Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Συνεδρίαση Δ.Σ. του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη στο Πολύκαστρο

Τη Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) πραγματοποίησε την καθιερωμένη συνεδρίαση του στο Πολύκαστρο.

Οι Έλληνες της Θράκης στην Επανάσταση ή η ακύρωση του 1821

Μέρος της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση που που οργάνωσε οι Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση», στο Κέντρο Θρακικών Μελετών του Δήμου Διδυμοτείχου
"Πριν πούμε οτιδήποτε για τη Θράκη στην Επανάσταση να αναφέρουμε γιατί απουσιάζει από την επίσημη και σχολική ιστορία (και) για το 1821 (όπως βεβαίως απουσιάζουν και οι άλλες πατρίδες, όπως ο Πόντος, η Καππαδοκία, η Ιωνία)

«Let’s Do It Greece»: Καθαρίσαμε τον Λόφο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς


Ανακοίνωση Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 εκατόν πέντε εθελοντές από το Κιλκίς συντονιστήκαμε και καθαρίσαμε την περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Αίας Κιλκίς: Αξιοπρεπής ήττα για τις Κορασίδες - Νίκη για τις Παγκορασίδες εντός έδρας

Της Ελένης Μουρατίδου
Το Σάββατο 1 Απριλίου, σε ουδέτερο γήπεδο (ΔΑΚ Δ.ΒΙΚΕΛΑ) στη Βέροια, το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε 2 αγώνες Βόλεϊ Κορασίδων:

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ιατρός χειροτονείται άμισθος ιερεύς στη Γουμένισσα (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
Η παγκοσμιότητα υποτίθεται πως σχεδιάζει ένα ασφαλέστερο και δημιουργικότερο “αύριο”. Κι όμως συνεχώς ανά τον κόσμο βλέπουμε μπροστά μας πολέμους και ακαταστασίες και μάχες και επιθέσεις μίσους κατά αθώων (πρβλ. πρόσφατη επίθεση στο “Μετρό” της Αγίας Πετρούπολης). Ακόμη κι αν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας στην εγγύτητά τους, μας πολιορκούν με την αμεσότητα της ηλεκτρονικής τους προβολής.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς στο 2ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

Υπογράφει η Ελένη Τεχλικίδου
Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Την Τέταρτη 29 Μαρτίου 2017, μαθητές/τριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς με τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου κας Ε. Τεχλικίδου, του υπεύθυνου του εργαστηρίου Γεωπονίας κ. Α. Αμπράζη και της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Α. Κεραμίδας, επισκέφθηκαν το 2ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς προκειμένου να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σποράς και μεταφύτευσης ανθοκομικών ειδών, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κας. Β. Κουντουρίδου και της Νηπιαγωγού Β. Τιλκερίδου. 

Συμμετοχή του Άτλαντα Κιλκίς σε Τουρνουά ακαδημιών στο κλειστό του Ελευθερίου Κορδελιού

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Ο Άτλας Κιλκίς στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, την Κυριακή 2 Απριλίου, συμμετείχε στο Τουρνουά ακαδημιών που διοργάνωσε ο Όλυμπος στο κλειστό Γυμναστήριο του Ελευθερίου Κορδελιού. 

Τσάκωσαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (3-4-2017) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 42χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων από Σύλλογο Ιεροψαλτών "Πέτρος ο Γλυκύς"


Με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο επεκράτησε με 4-1 ο Αλέξανδρος

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Με σκορ 4-1 επικράτησε ο Αλέξανδρος Κιλκίς επί του Ποντιακού Αγίου Χαραλάμπους. Σε παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς, οι Κιλκισιώτες έδειξαν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους. 

Επιστολή 12 οργανώσεων για τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία

Υπογράφει η ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
Ανάμεσα στα κριτήρια που συμπεριλαμβάνονται στο έντυπο που δίνεται στις αιμοδότριες και τους αιμοδότες, υπάρχει και ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία οποιουδήποτε/οποιασδήποτε είχε έστω και μία "ομοφυλοφιλική σχέση" από το... 1977! 
Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο κριτήριο δε λαμβάνει υπ' όψη ότι οι ιοί HIV και ηπατίτιδας Β μεταδίδονται ευκολότερα με συγκεκριμένες σεξουαλικές απροφύλακτες πρακτικές ασχέτως του συνδυασμού των φύλων των ατόμων που συμμετέχουν στην πράξη, 12 συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη συνυπογράφουν τη συνημμένη επιστολή προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη του συγκεκριμένου εντύπου.

Ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία οι Ελπίδες Κιλκίς

Με μια καταπληκτική εμφάνιση, πανέμορφο ποδόσφαιρο, πολλά γκολ με θέαμα η Β’ ομάδα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Αλέξανδρου Κιλκίς, οι Ελπίδες Κιλκίς, επικράτησαν με σκορ 5-2 μέσα στην Τέρπυλο επί του τοπικού Ερμή. 

Let's do it 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Για 4η συνεχόμενη χρονιά πήραμε μέρος στην διεθνή εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού Let’ Do It, όπου εθελοντές σε κάθε χώρα (που παίρνει μέρος) συντονίζονται στο ετήσιο ραντεβού τους και καθαρίζουν κοινόχρηστους χώρους της περιοχής τους. 

Δυναμική παρουσία του Αλέξανδρου Κιλκίς στο Τουρνουά της ΑΕ Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Δυναμικό παρόν έδωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς στο τουρνουά που διοργάνωσε η ΑΕ Πολυκάστρου την Κυριακή 2 Απριλίου. Συνολικά συμμετείχαν έξι (6) τμήματα στις κατηγορίες Προπαίδων, Τζούνιορ (2 τμήματα), Προτζούνιορ (2 τμήματα) και Μπαμπίνι. 

50/50 ισότητα και στον κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πέντε ταινίες από γυναίκες –αλλά όχι μόνο για γυναίκες... Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το WIFT GR (Women in Film and Television Greece), με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας και του Σουηδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, παρουσιάζουν το αφιέρωμα "50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο" στις 7-9 Απριλίου 2017 (Παρασκευή έως Κυριακή), στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, μετρό Κεραμεικός) με ελεύθερη είσοδο. Γιατί ο κινηματογράφος είναι γένους αρσενικού, αλλά η κάμερα και η δημιουργία είναι γένους θηλυκού...