Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: «Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. 49 νομοί της χώρας έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξεις.»

Δελτίο τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Με ταχύτατους ρυθμούς και εντυπωσιακή συμμετοχή υλοποιείται το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Τη Δευτέρα 23/3 θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των Λυκείων της χώρας και επικεντρώνεται η υλοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα στα Γυμνάσια.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Μ. Βορίδης: Το Υπουργείο στο πλευρό των πληττόμενων επιχειρήσεων της γεωργίας και της αλιείας

Το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη προχώρησε στην κατ’ αρχήν εξειδίκευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Γεωργία και την Αλιεία της χώρας μας και οι οποίες περιελήφθησαν στη σχετική λίστα με τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Κλειστή αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, η λαϊκή αγορά Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι δε θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 η λαϊκή αγορά του Κιλκίς σε εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που αποφάσισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση αυτό το Σαββατοκύριακο θα μείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα Η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναμένεται να συνεχιστεί από τη Δευτέρα με την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.

Τηλεοπτικό σποτ με οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό στη νοηματική

2020 vs 2008 - Ο αφανής εχθρός, το νέο σοκ της οικονομίας και στο βάθος η παγκοσμιοποίηση

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Το 2008 ζήσαμε μια ακόμη οικονομική κρίση με αιχμή του δόρατος το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι αιτίες ήταν εμφανείς, ενώ πολλοί οικονομολόγοι την είχαν προβλέψει. Τότε γνωρίζαμε και βλέπαμε τον… εχθρό.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Φωτίστηκε επιτέλους ο Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης ογδόντα διακοσμητικών ιστών και ισάριθμων φωτιστικών σωμάτων στο Λόφο Αγίου Γεωργίου. Η ομοιομορφία των νέων φωτιστικών και ο σύγχρονος φωτισμός με λαμπτήρες – πλακέτες Led, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία στο κόστος φωτισμού, χαρίζουν δεσμίδες φωτός και αισθητικής στη διαδρομή που οδηγεί στο ιστορικό τοπόσημο της πόλης του Κιλκίς.

Κιλκίς: Συνελήφθησαν άμεσα 3 άτομα για κλοπή συσσωρευτών από σταθμό κινητής τηλεφωνίας

Συνελήφθησαν χθες (19 Μαρτίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 3 άτομα, για κλοπή συσσωρευτών, που έγινε νωρίτερα σε σταθμό κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή του Κιλκίς.

Αγαθοπούλου: Ερώτηση για την επάρκεια φαρμάκων κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Στις 11 Μαρτίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την επιδημία του κορωνοϊού ως πανδημία. Από τότε έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για τη διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών, αλλά και για την πρόληψη του υγιούς πληθυσμού.

Τα διλήμματα της κρίσης #COVID19

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Γραμματέας Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής
Το πρώτο δίλημμα μίας κυβέρνησης ήταν αν θα επιλέξει τη στρατηγική των περιοριστικών μέτρων ή αυτή της ανοσίας της αγέλης (herd immunity). Ξεκινώντας από τη δεύτερη επιλογή, είναι σχεδόν μη επιλογή, διότι υπάρχουν δύο σημαντικές παράμετροι που παραμένουν αστάθμητες:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις και οικίες στη Βόρεια Ελλάδα

- Συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης 
Μεταξύ άλλων διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. και ενεχυροδανειστήριο 
Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των εγκληματικών ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα 
Οι περισσότερες κλοπές πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εκμεταλλευόμενοι το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 

Θ. Καράογλου: Υψώστε από σήμερα την Ελληνική Σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας

Δελτίο τύπου  Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)
Θέλοντας να τονώσει το αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας, δεδομένου ότι η πατρίδα μας δίνει δύσκολους αγώνες τόσο στο μέτωπο της έξαρσης του κορωνοϊού όσο και της μαζικής, οργανωμένης και ασύμμετρης απειλής στο Βόρειο Έβρο με τους χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, καλεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να υψώσει από σήμερα σε μπαλκόνια και παράθυρα την ελληνική σημαία, που αποτελεί το σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας.

Δήμος Παιονίας: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας ενημερώνουμε ότι δυνάμει της ΠΝΠ άρθρο 20 ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020 και δυνάµει της από 2867/Υ1/16.03.2020 Κοινής Απόφασης Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β' 872). Δείτε ΕΔΩ.

Ο Δήμος Παιονίας ευχαριστεί την εταιρία «Νερά Μακεδονίας»

Ευχαριστήρια επιστολή Δήμου Παιονίας
Η διοίκηση του Δήμου Παιονίας σας ευχαριστεί θερμά, για την πολύτιμη δωρεά σας με την αποστολή φορτίου εμφιαλωμένου νερού σε στρατιωτική μονάδα του Έβρου για την ενίσχυση των αναγκών των ένστολων συμπολιτών μας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πρόσφατη προσφυγική κρίση στα χερσαία ανατολικά σύνορα μας.

O Ένοικος θα γυρίσει αργά


Του Φώτη Μισοπούλου
un récit d'embarras
.....ο μυστικισμός ........που μας κάνει να βλέπουμε τα κοινά πράγματα αλλόκοτα
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ [1α]
......οι νύχτες μου τελειώσανε το πρωί
Φ.Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ [1β]

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας - Καμία "Καραντίνα" στα εργασιακά δικαιώματα

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊου ξεγυμνώνει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου γι’ ακόμα μία φορά το μάρμαρο!