Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ευχές Πάσχα από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για «νέους τρόπους ανάπτυξης». Τρία έπαθλα 50.000 ευρώ!

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για το 2015 είναι γεγονός! Στις 23 Μαρτίου 2015, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης στο Γκντανσκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε την επίσημη έναρξή του.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετικά με την επιθεώρηση από Ρωσική Υπηρεσία σε ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

Στο πλαίσιο της επικείμενης επιθεώρησης από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) σε ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους (αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά/τυροκομικά και προϊόντα κρέατος) στην Τελωνειακή Ένωση (ΤΕ), σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ως την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015.

Τι λέει η ΕΛΜΕ για τις σχολικές εκδρομές

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Οι εκδρομές αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, «Οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και τα πρόστιμα της εφορίας προς τους συλλόγους γονέων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Την χρονιά που πέρασε γίναμε αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών για πρόστιμα από τις κατά τόπους ΔΟΥ προς τους συλλόγους γονέων σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο σε εκείνους που είχαν ΑΦΜ και δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, αλλά και σε εκείνους που δεν είχαν αποκτήσει ως τώρα ΑΦΜ με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το έτος ίδρυσης τους.

Ερώτηση Γεωργαντά για τον δρόμο Νέας Σάντας - Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς σήμερα Παρασκευή 3-4-2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την καθυστέρηση συνεδρίασης του Κ.Ε.Σ.Π.Α. για την έγκριση παράτασης των περιβαλλοντικών όρων του δρόμου Σάντας- Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Η ζωή και ο αγώνας του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου στον Ακρίτα Κιλκίς (Video)


Για την αγαπημένη μου γιαγιά. Τρία χρόνια ακριβώς… Μου λείπεις...

Της Μαρίας Μιχαηλίδου
3/04/2012 ώρα 02:45 π.μ. η πολυαγαπημένη μου γιαγιά αφήνει την τελευταία της πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παπανικολάου. Πρώτη φορά ο θάνατος κάνει τόσο έντονη την παρουσία του σε εμένα. Πρώτη φορά χάνω ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο από τη ζωή μου. Απώλεια. ΣΟΚ! Παθαίνω σοκ στην κυριολεξία κ δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έκλαιγα ασταμάτητα. Αδιαφορία για τα πάντα, αϋπνία…Αν κοιμόμουν, θα ήταν για μία ή δύο ώρες κ πάντα στις 02:45 π.μ. κάθε βράδυ επί 40 μέρες, τα μάτια μου άνοιγαν…
Άλλη γιαγιά δε γνώρισα. Οπότε ήταν η γιαγιά μου. Η μοναδική…Αυτή μας μεγάλωσε στη Θεσ/νίκη, στην Ηλιούπολη. Αφού ήρθαμε Κιλκίς, κάθε Σ/Κ κ καλοκαίρι στη γιαγιά στην Ηλιούπολη. Πάντα. Όλα τα χρόνια συνέχεια Θεσ/νίκη. Ακόμα κ στο Πανεπιστήμιο που ήμουν, όταν κατέβαινα το πρώτο πράγμα που θα έκανα (ολόκληρη γυναίκα) ήταν να ξαπλώσω, με το κεφάλι μου στα γόνατά της κ αυτή ήξερε…Ξεκινούσε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά κ την πλάτη μου κ τότε της έλεγα: «άντε πες μου καμιά ιστορία από το χωριό (Τούμπα, Σερρών)» κ ξεκινούσε…(30 χρόνια αυτό…εννοείται ότι ήξερα όλες τις ιστορίες, κ το γνώριζε κ η ίδια, αλλά ήταν κάτι δικό μας, μεταξύ μας…αγάπη…).

Μήνυμα Πάσχα από τον Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς

«Θανάτου ἑορτάζομεν νέκρωσιν, Ἄδου τήν καθαίρεσιν, ἄλλης βιοτῆς τῆς αἰωνίου ἀπαρχήν. Καί σκιρτῶντες ὑμνοῦμεν τόν αἴτιον»
(τροπάριον τῆς Ζ’ Ὡδῆς τοῦ Κανόνος τῆς Ἀναστάσεως)
Ο αναστάσιμος αυτός ύμνος προσδιορίζει με ακρίβεια και συντομία το περιεχόμενο της μεγάλης εορτής της Λαμπρής και της Αναστάσεως, που σε λίγες ημέρες θα βιώσουν οι πιστοί χριστιανοί, καθώς είναι αυτοί που θα κατορθώσουν να δουν το λαμπρό φως ακόμη κι αν δεν είναι στολισμένο με πολυτελείς κορδέλες, να αισθανθούν τη δύναμη της Θείας Μετάληψης ακόμη κι αν μετά το χτύπημα της καμπάνας η Εκκλησία αδειάσει.

«Για τις επιτροπές των πανελλαδικών εξετάσεων»

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Eδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε αποδέκτες των δίκαιων διαμαρτυριών των συναδέλφων ,σε σχέση με την έλλειψη ισότιμης συμμετοχής τους στις επιτροπές των εξεταστικών και βαθμολογικών Κέντρων των πανελληνίων εξετάσεων την περίοδο Μαΐου -Ιουνίου.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εδώ και πολύ καιρό το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τη γνωστή τακτική του ΛΑΓΟΥ ή κατά άλλο Υπουργείο - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ. 
Αφήνει δηλαδή να διαρρεύσουν κάποιες φήμες μέσα στο Υπουργείο, προς τα κατώτερα ιεραρχικά στελέχη και προς τα έξω, για να γίνει αποδέκτης των θετικών ή αρνητικών αντιδράσεων και να σταθμίσει την ένταση αυτών.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Αφορολόγητο 12.000 ευρώ- αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ- Από το 2015·Με απόφαση Ν. Παππά- Οφειλές 40 εκατ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια·Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ- 32.000 θέσεις εργασίας για ανέργους
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Κωδικός «9 Απριλίου»- Βόμβα από Reuters: Μεγάλη Πέμπτη τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας·Ο Βαρουφάκης ανοίγει την πόρτα για να.. φύγει-«Δεν υπογράφω αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά»·Πως θα δοθεί το επίδομα παραμεθορίου-Το ένθετο για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς πυροσβέστες