Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων από το 1893 για καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας, οκτάωρο, καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, η εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 αποτελούν σταθμούς στην πορεία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. 

Εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

Eργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, επί του ανισόπεδου κόμβου Θέρμης, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στις Σέρρες με εντάλματα σύλληψης κατά περίπτωση για συμμορία κλοπών και ληστεία

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (28 Απριλίου 2020) το πρωί στις Σέρρες, δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, κατά περίπτωση για συμμορία κλοπών και ληστεία.

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε σήμερα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 ο Α. Τζιτζικώστας

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από τους μελισσοκόμους του νομού Κιλκίς

Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής των:
Δράσεων 3.1 "Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων"και
Δράση 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2020-
2022
Ενημερώνουμε όλους τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων (μαζί με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά) στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλονίκης. Η καταληκτική ημερομηνία για την Δράση 3.1 είναι η 14-5-2020 και για την Δράση 3.2 είναι η 18-5-2020. 

Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης. Η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Δια περιφοράς Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Δια περιφοράς Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί, στις 4 Μαΐου 2020, ημέρα Δευτέρα, για λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Mouzenidis Group: Παροχή δωρεάν διακοπών σε γιατρούς και τις οικογένειές τους

Ευχαριστώντας με τον δικό του τρόπο την ιατρική κοινότητα, ο Όμιλος Μουζενίδη παρέχει σε Ρώσους και Ουκρανούς γιατρούς που μάχονται κατά της πανδημίας, δωρεάν μεταφορά και διαμονή στην Ελλάδα, μέσω μίας πρωτοβουλίας που υποστηρίζεται από τον ΕΟΤ και τον ATOR (Association of Tour Operators in Russia).

SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων

Την επισφαλή επαναλειτουργία, αλλά και την εξαιρετικά πιθανή σφράγιση των επιχειρήσεων-μελών του, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Σύλλογος Παιδότοπων Ελλάδας. Την επιστολή, υπογράφει η Πρόεδρος κ. Ευτυχία Μαρίνου, "

Το Σωματείο Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς, ευχαριστεί...

Ευχαριστήριο Σωματείου Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς
Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Κιλκίς για τα ημερήσια δικαιώματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν τελευταία λόγω της πανδημίας του covid 19 ευχαριστούμε:

Τα νέα του Δήμου Παιονίας, Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, 03:00 μ.μ.

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Υγειονομική σύσκεψη
Έκτακτη σύσκεψη για θέματα μεταδοτικών νόσων και για τη λήψη μέτρων πρόληψης για τους φιλοξενούμενους στην δομή της Νέας Καβάλας και τους διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά στην Αξιούπολη, συγκάλεσε σήμερα 29 Απριλίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Καπουτζής. 

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ανακοίνωση  Εργατικού Κέντρου Κιλκίς 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε την συμμετοχή του Εργατ/κού Κέντρου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Λύνεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του Άσπρου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Υπογράφηκε στις 27 Απριλίου 2020 στο δημαρχείο του Πολυκάστρου το συμφωνητικό ανάθεσης έργου, «Δίκτυο ύδρευσης από τον οικισμό του Λιμνοτόπου μέχρι τον οικισμό του Άσπρου» από το δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη , τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Χρήστο Καραθόδωρο και την ανάδοχο του έργου Δήμητρα Κικίρη.

Ειλικρινά τώρα. Εκεί στην Περιφέρεια το αντιλαμβάνονται όταν σπαταλάται άσκοπα δημόσιο χρήμα;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Αλήθεια και πραγματικότητα Νο 1: Κάθε σεντ στην πολύπαθη και φτωχή μας πατρίδα, είναι υπερπολύτιμο. Ειδικά αν είναι και «δημόσιο χρήμα», τότε πρέπει να διατίθεται με διαφάνεια, φειδώ και μόνο εκεί που θα «πιάσει πραγματικά τόπο».

Πρωτομαγιά 2020: Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός - Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και Σωματείων για την Πρωτομαγιά
Έχει περάσει ήδη πάνω από ένας μήνας από τότε που η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα που η ίδια επέβαλλε και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να ξεσαλώσει, με ένα μπαράζ αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. 

1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Τουρνουά Blitz από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ το 1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz, το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με τη συμμετοχή 9 ομάδων και συνολικά 110 σκακιστών από διάφορες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Προκήρυξη Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης και Θεατρικού έργου

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς προκηρύσσουν Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  «Νίκος Καζαντζάκης» στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης και Θεατρικού έργου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική, εργαζομένων και ανέργων

Ανακοίνωση Ινστιτούτου Εργασίας/Γ.Σ.Ε.Ε
Το Ινστιτούτο Εργασίας/Γ.Σ.Ε.Ε ανακοινώνει την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων.