Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ανοικτές ενημερώσεις στο Γερακαριό και στην Επτάλοφο, για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη - μεταλλουργία χρυσού στο νομό Κιλκίς


Επέτειος ευρέσεως Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικοδήμου τουΑγιορείτου


ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "4ο Απάν Σο Ρακανόπον", την Πέμπτη 19 Απριλίου 2011, στο Τάουτλη (Παλιά Επτάλοφο) όπου υπάρχει και η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Περίπου 1700 άτομα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και διασκέδασαν με ένα πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών. Το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της εκδήλωσης χάρη στους οποίους η εκδήλωση "Απάν Σο Ρακανόπον" η οποία πρωτοξεκίνησε το 2009 έγινε θεσμός στο νομό Κιλκίς.

Τι είναι η κυβέρνηση;



Δείτε με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ένα εκπληκτικά διαφωτιστικό video!
Συλλογιστείτε πόσο απλή και συνάμα ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ είναι η αλήθεια!

Ένας εξωγήινος επισκέπτεται τον πλανήτη μας, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί. Ανοίγει μια συζήτηση με τον πρώτο άνθρωπο που συναντά, σύντομα όμως έρχεται σε αδιέξοδο, πασχίζοντας να κατανοήσει το σύστημα διακυβέρνησης των ανθρώπων και συγκεκριμένα, τι ακριβώς είναι η κυβέρνηση. Ένας πανέξυπνος και πολύ αποκαλυπτικός, μέσα στην απλότητά του, διάλογος, βασισμένος σε μια ομιλία του Larken Rose.
(δημιουργός: Graham Wright)

Μακρυά από ακρότητες δηλώνει η Τοπική Οργάνωση Κρουσίων της ΝΔ

Μήνυμα συστράτευσης απευθύνει η Τοπική Οργάνωση Κρουσίων της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει: "Το ζητούμενο των επικείμενων εκλογών δεν είναι μόνο ποιο κόμμα θα επικρατήσει και αν θα σχηματίσει αυτοδύναμη ή μη κυβέρνηση. Είναι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα το πραγματικό ζητούμενο των εκλογών της 6ης Μαΐου. Είναι η αδήριτη ανάγκη να περάσουμε σε τροχιά ανάπτυξης, προαπαιτούμενο αυτής αποτελεί η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική γαλήνη.

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις Γ. Συμπιλίδη-Κ. Μητσοτάκη

Ιδού η σημερινή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Συμπιλίδη: "Καταλαβαίνω την πίκρα σου. 20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια και πάλι απ' έξω βρέθηκες." Υπενθυμίζεται ότι χθες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γ. Συμπιλίδης δήλωσε "Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί απάλλαξα την παράταξη απ' τον πατέρα του. Εάν αισθάνεται ότι ο αρχηγός του είναι πολιτικός εγκληματίας ας πάει να κολλήσει κανένα ένσημο και να μην ζει με τα λεφτά του Ελληνικού λαού".

Μπροστά με απώλειες η ΝΔ, δεύτερο με άνοδο το ΠΑΣΟΚ, «λένε» οι δημοσκοπήσεις

Ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό με την είσοδο μέχρι και δέκα κομμάτων στη Βουλή , ιστορικά χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η οποία έχει προβάδισμα αλλά όχι αυτοδυναμία και υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, «δείχνουν» οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.Η δημοσκόπηση της GPO για το Mega εμφανίζει τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν συνολικό ποσοστό 33,6%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων πολιτών αγγίζει το 18,2%. H εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 14,5%, ΝΔ 19,1%, ΚΚΕ 8%, ΛΑΟΣ 3,5%, ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, Οικολόγοι 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%. Λευκά/Άκυρα 7,3% και οι αναποφάσιστοι στο 18,2%.

21 Απριλίου 1967 –Δεν ξεχνάμε

Συνελήφθη 33χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων στις Σέρρες

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας, συνελήφθη χθες (20.04.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του "Νόμου περί Λαθρεμπορίας".

Συντριβή αεροσκάφους με 127 επιβαίνοντες κοντά στο Ισλαμαμπάντ

Αεροσκάφος της πακιστανικής εταιρείας Bojha Air με 127 επιβαίνοντες συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Καράτσι-Ισλαμαμπάντ και συνετρίβη σε χωράφια εν μέσω κακοκαιρίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες. Οι Αρχές παραδέχονται ότι οι πιθανότητες για επιζώντες είναι πολύ μικρές· μαρτυρίες μιλούν μάλιστα για πολλά πτώματα στην περιοχή της συντριβής.

Το νέο προφίλ του παιδεραστή - Άνθρωπος της διπλανής πόρτας, υπεράνω υποψίας

Διαβάστε επίσης "Αυτός είναι ο προπονητής που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών"
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των δραστών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Σύμφωνα με την έκθεση, παρελθόν αποτελεί το μοντέλο του επιδειξία ή του ανθρώπου που πλησίαζε τα παιδιά έξω απο σχολεία μοιράζοντας "καραμελίτσες" ενώ η συμβουλή της μαμάς προς το παιδί "μη μιλάς σε αγνώστους" είναι ξεπερασμένη.

Σεμινάριο με θέμα ''Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών'' στο Σ.Σ. Μουριών

Ο 'Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού και η Βάση Ετοιμότητας Κιλκίς σας προσκαλούν στο σεμινάριο με Θέμα ''Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών'' που θα γίνει το Σαββάτο 12 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο τοπικής κοινότητας Μουριών στην περιοχή Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς. Εισηγητής θα είναι ο κ. Αμοιρίδης Μιχαήλ, Τεχνολόγος Δασοπόνος - Εκπαιδευτής Δ.Ι.Ε.Κ. στο τμήμα Ειδικών Δασικής Προστασίας. Είσοδος δωρεάν.
Τηλ. πληροφοριών 6936501299 Σωκράτης - 6936806227 Χρήστος

Σεμινάριο με θέμα ''Αντιμετώπιση πολυτραυματία στον χώρο του συμβάντος'' στο Σ.Σ. Μουριών

Ο 'Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού και η Βάση Ετοιμότητας Κιλκίς σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου στις 9 π.μ στο Αμφιθέατρο Τοπικής Κοινότητας Μουριών στην περιοχή Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς με θέμα ''Αντιμετώπιση πολυτραυματία στον χώρο του συμβάντος'' Φορέας Εκπαίδευσης είναι η Ελληνική Ένωση Επείγουσας Προνοσοκομειακης Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό. Κόστος παρακολούθησης 20 ευρώ. Τηλ. πληροφοριών 6936806227 Χρήστος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στο νομό Κιλκίς

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
* ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ
* ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΓΓΕΛΟΥ
* ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
* ΠΕΝΤΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
* ΦΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δείτε τους υποψηφίους για όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Πρωτομαγιά στις Σκουριές Χαλκιδικής


Συνάντηση Φραγγίδη με γυναίκες του Κιλκίς.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης συνάντησε τις γυναίκες του Κιλκίς οι οποίες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του για μια συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο Γιώργος Φραγγίδης έκανε μια εισήγηση για την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ με λόγο βαθειά αυτοκριτικό μολονότι ο ίδιος υπήρξε βουλευτής για μόλις δέκα μήνες.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες και ποδήλατο» από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου

Στα πλαίσια της διαρκούς δραστηριότητας και ενημέρωσης ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Ε.Κ.Α.Β 2 – Τομέας Κιλκίς επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Πρώτες βοήθειες και ποδήλατο" με εισηγητές τους Αναστάσιο Βαμβακά και Αντρέα Ναστούλα εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. Αρχικά θα παρουσιαστούν με μορφή εισήγησης και ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, θέματα πρώτων βοηθειών που αφορούν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση του εξωτερικού απινιδιστή, την πνηγμονή, τα εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, τα τσιμπήματα εντόμων και ερπετών κ.ά.

Αναστολή διαδικασιών προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 και τη ΔΙΔΑΔ/Φ.18.25/2070/οικ.9575 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 18ης Απριλίου 2012, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Ανακοίνωση για απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων νομού Κιλκίς

Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξής: Παρακαλούνται όσοι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν απογράφησαν στην διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μέσω των Κ.Ε.Π. να προσέλθουν μέχρι 10 Μαΐου 2012 στην υπηρεσία μας προκειμένου να απογραφούν.
Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του θα πρέπει να έχει μαζί του τα εξής:

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Συμπληρώνονται σήμερα 45 χρόνια από τον μαύρο Απρίλη του 1967. Οι συνταγματάρχες που αλυσόδεσαν την πατρίδα μας, που γέμισαν τα ξερονήσια και τις φυλακές με πατριώτες δημοκράτες και οδήγησαν την Κύπρο στην τραγωδία του Αττίλα, έρχονται σήμερα στο νου μας σαν εφιάλτες για να μας θυμίζουν το μέγα χρέος του λαϊκού μας κινήματος που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Δήλωση Γεωργαντά για την παραίτηση Συμπιλίδη

Ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η Νέα Δημοκρατία δίνει σήμερα, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, συντεταγμένα και με ενότητα τη μάχη για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας. Η καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ με τις διαλυτικές συνέπειες στον κοινωνικό ιστό της χώρας δεν αφήνουν σε κανένα το περιθώριο να μας αποπροσανατολίσει από το κύριο έργο μας, τη ανόρθωση της οικονομίας και της σωτηρίας της χώρας.