Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Τύπου Λούκας Τ. Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 30/03/2012


Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), (Στρατηγού Καλλάρη 5 – 3ος όροφος).

Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών Αλεξανδρούπολης από 01/04/12. Αυτό προβλέπει συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννο Λιβανό και τον Αντιπρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Νικόλαο Αθανασόπουλο.
Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:

Τσιμέντο - Ελλάδα : 1-0

Γράφει ο Κρίτων Αρσένης
Πριν από 4 μόλις χρόνια κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις που συνήθως αντιμάχονται η μια την άλλη, συνασπίστηκαν ενάντια στην πρόταση του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για τη μαζική δόμηση ιδιωτικών τουριστικών χωριών στις ακτές και τα νησιά μας. Οι βιομήχανοι του ΣΕΒ, οι εργαζόμενοι μέσω της ΓΣΕΕ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, οι 10 μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι μηχανικοί μέσω του ΤΕΕ, ο Σύλλογος Πολεοδόμων Χωροτακτών, οι βιοτέχνες μέσα από τη ΓΕΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, οι αγρότες μέσω της ΠΑΣΕΓΕΣ και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο είπαν στον κ. Σουφλιά ότι τα σχέδια του είναι καταστροφικά για την ελληνική οικονομία, την ποιότητα ζωής μας και την αξιοπρέπεια μας.

Περί καυσίμων. Μια ιστορία χωρίς τέλος…

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Σε προηγούμενο άρθρο μας ασχοληθήκαμε με το λαθρεμπόριο καυσίμων (Βλ. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112804792). Το κείμενο που ακολουθεί, επικεντρώνει την προσοχή του σε ένα άλλο ζήτημα σχετικό πάλι με τα πετρελαιοειδή, που παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Αναλυτικότερα, στις 21 Οκτωβρίου 2010 με μια υπουργική απόφαση, υπογραφής Γ. Παπακωνσταντίνου, επαναλειτούργησαν τα πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων της εταιρίας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών» Α.Ε, στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Έβρου, Προμαχώνα, Ευζώνων, Ορμενίου και Κακαβιάς.

Ενημέρωση για τα μεταλλεία σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στο χωριό Καμπάνη Κιλκίς


Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας-82 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Δήμος Βόλου-36 θέσεις Υδρονομέων
Δήμος Περιστερίου-12 θέσεις Καθηγητών Μουσικής
Δήμος Θεσσαλονίκης-610 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στη Διεύθυνση Καθαριότητας
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ν.Πρέβεζας-457 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης-8 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
Εργοερευνητική ΜΚΟ Δήμος Αγ.Αναργύρων-Καματερού-30 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Τετράωρη στάση εργασίας των δασκάλων την Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ (από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου). Στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση νοσοκομειακών μονάδων. Η στάση εργασίας αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τους εργαζόμενους και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, εφόσον με απόφαση των Νομαρχιακών Τμημάτων, αποφασιστούν ανάλογες δράσεις.

Θερινό ωράριο καταστημάτων Κιλκίς από 2/4/2012 – 31/10/2012



Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων Κιλκίς


Ευχαριστήριο



Το προσωπικό, και τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του δήμου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον κ.Λαυδά Θεοδόση για το κέρασμα καφέ και χυμών προς τα παιδιά του ΚΔΑΠ-μεΑ

Δήλωση Δ. Ψωμιάδη για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Αναφορικά με την επικείμενη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και τη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ε. Φωτόπουλου, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα της δημοκρατίας, η Ελλάδα του πολιτισμού και της φιλοξενίας, άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί όλους τους πρόσφυγες. Είναι πλέον, όμως, σαφές πως η χώρα έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της, δεν μπορεί να διαχειριστεί το διογκούμενο μεταναστευτικό ρεύμα.

Συνελήφθησαν οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί (28.03.2012) στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Παυλίδης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Υφαντίδης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς (ΕΑΣ) για χρέη της Ένωσης και ειδικότερα για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 291.526,50 ευρώ για τον 58χρονο Πρόεδρο για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 έως 31.12.2011 και στο ποσό των 103.552,34 ευρώ για τον 60χρονο Αντιπρόεδρο για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 έως 30.09.2011. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγχαρητήριο μήνυμα Περιφέρειας για τη “Γωνιά της Ελπίδας” στην Αξιούπολη

Στα εγκαίνια της ιματιοθήκης της αγάπης “Η Γωνιά της ελπίδας” της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος. Με πρωτοβουλία της Ενορίας του Ιερού Ναού Παναγίας " Άξιον Εστί" και την βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών ο χώρος μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο και πρακτικό χώρο αποθήκευσης και διανομής ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών.

Γκουντενούδης προς επαγγελματίες: "Κρατείστε τις τιμές στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα"

Κατά την Πασχαλινή περίοδο, η ζήτηση των αγαθών συνήθως είναι αυξημένη και επιβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη τόσο με τις Αγορανομικές Διατάξεις και τον Αγορανομικό Κώδικα, όσο και με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Έτσι, η παρουσία των υπαλλήλων – αγορανομικών ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην αγορά, κατά τη διάρκεια των εορτών αυτών, θα είναι έντονη, με στόχο την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης των καταναλωτών.

Ερώτηση Κιλτίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη για τις «Συνδεδεμένες Ενισχύσεις 2009»

"Κύριε Υπουργέ
Εν μέσω οικονομικής κρίσης σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων προς τους πολίτες, οι Έλληνες παραγωγοί υφίστανται μια αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στην είσπραξη σημαντικών ποσών που τους οφείλονται για το 2009 και αφορούν συνδεδεμένες ενισχύσεις διαφόρων καθεστώτων, όπως για παράδειγμα σκληρό σιτάρι, βαμβάκι, βιομηχανική τομάτα και άλλα.
Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις στα τοπικά παραρτήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά στην επικοινωνία που έχουν με στελέχη του Οργανισμού δεν λαμβάνουν σαφείς απαντήσεις για το αν και πότε θα λάβουν τα χρήματά τους. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και εξοργιστική.

Η φωτογραφία της ημέρας


Τόπος: Όσλο Νορβηγία (Περιοχή Bygdoy)
"Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα. Μόνο μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη...." Μητέρα Τερέζα.
Υπάρχουν κάποιοι λαοί που αν δουν να θίγεις με οποιοδήποτε τρόπο, παιδί, ανάπηρο ή γέροντα "τρελαίνονται". Επιπλέον κάνουν το παν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Οι κυρίες της φώτο είναι συνοδοί μιας ομάδας αναπήρων στη βόλτα τους στα μουσεία του Όσλο. Η περιοχή Bygdoy απέχει 10΄ από το κέντρο του Όσλο. Υπάρχουν κάποια μουσεία που ίσως σας ενδιαφέρουν. Το πρώτο είναι το Μουσείο των Βίκινγκς στο οποίο υπάρχουν πλοία τα οποία βρέθηκαν σε ανασκαφές στο Όσλοφιορδ. Μάλλον δεν θα ξετρελαθείτε, διότι θα δείτε μόνο τρεις μεγάλες ξύλινες βάρκες, παρά πλοία. Το δεύτερο είναι το Μουσείο Κον-Τίκι. Λίγο ποιο εντυπωσιακό με κύριο έκθεμα τη σχεδία του Νορβηγού εξερευνητή Τορ Χέιερνταλ, ο οποίος διέσχισε τον Ειρηνικό από το Περού μέχρι την Πολυνησία το 1947. Θα βρείτε επίσης το ναυτικό και το μουσείο Fram.

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

Λαϊκή βραδιά στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά


Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης καταγγέλλει "τα κέντρα που μπλοκάρουν την αξιοποίηση των φυσικών μας πόρων "

Τον ΛΑΟΣ εκπροσώπησε στο «2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα», που διοργανώθηκε σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης. Στο Διεθνές αυτό Συνέδριο αναλύθηκαν οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα αναφορικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ντόπιοι και ξένοι επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να κατασκευάσουν τις σχετικές υποδομές και να προχωρήσουν σε εξορύξεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συγκρατώντας τον πληθυσμό, ιδίως στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Της Άννας-Μαρίας Παναγιωτίδου
για την ανάρτηση: Χαιρετισμός Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στο 2ο Διεθνές Συνέδριο: "Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας: κύριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης"

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ 3.500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ 49 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;
Εξαιρετικές αλήθειες στο παραπάνω κείμενο:
1. "Η Μεταλλευτική βιομηχανία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κάθε φορά κυρίαρχες εθνικές και κυρίως διεθνείς οικονομικο-πολιτικές συγκυρίες,..."

Χορός του πολιτιστικού συλλόγου "Γάβρα"

Ο πολιτιστικός σύλλογος Γάβρας σας προσκαλεί στο χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στο καφενείο του χωριού! Στο λα'ί'κοποντιάκο πρόγραμμα θα είναι μαζί μας ο Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο) και η παρέα του! Τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ με απεριόριστο ποτό και φαγητό! Να είστε όλοι εκεί!!

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ημερήσια εκδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κομοτηνή


Κυριακή 1 Απριλίου
Ώρα αναχώρησης 7:45
Από τον Κήπο
Τιμή εισιτηρίου 15€,
Δηλώσεις συμμετοχής:
Ελ. Βενιζέλου 2, τηλ. 23410 70146, 6973 821794,
ώρες 8:00-13:30

Βραδιά με συντροφιά τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη στο Κιλκίς

Οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς σας προσκαλούν σε μια βραδιά συντροφιά με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Για το έργο του συγγραφέα θα μιλήσει ο Φώτης Μισόπουλος, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών. Θα παρεμβληθούν αναγνώσεις αποσπασμάτων από τη συλλογή διηγημάτων του «Περιπολών περί πολλών τυρβάζω» από μέλη των λεσχών ανάγνωσης. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για την τεχνική του διηγήματος και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού τηνΤετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 07:30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis

Συναυλία βυζαντινών ύμνων στην Ευκαρπία Κιλκίς το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012


Η φωτογραφία της ημέρας

Τόπος: Κιλκίς Μακεδονία Ελλάς (Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2012) Οι Κινέζοι λένε τη γνωστή φράση: "Μια εικόνα χίλιες λέξεις". Τι να σκέφτεται άραγε ο Κινέζος μετανάστης, αγκαλιά με το μωρό και τη σύζυγο δίπλα του, παρακολουθώντας την παρέλαση; Με το βλέμμα, μεταξύ της σημαιοφόρου της Ελληνικής σημαίας και του κινητού του; Πως βρέθηκε από τη μακρινή Κίνα στο άγνωστο, μικρό και φτωχό Κιλκίς; Τι να νιώθει βλέποντας το μείγμα, καυτών μίνι, κιγκλιδωμάτων, και δεκάδων αστυνομικών γύρω του; Ήρθε ξένος και θα φύγει ξένος, ή θα αφομοιωθεί και θα συνυπάρξει αρμονικά με την τοπική κοινωνία; Τι εικόνες και εντυπώσεις να μεταφέρει άραγε στην πατρίδα του; Παρατηρήσαμε αυτόν και τη σύζυγό του αρκετή ώρα. Παρακολουθούσαν αρκετά ανέκφραστοι και αμήχανοι. Το ίδιο και οι περισσότεροι Έλληνες θεατές που καθόταν δίπλα τους.....
Πηγή: " Omorfa Taxidia " facebook

Συνελήφθη 66χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (27.03.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Τουρκίας 66 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.  Αναλυτικότερα, στο Τέρπυλο Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 66χρονος κατέχει παράνομα όπλο, σε αστυνομικό έλεγχο συνεργείου γεωργικών μηχανημάτων στο οποίο εργαζόταν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένα πιστόλι μαζί με έναν γεμιστήρα και
· ένα κυνηγετικό όπλο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στην Πέλλα

Συνελήφθησαν χθες (27.03.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, δύο ημεδαποί 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής. Αναλυτικότερα, στο Πλεύρωμα Πέλλας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους 0,4 γραμμάρια κάνναβης. Στη συνέχεια ο ένας από τους συλληφθέντες παρέδωσε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV με ενσωματωμένη ξιφολόγχη, αντίστοιχη γεμιστήρα, (20) φυσίγγια και (1) κάλυκα διαμετρήματος 7,62 mm, τα οποία τα διατηρούσε στην οικία του στο Πλεύρωμα Πέλλας.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Η ποντιακή διάλεκτος ως στοιχείο της ταυτότητάς μας

Γράφει η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου
Φιλόλογος

Ανάμεσα στα κοινά στοιχεία που συγκροτούν και συγκρατούν την ιδιαίτερη ταυτότητα ενός έθνους ή μιας φυλής, την ισχυρότερη, ίσως, θέση κατέχει η γλώσσα του. Πράγματι, η γλώσσα ισχυροποιεί τους δεσμούς μεταξύ των ομιλητών της και πιστοποιεί ένα κοινό ιστορικό παρελθόν, το οποίο εκφράζεται και με τη χρήση της. Έτσι, η ποντιακή διάλεκτος διασώζει γλωσσικά στοιχεία χιλιάδων χρόνων ως γνήσια απόγονος της αρχαίας ιωνικής διαλέκτου της Δυτικής Μικράς Ασίας.

Εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις 1,5 εκ. κάτοικοι για να γίνουν αγρότες

Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να μετακομίσουν στην περιφέρεια και στα χωριά είναι νέοι ηλικίας 25 έως 44 ετών, προκειμένου να ξεφύγουν από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης. Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο νέοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης και θα εγκαταλείψουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να ξεφύγουν από την οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Μια βόλτα στο μέλλον, που πρέπει να μας προβληματίσει"

Οι παρακάτω ερωτήσεις υποβάλλονται από κατοίκους της Χαλκιδικής προς όλους τους εκάστοτε βολευτές της Βολής των Ελλήνων, προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και στον εκάστοτε Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2022. Τώρα έχουμε φθάσει να τις υποβάλλουμε κάθε 5 ημέρες. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.

Στο Οικονομικών οι καταστάσεις για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες


Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται οι καταστάσεις με τα προβλεπόμενα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και μετά την επεξεργασία των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθαρά θέμα των οικονομικών υπηρεσιών η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των παραγωγών. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς να αναλάβει κάποια πρόσθετη δέσμευση αναφορικά με το χρόνο ικανοποίησης της σχετικής υποχρέωσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για υπερχρεωμένους εμπόρους Θα υπάγονται σ' αυτές εφόσον οι οφειλές τους δεν ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ

Με νέο πακέτο ρυθμίσεων για την προστασία των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, επιχειρεί η γενική γραμματεία Καταναλωτή να περιορίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα διευρύνει την ισχύ του νόμου και σε αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ.
Ειδικότερα σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη προβλέπεται:
- Καταρχήν, καθιερώνεται το δικαίωμα στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Κάθε πολίτης μπορεί να έχει σε μία τράπεζα έναν λογαριασμό το υπόλοιπο του οποίου μέχρι 1.500 ευρώ δεν μπορεί να κατασχεθεί από οποιοδήποτε και δεν μπορεί να συμψηφιστεί ούτε με απαιτήσεις της τράπεζας.

Χαιρετισμός Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στο 2ο Διεθνές Συνέδριο: "Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας: κύριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης"

"Η Μεταλλευτική βιομηχανία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κάθε φορά κυρίαρχες εθνικές και κυρίως διεθνείς οικονομικο-πολιτικές συγκυρίες, πολύ περισσότερο σήμερα, στη μέση μιας βαθιάς και πολυεπίπεδης κρίσης με ρίζες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές. Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τις πρώτες ύλες στηρίζεται στους γνωστούς 3 πυλώνες, δηλ. τη διασφάλιση του εφοδιασμού από τις διεθνείς αγορές χωρίς στρεβλώσεις, την προώθηση του βιώσιμου εφοδιασμού από ευρωπαϊκές πηγές, καθώς και την προώθηση της αποδοτικότητας στη χρήση των πόρων και της ανακύκλωσης.