Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο Sisters Κιλκίς


Δύο νέα προγράμματα στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς για νήπια και βρέφη από 10 μηνών ως και 5 ετών

Μουσικοκινητική βρεφών και νηπίων από 10 μηνών ως και 5 ετών Η μεγάλη ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν γίνεται εμφανής από τα πρώτα λεπτά που γεννιούνται, με το κλάμα και το γέλιο λίγο αργότερα. Aπό τα αρχαία χρόνια ως και σήμερα, έχει διαπιστωθεί ότι η Μουσική κάθε είδους προσφέρει φυσική ευχαρίστηση, γι` αυτό και είναι τόσο αγαπητή σε όλες τις ηλικίες.

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Απέργης. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών

Ο ηθοποιός Νίκος Απέργης έφυγε από τη ζωή μη καταφέρνοντας να νικήσει στην άνιση μάχη του με τον καρκίνο. Ηταν 65 ετών. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων.  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες».

Παραστατίδης σε Υπουργούς: « Είστε υπερόπτες, αλαζόνες και κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Σκληρή κριτική και σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θόδωρος Παραστατίδης κατά ορισμένων υπουργών, για την λειτουργία και συμπεριφορά τους, κατά την τοποθέτηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους χαρακτήρισε υπερόπτες και αλαζόνες και τους κατέστησε κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παραθέτουμε αναλυτικά την ομιλία του:
"Αγαπητοί Συνάδελφοι, (Και δεν χρησιμοποιώ τους όρους «Σύντροφοι και Συντρόφισσες», γιατί σήμερα έχουν χάσει τον νόημα τους.)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ: ¨Θα πάρουμε θέση για τα μεταλλεία μετά την Δευτέρα»

Τελευταία γίνεται πολύς ντόρος για το θέμα της εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή Κρουσσών του Ν. Κιλκίς.
Καταρχήν κάθε επένδυση και κάθε βιομηχανική και βιοτεχνική εγκατάσταση στο Νομό μας είναι καλοδεχούμενη.
Το θέμα όμως της εξόρυξης του χρυσού και άλλων ορυκτών πλούτων είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Ημερίδα του Υπουργείου για την εξόρυξη-μεταλλουργία στο ν. Κιλκίς τη Δευτέρα στο Κιλκίς


Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης στην υπόθεση Γερμανίας κατά Ιταλίας

To Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε σήμερα την απόφαση του στην υπόθεση Γερμανίας κατά Ιταλίας για την κρατική ετεροδικία. Η Γερμανία προσέφυγε στο ΔΔΧ κατά της Ιταλίας στις 23.12.2008, αντιδρώντας σε σειρά αποφάσεων του ιταλικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Corte Suprema di Cassazione) αλλά και άλλων δικαστηρίων στην Ιταλία, τα οποία θεώρησαν ότι για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ιταλία, η Γερμανία ευθύνεται να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα χωρίς να απολαύει του προνομίου της κρατικής ετεροδικίας.

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα

Μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάωρης συνάντησης με την Τρόικα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, μπορώ να σας πω ότι έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και τον ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε και αύριο το πρωί. Στις 2.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος θα μετάσχω σε τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία υποκαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Για την Κυριακή μετατέθηκε η συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Για τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής μετατίθεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κυβερνητικούς εταίρους. Η συνάντηση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και να συνεχιστεί την Κυριακή, λόγω κομματικής υποχρέωσης του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, και λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αποφασίστηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.Οι επικεφαλής της τρόικας παραμένουν ανυποχώρητοι στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα και έγκειται στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση, το ύψος των αλλαγών που θα γίνουν αποδεκτές.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ: «Η στάση του Αντώνη Σαμαρά καθορίζει σήμερα τα πάντα»

«Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ίσως η σημαντικότερη των τελευταίων ετών για το μέλλον της Ελλάδος. Το τι θα ειπωθεί και το τι θα αποφασιστεί θα το μάθουμε αργά το βράδυ. Από τους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη δεν περιμένουμε τίποτα ιδιαίτερο. Το μεγάλο στοίχημα είναι ποιες θα είναι οι προτάσεις και οι εναλλακτικές λύσεις του Προέδρου της Ν.Δ στην κάθετη στάση των τροϊκανών. Εάν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποτρέψει τα βασικά από τα πολλά απαράδεκτα (όπως κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, αγγλικό δίκαιο, κυριαρχικά δικαιώματα) που ζητούν οι τροϊκανοί, τότε θα είναι και ο μεγάλος νικητής.
Εάν συμφωνήσει τότε πέταξε το πουλάκι για τον ίδιο και για την χώρα.»

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στις Σέρρες

Σήμερα (04.02.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Νεοχωρίου – Μονόβρυσης Σερρών, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (στύλο), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών.

Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Κατερίνη Πιερίας

Χθες (03.02.2012) το βράδυ, στην Κατερίνη Πιερίας, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι άνδρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα, εισήλθαν εντός πρακτορείου ΠΡΟΠΟ ιδιοκτησίας 57χρονου και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ. Ακολούθως διέφυγαν πεζή και αναζητούνται. Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου στο Μαυρονέρι Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (03.02.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κιλκίς, πέντε ημεδαποί ηλικίας 45 έως και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ειδικότερα, στο Μαυρονέρι Κιλκίς, ύστερα από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο-ψησταριά) συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης διότι επέτρεπε τη διενέργεια τυχερού παιγνιδιού (ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ), συμμετέχοντας και ο ίδιος, στους υπόλοιπους τέσσερις (4) θαμώνες του καταστήματος.

Ζεστό χρήμα μέσα στο 2012 για τις Ομάδες Παραγωγών

Οι Οργανώσεις μπορούν να ζητήσουν
προκαταβολή με την προϋπόθεση
ότι συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τραπέζης
Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου καλούνται οι προαναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών να καταθέσουν τις αιτήσεις ενίσχυσης των ετήσιων Επιχειρησιακών τους Προγραμμάτων στις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμεύσεις για πληρωμές μέσα στο 2012 ύψους 4.194.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των προαναγνωρισμένων Ομάδων Παραγωγών του 2012 (απόφαση αριθ. 3439/12279).
Η αίτηση ενίσχυσης συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Διαγωνισμός Ιδεών για την Ενιαία Εικόνα και Ταυτότητα Μνημείων και Μουσείων της Ελλάδας

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διοργανώνει διαγωνισμό ιδεών για τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας των Μνημείων και Μουσείων της Ελλάδας.Αναζητούνται προτάσεις για το λογότυπο “Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας”, τις εφαρμογές του, την ενιαία εξωτερική σήμανση καθώς και τη σήμανση των σημείων εξυπηρέτησης επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Ελλάδας.

Ψήφισμα της Κοινωνίας Πολιτών νομού Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων

Η Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς αφού έλαβε γνώση των παραμέτρων της επιχειρούμενης μεταλλευτικής εκμετάλευσης στις περιοχές Κρουσσίων και Πάϊκου αποφάσισε να συμπαραταχθεί στο Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, στις προαναφερόμενες περιοχές, και δηλώνει την συμμετοχή του σε αυτό.

Κοινωνία Πολιτών νομού Κιλκίς: "Να είμαστε όλοι στην ημερίδα για τα μεταλλεία την Δευτέρα"

Την Δευτέρα 6-02-12 και ώρα 18.30 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για την επιχειρούμενη επένδυση εξόρυξης μεταλλευμάτων στις περιοχές Κρουσίων και Πάϊκου. Την ημερίδα διοργανώνει η Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς και θα παρευρίσκονται και οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ. Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους και στο Πάνελ θα παρευρίσκονται οι καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι εναντιώνονται στις εν λόγω εκμεταλλεύσεις. Την δε Τρίτη 07-02-12 στις 18.00, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για να συζητήσει το θέμα και να πάρει την σχετική απόφαση.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ