά και πλούσια συμπεράσματα που μας προσφέρει, μας διδάσκει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, αν ο λαός και τα καταπιεσμένα στρώματα δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η χωρητικότητα του Ευαγγελισμού και της πρώτης εθνικής μας επετείου

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Η παγκόσμια κοινότητα και η χώρα μας αγωνίζονται για την αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού, συν τοις άλλοις και με τη χωροθετική διεύρυνση των υγειονομικών και νοσοκομειακών δυνατοτήτων. 

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο ιερός Λόχος και η συμμετοχή των Ποντίων στην Επανάσταση του 1821


Του Νίκου Κωνσταντινίδη
Εκπαιδευτικού-συγγραφέα
Αρχίζω με μια απλή διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλές λευκές σελίδες της ιστορίας, που πρέπει να γραφτούν. Πως είχε δίκαιο ο Γεώργιος Κανδηλάπτης - Κάνις, όταν άσκησε αυστηρή κριτική στον ιστορικό Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, λέγοντας ότι, ενώ διέθεσε σελίδες ολόκληρες για τα χωριά της Πελοποννήσου, απαξίωσε να γράψει κάτι για την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντος, που διήρκησε 257 συναπτά έτη.

"Η ενοχοποίηση του λαού... όπλο στη φαρέτρα της ιδεολογικοπολιτικής χειραγώγησης του συστήματος"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού δεν έφταιγε η ακόρεστη δίψα των κατεχόντων πλούτου για περισσότερα κέρδη, οι χρηματοδοτήσεις στο κεφάλαιο, οι δημόσιοι προμηθευτές τύπου siemens, οι υπεργολάβοι δημοσίων έργων που υπερκοστολογούσαν, οι αλόγιστες δαπάνες σε πολεμικό εξοπλισμό, οι συνδρομές στο ΝΑΤΟ, οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν σχεδόν άτοκα και χωρίς εγγυήσεις ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τι λέει η Λα.Συ. Παιονίας, για τα μέτρα κατά του Κορωνοϊού που πάρθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Την στιγμή που η κυβέρνηση αναλώνεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια μετακύλισης της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και την απόδοση της πανδημίας του ιού με την κωδική ονομασία “COVID-19” αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις, η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει το αντίθετο.

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών
Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του σοβαρού προβλήματος με την πανδημία του κορωνοϊού. Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και στην πράξη και να μην αποδειχθούν ευχολόγια. 

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για την 25η Μαρτίου

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης 
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής ν. Κιλκίς
Ημέρα εορτασμού του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, με την επανάσταση του 1821. Ο εορτασμός αυτής της επετείου κάθε χρόνο είναι και μια ευκαιρία όλων μας για αυτογνωσία, που θα προσφέρει στην πατρίδα μας δυνατότητες ανασύνταξης πολύ περισσότερο σήμερα που διανύει μια δύσκολη περίοδο. 

(Video) Ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία του Κιλκίς


Ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία του Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.

(Video) Για δύο λεπτά χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών του Κιλκίς


Για δύο λεπτά χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών του Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.

Ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας της Γνώμης, σήμερα στον ΑΝΤ1


Το χιουμοριστικό βίντεο-μήνυμα που σκαρφίστηκε και επιμελήθηκε η ΓΝΩΜΗ με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, αναρτήθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την Επέτειο του 1821

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η φετινή επέτειος της αστικής εθνοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και της έναρξης της διαδικασίας συγκρότησης του αστικού κράτους στην Ελλάδα, βρίσκει το λαό και τη χώρα να πλήττονται από έναν «ιδιαίτερο» κίνδυνο, την πανδημία του κορωνοϊού.

Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά για την 25η Μαρτίου

Υπογράφει ο Γ. Γεωργαντάς
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής νομού Κιλκίς
"Πριν από σχεδόν 200 χρόνια, οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν τον τιτάνιο αγώνα για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής. 

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 25η Μαρτίου

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Συμπληρώνονται σχεδόν δύο αιώνες από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Από το πηκτό σκοτάδι της σκλαβιάς, το υποδουλωμένο έθνος ύψωσε ανάστημα αντίστασης πολεμώντας για την ανεξαρτησία του από την Οθωμανική τυραννία.
Η ελευθερία ήρθε ματωμένη, όπως εξιστορεί ο εθνικός μας ποιητής, με θυσίες και σκληρούς αγώνες που καρποφόρησαν χάρη στην άδολη πίστη και στην ενότητα του Γένους.

Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας για την 25η Μαρτίου

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Συνδημότες μου
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου δεν θα ακολουθήσει φέτος το πρωτόκολλο που έχει καθιερωθεί και έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια.

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Κιλκίς για την 25η Μαρτίου