Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πετυχημένο το Κουρμπάνι από τους Ανατολικορωμυλιώτες Πολυκάστρου

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Μαϊου 2011 το ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. To Kουρμπάνι είναι έθιμο κατά το οποίο θυσιάζονται ζώα και κυρίως ζυγούρια, πάνω στο λόφο του Αγίου Νεκταρίου, στο συνηθισμένο τόπο της θυσίας, προκειμένου να υπάρχουν καλές συνθήκες για τα σπαρτά και κυρίως για τη γονιμότητα της γής. Από νωρίς το πρωί άνδρες από κάθε γειτονιά ετοίμασαν τα της θυσίας και λόγω του Καλλικράτειου Δήμου συμμετείχαν παραδοσιακοί οργανοπαίκτες από τα χάλκινα της Γουμένισσας.

“Πήραν εμπρός” οι σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς Διακρίσεις στα “Μπεκιάρεια” των Σερρών Πρωτιά για Βογιατζή με ρεκόρ στα 300μ εμπόδια

Στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 14 Μαίου οι αγώνες στίβου «Μπεκιάρεια 2011» παρουσία πολλών φιλάθλων και των τοπικών αρχών, με αρκετά καλές επιδόσεις αθλητών και αθλητριών από σωματεία της ευρύτερης περιοχής.
ΟΙ αγώνες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επίσημο καλαντάρι του ΣΕΓΑΣ συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών αθλητών, ιδιαίτερα των κατηγοριών Παίδων και Παμπαίδων, αφού οι επιδόσεις μετρούν στην επίτευξη των ορίων πρόκρισης για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα τα υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και σε σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες που βοήθησε να πραγματοποιηθούν καλές επιδόσεις στα περισσότερα αγωνίσματα.

Νεκροταφεία Κιλκίς 2011! Να γελάς ή να κλαις;






Δεν φτάνει το χάλι των κοιμητηρίων του Κιλκίς, ο επισκέπτης που εισέρχεται στο χώρο έχει να αντιμετωπίσει και το εξαιρετικής «καλαισθησίας» αυτό θέαμα… Όλα αυτοματοποιημένα! Παίρνουμε το κερί της επιθυμίας μας, ρίχνουμε τα κέρματα στον… ευφάνταστης σύλληψης κερματοδέκτη-σωλήνα και τελειώσαμε!  
Κιλκίς 2011… Μεγαλείο! Ούτε στην Ουγκάντα!

Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς και Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς

Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς και η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Κιλκίς, ώρα 21.00, θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ ΄Το Δόγμα του Σοκ΄ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάϊν. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί.

Ανακοίνωση

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Α.Ο. Κιλκισιακός καλεί όλους ανεξαιρέτως τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές την Τετάρτη 26 Μαΐου 2011, στις 7:30 το απόγευμα, στα γραφεία της Ομάδας (Πεζόδρομος 25ης Μαρτίου) για την διεξαγωγή της πρώτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της έκδοσης του επετειακού λευκώματος της 50χρονης ιστορίας του Κιλκισιακού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν αρχείο, πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό και τους καλεί να συνεργαστούν και να το διαθέσουν προκειμένου να εκδοθεί το λεύκωμα πλήρες και αξιόπιστο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στην τριμελή επιτροπή συλλογής του υλικού.
Σταύρος Φάσσος (6972 503050)
Χρήστος Καναρόπουλος(6944 341216)
Ντίνος Μεταλλίδης (6977 298105)

50 χρόνια Κιλκισιακός, 50 χρόνια ιστορίας

Με εντατικούς ρυθμούς η διοίκηση του Κιλκισιακού έχει ξεκινήσει και εργάζεται για να γιορτάσει όπως αρμόζει τα 50 χρόνια ιστορίας του Κιλκισιακού, ενός σωματείου που αποτελεί σήμα κατατεθέν για το νομό Κιλκίς και μετράει πολλές επιτυχίες στην μακρόχρονη ιστορία του, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας στο πλαίσιο της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό του και σε ειδική συνεδρίαση του αποφάσισε και συγκρότησε:

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί το τυπικό ετήσιο ορόσημο της Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Μνήμη είναι καθημερινή και στέκει ως άλλη καιόμενη αλλά άκαυτη βάτος της Ιστορίας. Η απαίτηση για την αναγνώρισή της από τους ηθικούς και συνάμα φυσικούς αυτουργούς δεν συνιστά πράξη εγωισμού και έξαρση εθνικισμού ενός ολόκληρου Έθνους. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, η παραδοχή ενός μαζικού εγκλήματος, θα προσέδιδε στους γείτονες ένα ισχυρό έρεισμα για τον φιλόδοξο γεωπολιτικό ρόλο, που επιθυμούν.

Τροχαίο Ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό τριών ατόμων

Την 15-5-2011 και ώρα 13.40΄στην Πλατανιά - Κιλκίς, σε ισόπεδη διασταύρωση οδών, Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 21ετών, οδηγούμενο από τον ίδιο, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας 62χρονης ημεδαπής, που οδηγούσε ημεδαπή ηλικίας 31 ετών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και δύο (2) επιβατών (α) οχήματος ηλικίας 45 και 38 ετών. Οι Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύονται. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Τ. Κιλκίς.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στο σχολείο του Χέρσου

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011η κινητή παιδο-οδοντιατρική μονάδα «Λητώ» από τους «Γιατρούς του κόσμου». Στα πλαίσια της δωρεάν προληπτικής εξέτασης όλων των μαθητών του Σχολείου, έγινε εξέταση στα δόντια με γραπτή αναφορά πιθανών προβλημάτων που εντοπίστηκαν προς τους γονείς αλλά και εισήγηση-ομιλία προς τα παιδιά για τη σωστή καθημερινή υγιεινή των δοντιών. Η ομάδα από τους «Γιατρούς του Κόσμου» αφιέρωσε όλο το πρωινό στο Σχολείο του Χέρσου που τους ευχαριστεί θερμά και ελπίζει σύντομα να ξαναβρεθούνε κοντά του με τις υπηρεσίες τους. Σε μια εποχή «κρίσης» αξιών, πράξεις προσφοράς προς τον άγνωστο συνάνθρωπο όπως αυτής της ιατρικής ομάδας κάνουν τη μεγάλη και τόσο απαραίτητη διαφορά…

Επιτυχημένα τα σεμινάρια της Επιμορφωτικής στην Λευκωσία

Με επιτυχία υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς, δύο πολυεπιχειρησιακά προγράμματα 25 ατόμων το κάθε ένα, με την έγκριση και επιχορήγηση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ), στη Λευκωσία. Το πρώτο πρόγραμμα αφορούσε την «Οργάνωση Γραφείου & Εργασίας» και η θεματολογία που αναπτύχθηκε σχετιζόταν με τη διαχείριση χρόνου, τις διαδικασίες λειτουργίας του γραφείου, τη διαχείριση των εγγράφων, τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες-συναδέλφους-προϊσταμένους, και τα σύγχρονα εργαλεία οργάνωσης γραφείου. Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Επαγγελματική Εμφάνιση Γραμματέα/Βοηθού Διοίκησης & Συμπεριφορά» είχε στόχο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης των συμμετεχόντων με βάση τα επαγγελματικά πρότυπα, αλλά και τη βελτίωση της συμπεριφοράς.

Δήλωση προέδρου ΕΑΣ Κιλκίς Χ. Παυλίδη για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελλινισμού

Με αφορμή την 19η Μαϊου / Ημέρα μνήμης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Χ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η σημερινή ημέρα μας φέρνει στη θύμηση όλες εκείνες τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι πρόγονοι μας από τον οθωμανικό στρατό και την αγριότητα που αντιμετώπισαν κατά την αποφράδα Ημέρα. Μας φέρνει στο μυαλό τους 359.000 συμπατριώτες μας/μάρτυρες που θυσιάσθηκαν επειδή δεν απεδέχθησαν και αντιστάθηκαν στις ενέργειες που οδήγησαν τελικώς στον ξεριζωμό και την εγκατάλειψη των αλησμόνητων προαιώνιων πατρίδων του Ελληνισμού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει σοβαρότητα

Η αύξηση του ωραρίου από 30ωρο σε 40ωρο είναι μία απαράδεκτη πρόταση, πού έγινε πριν λίγες μέρες στην Βουλή, από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ οι οποίοι αγνοούν το παιδαγωγικό έργο που εκπληρώνουν οι παιδαγωγοί μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς, και επικεντρώνονται μόνο στην εξυπηρέτηση των “πελατειακών τους συμφερόντων”
Mε αφορμή την πρόταση αυτήν θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας, για την άδικη αντιμετώπιση και απαξίωση του παιδαγωγικού μας έργου και να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την σπουδαιότητά του παιδαγωγικού μας ρόλου. Οι Νηπιακοί και Βρεφικοί σταθμοί όλης της χώρας που μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στους Δήμους κατ’εφαρμογή των διατάξεων Ν2880/2001 φιλοξενούν παιδιά από μηνών μέχρι 5ετών.

Δήμος Κιλκίς: Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης παιδιών και ενηλίκων κεραμικής και αγιογραφίας του Εικαστικού εργαστηρίου την Τετάρτη 18 Μαίου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Διάρκεια έκθεσης :18- 22 Μαίου 2011
Ώρες λειτουργίας:11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα

Επίσκεψη Κυπρίων αυτοδιοικητικών παραγόντων στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Γκουντενούδη

Αντιπροσωπεία Κυπρίων αυτοδιοικητικών παραγόντων δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης την Πέμπτη 12 Μαΐου. Οι Κύπριοι βρίσκονταν στο νομό στο πλαίσιο Επιμορφωτικών Προγραμμάτων για στελέχη της Αυτοδιοίκησης που υλοποιούνται από την εταιρία NOTESIS του Κιλκίς. Οι καταρτιζόμενοι, συνοδευόμενοι από τους υπευθύνους της εταιρίας Μ. Παρδάλη και Ν. Παρδάλη, επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ. Γκουντενούδη για τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας. Μετά την ανταλλαγή δώρων οι επισκέπτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους από την επίσκεψη. Απηύθυναν δε πρόσκληση προς τον Αντιπεριφερειάρχη για επίσκεψη στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν υφίσταται πλέον.

Γράφει ο Γεώργιος Γεωργαντάς
Δικηγόρος
Η προ ημερών δημοσιοποίηση από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά του οικονομικού προγράμματος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση δεν αποτελεί μόνο οικονομικό ή πολιτικό γεγονός. Σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια εθνικού βεληνεκούς εκστρατεία ανόρθωσης και επανεκκίνησης μιας κοινωνίας και μιας χώρας που επί ένα χρόνο τουλάχιστον είναι βυθισμένη στην κατάθλιψη, στην ακινησία και στο διεθνή διασυρμό.
Η προφορική δια-κυβέρνηση της χώρας, το σπαρασσόμενο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός που όταν η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πτώχευσης «λύνει» το πρόβλημα της Λιβύης, αφού νωρίτερα με την ίδια αποτελεσματικότητα έλυσε και το πρόβλημα της Αιγύπτου, έχουν παραλύσει την χώρα. Δεν είναι που απωλέσθηκε ο έλεγχος της οικονομίας, ούτε ο κατήφορος της οικονομίας, ούτε το δράμα της αγοράς, ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, ούτε τα νοικοκυριά που στενάζουν.

Δήμος Κιλκίς: Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη μουσική εκδήλωση με τις  χορωδίες των πολιτιστικών συλλόγων Σταυροχωρίου και Αργυρούπολης  την Κυριακή 22 Μαίου 2011 και ώρα 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

19Η ΜΑΪΟΥ 2011: Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μαυρονέρι του δήμου Κιλκίς

Αντικαπνιστική καμπάνια στη Γουμένισσα

Στα πλαίσια της Αντικαπνιστικής εκστρατείας που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Γουμένισσας διοργάνωσε 2 ημερίδες με ομιλητές τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Αρκούδα και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Βαϊα Τζήκα όπου χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας. Οι εκδηλώσεις έγιναν στις 6 και 9 Μαίου 2011. Η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη, απαντήθηκαν ερωτήσεις των μαθητών αναφορικά με την πρόληψη έναρξης του καπνίσματος από την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μικρόδασος του δήμου Παιονίας