Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία Τριτέκνων Πολυκάστρου στη Θεσσαλονίκη

"Παρών έδωσε στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς. Όλοι μαζί από την πλατεία Αριστοτέλους που συγκεντρωθήκαμε κατευθυνθήκαμε με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας όπου και καταθέσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα μας σαν τριτεκνοι, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, και τον θεσμό της οικογένειας που τείνει σιγά σιγά να καταργηθεί.

Τα πρόσθετα... βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Μεγάλες καπνοβιομηχανίες «μαγείρεψαν» μελέτες σχετικές με τις προσθετικές ουσίες του τσιγάρου θέτοντας εν γνώσει τους σε κίνδυνο τους καπνιστές
Ζάχαρη, βανίλια, κακάο, μέντα. Οχι, δεν θα σας παρουσιάσουμε συνταγή ζαχαροπλαστικής αλλά μια άλλη, άγνωστη σε μεγάλο βαθμό στους πολλούς συνταγή, η οποία «μαγειρεύεται» από τις καπνοβιομηχανίες και... σερβίρεται στους καπνιστές, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους.

Έπεσε με το τρακτέρ του σε γκρεμό και σκοτώθηκε

Μεσημβρινές ώρες χθες (13-10-2012), σε αγροτική περιοχή της Γερακαρούς Θεσσαλονίκης, 78χρονος ημεδαπός, κινούμενος με γεωργικό ελκυστήρα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη σε χαράδρα βάθους πενήντα με εξήντα μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 13 Οκτ 2012 στο ΟΑΚΑ


8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 13 Οκτ 2012 OAKA
Λήψη-Μοντάζ: http://www.NfStudioSports.gr

Λόγος Ελλήνων

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Χιλιάδες χρόνια πριν στον τόπο αυτό οι Έλληνες, το βουητό αφουγκράστηκαν του αέρα που ερχόταν απ’ τα φαράγγια του Ολύμπου. Τραγούδησαν της φύσης τ’ ανοιξιάτικα τραγούδια. Σιγοψιθύρισαν παρέα με τον Φλοίσβο σαν χόρευαν τα κύματα του Αιγαίου. Μιμήθηκαν τους ήχους και άρθρωσαν λαλιά. ‘Έπλασαν λόγο.
Ο Πλάτων στο έργο του «Κρατύλος» αναλύει τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκαν στην γλώσσα μας οι λέξεις, παράγωγες και πρωτογενείς.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Νεοέλληνα του Σήμερα

Ραγκούσης: "Το σημερινό ΠΑΣΟΚ κατάντησε ΚΟΔΗΣΟ - Λύση η παραίτηση Βενιζέλου"

Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" και στο δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο. 
Την παραίτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως την πλέον αρμόζουσα λύση για την κρίση που έχει δημιουργηθεί μετά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Ι. Ραγκούσης. Ο πρώην υπουργός θεωρεί πως δεν υπάρχει ακόμη χώρος για νέο κόμμα, ωστόσο προσθέτει ότι «νομοτελειακά» θα προκύψει νέος σχηματισμός στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους

Νέα επιβάρυνση για όλους τους ασφαλισμένους που θέλουν να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα με το ασφαλιστικό τους Ταμείο έρχονται τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα από το υπουργείο Υγείας, αλλάζει ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και μαζί του αλλάζουν και τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουν ως συμμετοχή όσοι θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Δείτε τις αυξήσεις στη συμμετοχή.

Φιλότιμο στα γερμανικά

Ο Andreas Deffner και το εξώφυλλο του βιβλίου







Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του σύγχρονου Γερμανού φιλέλληνα Andreas Deffner με τίτλο «Φιλότιμο!». Πρόκειται για μια περιήγηση στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική καθημερινότητα και νοοτροπία.

Το ΚΚΕ αναζητά τον δικό του «Τσίπρα»!

Νέα ηγεσία ετοιμάζεται να αναδείξει το ΚΚΕ, τον Φεβρουάριο, με τον προβληματισμό να είναι διάχυτος για την εκλογική καθίζηση στο 4,5% και να οδηγεί σε συζητήσεις για αναζήτηση λύσης τύπου «Τσίπρα».

Το πάρκο που απλώς, με πληγώνει...

Της Βούλας Ιωαννίδου
Κατέβηκα στη γειτονιά ν΄αγοράσω τσιγάρα. Πηγαίνοντας προς το περίπτερο, περνώ από ένα πάρκο όπου αρκετές φορές τελευταία , συναντώ άστεγους! Τους ρίχνω γρήγορες και κλεφτές ματιές , αφενός να μην καταλάβουν ότι τους κοιτώ κι αφετέρου να μην "κολλήσω" τον "ιό" τους. Νοιώθω αμήχανα και περίεργα...Μπορεί οι ματιές να είναι γρήγορες και κλεφτές, όμως οι εικόνες στροβιλίζουν συνέχεια στο μυαλό μου, πλάθουν ιστορίες, ερωτηματικά που δεν θέλω ή φοβάμαι ν΄απαντήσω ή δεν αντέχω να τα "θίξω" ....

Φινλανδία, μεταλλείο Talvivaara: Περιβαλλοντικά εγκλήματα και εξόρυξη ουρανίου από την πίσω πόρτα

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα για τα οποία θα διαβάσετε πιο κάτω δεν συμβαίνουν σε κάποια PIG χώρα του Ευρωπαϊκού νότου αλλά στη Φινλανδία – μια σκανδιναβική χώρα, που λέγεται ότι έχει μια από τις πιο προηγμένες δημοκρατίες του κόσμου, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διαφθοράς, και μια θρησκευτική σχεδόν προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος. Λέγεται επίσης ότι είναι μια χώρα όπου η βαριά βιομηχανία της εξόρυξης και επεξεργασίας μετάλλων λειτουργεί με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρντς και σε πλήρη αρμονία με τις άλλες δραστηριότητες, τις οποίες όχι μόνο δεν πλήττει αλλά ωφελεί κιόλας. 

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.: «Η κυβέρνηση με το σχέδιο «Αριάδνη» ξεπέρασε τον εαυτό της»

Η ευρηματικότητα της κυβέρνησης ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία. Για την οικονομική επιβάρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και προς όφελος των ολίγων και αρεστών, βέβαια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοφανής απίστευτη πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για το «Πρόγραμμα Αριάδνη». Απώτερος στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της. 

Παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα!!! 7η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών 22-24 Νοεμβρίου 2012

Με ιδιαίτερη προσμονή αναμένεται η 7η έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό στο Σύνταγμα από το κοινό.
Η φθινοπωρινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή παραγωγών και τυποποιητών όλης της γκάμας των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στην χώρα μας.

Γιαλαντζί αγώνες ! Απογοήτευση...ξεπούλημα...άδειασμα...θλίψη...

Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου
Αγαπητοί μου "συναγωνιστές" ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  με αγωνιστική διάθεση περίμενα τη νέα σας εξαγγελία για την καταπολέμηση της επαγγελματικής , οικονομικής, κοινωνικής, προσωπικής και πολιτικής κατρακύλας που βιώνουμε. Και δεν άργησε να έλθει ...στις 18 του Οκτώβρη όλοι στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε για την εξαθλίωσή μας, νέα 24ωρη απεργία!!!! Να σας πω ότι ικανοποιήθηκα από την πρωτότυπη πρωτοβουλία σας, ψέμματα θα σας πω.

Μέτρια εμφάνιση του Γ.Α.Σ.Κ. απέναντι στον Αερωπό Εδέσσης.

Μέτρια εμφάνιση που συνοδεύτηκε από ήττα πραγματοποίησε η ομάδα χειροσφαίρησης του Γ.Α.Σ.Κ. απέναντι στον Αερωπό Εδέσσης. Οι λανθασμένες επιθετικές επιλογές και τα αμυντικά κενά επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη χωρίς να είναι καλύτεροι ποιοτικά από τους κιλκισιώτες αντιπάλους τους. Το τελικό 26-21 αφήνει δυσαρεστημένους τους αθλητές του Γ.Α.Σ.Κ. καθώς γνωρίζουν πως έχασαν ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα τους και θα μπορούσαν κάλλιστα να 'χαν κερδίσει. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Πανελλήνιο στην Αθήνα οι παίχτες του Νίκου Γεωργιάδη θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών παίρνοντας τη νίκη και τους δύο πολύτιμους για τη συνέχεια βαθμούς.

Επιμήκυνση για την Ελλάδα εισηγείται η Τρόικα

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδας σε μια πολύ κρίσιμη φάση εκπέμπει το Βερολίνο αλλά και η Τρόικα. Η τριμερής εισηγείται παραχώρηση περισσότερου χρόνου, ενώ ο Β. Σόμπλε δεν πιστεύει σε χρεοκοπία της Αθήνας

Πέθανε ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 76 ετών μετά από πολυετή ασθένεια.
Γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδoς για τους ομογενείς-σωτήρες με τα 600 δισ.

Οριστικό τέλος βάζει με πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος στην πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση End National Debt (END) των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.

Ξεχάστε το πετρέλαιο θέρμανσης - Δεν ξεκινά η διανομή!

Η διανομή πετρελαίου ξενικούσε κανονικά από αύριο, αλλά οι πρατηριούχοι απειλούν να μην διαθέσουν πετρέλαιο αν δε μειωθεί ο φόρος που εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου στο 1,40 το λίτρο. Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με τον Στουρνάρα.
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης πρόκειται να έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από αίτημα των συνδικαλιστών.

Δεν θα ξαναπιεί ...στην υγειά μας ο Σπύρος Παπαδόπουλος - "Παγώνει" η εκπομπή της ΝΕΤ!

Η ΕΡΤ προχώρησε σε δραστικά μέτρα για να μειώσει τα έξοδά της!
Στο πλαίσιο του «κουρεμένου» προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, μειώνονται τα επεισόδια των εκπομπών εξωτερικής παραγωγής. Η "Μηχανή του χρόνου", ο "Εξάντας" και το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", είναι οι πρώτοι που θυσιάστηκαν στο βωμό... Ωστόσο, οι ...θυσίες δεν σταμάτησαν στις ενημερωτικές εκπομπές, προχώρησαν και στην ψυχαγωγία και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Οι λίστες και οι «ληστές»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ
Μαιευτήρα, γυναικολόγου, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Είναι θέμα Δημοκρατίας να γνωρίζουν οι κυβερνώντες τα όρια της εντολής των πολιτών προς αυτούς. Πότε τους δίνονται τα προνόμια της διακυβέρνησης και πότε ο λαός τους τα ανακαλεί. Το φαινόμενο της τραγικής τύχης, κυρίως για το πολιτικό σύστημα, αλλά όχι μόνον, της διάσημης πλέον λίστας Λαγκάρντ εγείρει πολλά ερωτήματα κατά πόσον υπηρετεί τη Δημοκρατία.

Η δίαιτα Dukan: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η δίαιτα Dukan είναι ένα μοντέλο δίαιτας, το οποίο παρουσιάζεται ως το ιδανικό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το πρόγραμμα αυτό ισχυρίζεται ο δημιουργός του, ότι βοηθά τα άτομα να χάνουν γρήγορα βάρος και να μην ταλαιπωρούνται με το μέτρημα θερμίδων ή με το ζύγισμα του φαγητού τους. Επίσης, με την δίαιτα Dukan, η απώλεια βάρους παραμένει, και έτσι δεν υπάρχει το άγχος της επαναπρόσληψης του βάρους που χάθηκε. 

Τριήμερο για την φωτογραφία στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε σχετικά
"Καθόλου Τυχαία μαζί" "Aspects of Balkan Photography


Πρόγραμμα τριημέρου
Σάββατο 13/10, 13.30'
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,(Μέσα στη Διεθνή Έκθεση)
Εγκαίνια της έκθεσης "Scopophilia" της Nan Goldin (μαθαίνουμε ότι θα παρευρίσκεται κι η ίδια στα εγκαίνια)

Πρόγραμμα επετείου του Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας

Σας καλούμε στη γιορτή μας για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.στο Κέντρο Νεότητος της Γουμένισσας.