Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στο χακί και οι γυναίκες για 6 μήνες! Το σχέδιο που δίνει κίνητρα και μόρια για θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράταση της αναστολής της αποχής των Δικηγόρων, έως 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε την Παρασκευή 24/7/2015, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, υπό την προεδρία του Προέδρου της, Βασ. Αλεξανδρή, αμέσως μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αφού προηγήθηκε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, η Ολομέλεια, υιοθετώντας την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφάσισε:

Αποκαλυπτήρια μνημείου του οπλαρχηγού του ποντιακού αντάρτικου, Αναστάσιου Παπαδόπουλου- Κοτζά Αναστάς

Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του οπλαρχηγού του ποντιακού αντάρτικου Αναστάσιου Παπαδόπουλου - Κοτζά Αναστάς, του επονομαζόμενου Κολοκοτρώνη του Πόντου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 12:00, στη Νεράιδα Κοζάνης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θεοφάνης Μαλκίδης.

Ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος- Κοτζά Αναστάς γεννήθηκε το 1896 στο Εντίκ Πουνάρ και δολοφονήθηκε μετά από προδοσία, από Τσέτες, στις 2 Δεκεμβρίου του 1922.

Αποτέλεσε Σύμβολο της Αντίστασης κατά των Τούρκων την περίοδο της Γενοκτονίας και ονομάστηκε Κολοκοτρώνης του Πόντου.

Το Μνημείο προς τιμήν του Κοτζά Αναστάς στη Νεράιδα Κοζάνης είναι δωρεά του Στάθη Ιωαννίδη και το φιλοτέχνησε ο Θανάσης Τερνενόπουλος.

Εφαρμογή των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών

Προκειμένου να εφαρμοστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κανονισμός 1031/14, που αναφέρεται σε συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε τα εξής:

Στη διάθεση του κοινού, το κολυμβητήριο Ευρωπού

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού Δήμου Παιονίας από τις 22 Ιουνίου είναι στη διάθεση μαθητών, δημοτών και επισκεπτών, ανανεωμένο και έτοιμο να φιλοξενήσει κάτω από άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας το κοινό.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα

Δελτίο τύπου Παννελήνιας Ένωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων
"Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το Farmers union (Παννελήνια Ένωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων) προς όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα ενάντια σε όλα τα αντιπαραγωγικά μέτρα. Καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη μας για ένα και μόνο λόγο, για ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
Την Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 12:00 στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Πάρκο, στην αίθουσα Εκάβη.
Σας περιμένουμε όλους."

Έντεχνα ελληνικά τραγούδια και μελωδίες απ' όλο τον κόσμο στον Ερωδιό Κιλκίς


Το Λογότυπο Κιλκίς, πάει διακοπές


Αυτά είναι τα 4 ρουμάνικα φυντάνια που λήστευαν ηλικιωμένους

Δίνονται στη δημοσιότητα, αποκλειστικά για το διαδίκτυο και τον έντυπο Τύπο, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Η αυτοκρατορία και η εποχή των οικονομικών εκβιασμών

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Υπάρχουν κάποιοι τίτλοι άρθρων, που περισσότερο επιζητούν να αποσπάσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, παρά να αποδώσουν το περιεχόμενο του κειμένου. “Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και η ασύμμετρη συμφωνία των καθεστωτικών κομμάτων”, έτσι τιτλοφόρησα ένα άρθρο μου, το Νοέμβριο του 2011, το οποίο συμπεριέλαβα και στο βιβλίο με τον τίτλο “Κείμενα” [Εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ, Θεσσαλονίκη 2012].

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς εμπλουτίζει τις συλλογές του

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοινώνει ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και πρόσφατα οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς εμπλουτίστηκαν με ένα σημαντικό αρχαιολογικό σύνολο λίθινων τεχνέργων της παλαιολιθικής εποχής από δύο θέσεις εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Τα ευρήματα αυτά είχαν εντοπιστεί σε επιφανειακές έρευνες που είχε διεξάγει η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας (γραφείο Βόρειας Ελλάδας) στην κοιλάδα του Αξιού, με την επιστημονική επιμέλεια του δρ. Ανδρέα Ντάρλα.

Οι 5 πρώτες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Νέες προσλήψεις, που θα ξεπεράσουν τις 7.000 για το 2015, η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, η αξιολόγηση, το νέο "κύμα" κινητικότητας στα τέλη του έτους, αλλά και η εφαρμογή του νέου μισθολογίου για το Δημόσιο αποτελούν τις πέντε βασικές προτεραιότητες τής νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να βγει εκτός ύλης ο Κεμαλισμός και όχι η Γενοκτονία που διέπραξε ο Κεμαλισμός

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Σαν μην έφτανε η επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας από την (οικονομική και μνημονιακή ) βαρβαρότητα, από δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, έχουμε ένα ακόμη μέτωπο που συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση και κυρίως τις πράξεις του.
Αναφερόμαστε στην κίνηση του Υπουργείου- πρώην εθνικής- παιδείας να βγει εκτός ύλης το κεφάλαιο για τη Γενοκτονία στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου. Είναι γνωστή εδώ και καιρό η αγάπη και η λατρεία πολλών “ηγετών” και «διανοουμένων» στον Χίτλερ των Ελλήνων, στον Μουσταφά Κεμάλ. Οι τιμές στο μαυσωλείο του στην Άγκυρα σε πείσμα νόμων, ερευνών και εκφρασμένης βούλησης του ελληνικού λαού που αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη Γενοκτονία και οι αναφορές σε ένα άνθρωπο που θεμελίωσε το φασισμό, είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένες στην Ελλάδα.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Καυτός Αύγουστος- Διαπραγμάτευση ενός μήνα για τους όρους της νέας συμφωνίας·Κατρούγκαλος προς κοινωνικούς εταίρους-Προς νέα παράταση της μετενέργειας των συμβάσεων·Από εργολάβους- διαπλοκή- Έτσι στήθηκε το πλαίσιο υφαρπαγής δημοσίου χρήματος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αποκάλυψη- Στο χακί οι γυναίκες για 6 μήνες –Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού·Θολό τοπίο με το ΔΝΤ!- Θέλουν κι άλλα προαπαιτούμενα και ειδική πρόσκληση για να έρθουν Αθήνα·Ανατριχιαστικό σενάριο για όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό

Για το μπότοξ, το υαλουρονικό και τις εφαρμογές τους, μιλά στη Γνώμη, η δερματολόγος Κωνσταντία Σαμαρά