Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Μια «ηλεκτρονική» ιστορία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου από το μακρινό πλέον 2005...


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Ο Jawed Karim έψαχνε να βρει ένα βίντεο στο internet για να δει το «αποκαλυπτικό ατύχημα» της Janet Jackson στο Super Bowl 2004, όπου φάνηκε το στήθος της, επίσης η αναζήτηση βίντεο από το καταστροφικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό ήταν από τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του Youtube ως μιας ιστοσελίδας κοινής χρήσης βίντεο.

Ok Web Radio: Οι κ.κ. Α.Πάνας, Α. Νικολαίδου, Γ.Ντούρος και Θ.Μαρκόπουλος μιλάνε ''TO THE POINT'' με τον Μπάμπη Καραγεωργίου την Τετάρτη 16/02



Ψηφιακές υπηρεσίες για την αναγνώριση εμβολιασμών στο εξωτερικό


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Τη δυνατότητα να καταχωρίσουν ψηφιακά το πιστοποιητικό ή τις δόσεις εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό έχουν οι άνω των 60 ετών Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν μπορεί να επαληθευτεί ψηφιακά. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί:

Γιατί θάβονται από τα μεγάλα ΜΜΕ οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού;


Του Παναγιώτη Σαββίδη
Δήμος Πάτρας – Εργάτες της ΛΑΡΚΟ – Εργάτες της COSCO – Εργάτες της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ στην Νάουσα – Πετρέλαια Καβάλας – Μπλόκα αγροτών γράφουν ιστορία ανυπακοής – αγώνων – διεκδίκησης και αξιοπρέπειας.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Η Κοπή Βασιλόπιτας στον Αλέξανδρο Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα την Παρασκευή στο Αθλητικό Κέντρο παρουσία όλων των αγωνιστικών του τμημάτων. Με την μαζική παρουσία συνολικά 21 τμημάτων από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Στίβου και Βόλεϊ, παιδιά, γονείς, προπονητές πέρασαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, διασκέδαση και πλούσια δώρα για τους τυχερούς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 14/2/2022, 9:56 μ.μ.


Ανακοίνωση σχετικά με σφράγιση τεσσάρων (4) γραφείων – εντευκτηρίων Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης 

Μετά από αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Τούμπας-Τριανδρίας και Θέρμης σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2022, σφραγίσθηκαν τέσσερα (4) γραφεία – εντευκτήρια Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που λειτουργούσαν χωρίς προβλεπόμενη - απαιτούμενη άδεια αρμόδιας Αρχής.

Σε ποια Πανεπιστήμια υπάρχουν δωρεάν μεταπτυχιακά για το 2022


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Κι εκεί που νόμιζες πως αφού πήρες το πτυχίο, ξεμπέρδεψες μια και καλή από πανεπιστήμια και εξεταστικές, ξεκινά η αναζήτηση μεταπτυχιακού.

Επιστολή Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας προς Γ. Γεωργαντά


Επιστολή στο νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά απέστειλε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας. Στην επιστολή του ο Σύλλογος θέτει στην ηγεσία του Υπουργείου σειρά αιτημάτων που στοχεύουν στη στήριξη του κλάδου και παράλληλα τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας, ευχαριστεί θερμά


Ανακοίνωση 
Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» 

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ευχαριστεί την Κατερίνα Λημνιού ιδιοκτήτρια του καταστήματος ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ, το Δημήτρη Τσομπατζίδη, ιδιοκτήτη του ανθοπωλείου ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ και τους Σοφία και Νίκο Χατζηεφραιμίδη, ιδιοκτήτες του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ στην Πλατανιά Παιονίας για τις προσφορές τους στην τέλεση της Αρτοκλασίας και της κοπής Βασιλόπιτας κατά την εορτή του Αγίου Ευγενίου Τραπεζουντίου, προστάτη του Συλλόγου μας.

Kοπής βασιλόπιτας για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς


Με τη διαδικτυακή παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποτροπή της διασποράς του κορvνοϊού.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για το πιστοποιητικό μετά από τη δεύτερη νόσηση


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε στις 11/2/2022 ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με την οποία θέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διπλά εμβολιασμένοι που, έχουν νοσήσει ήδη μια φορά με κορωνοϊό και πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου, νόσησαν για δεύτερη φορά.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (14/2/2022)


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΓΓΠΣΔΔ από 11/02 17:00 έως 13/02 18:00
2. 10Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών
3. 2Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10013)
4. 8Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών
5. 3Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ, ΔΕ, ΥΕ
6. 2K/2022: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
7. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ Οικονομικών διαφόρων Υπουργείων
8. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών
9. 3Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10022)

(Video) Μεγάλα σχέδια για τα μικρά φυτά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Μεγάλα σχέδια για τα μικρά φυτά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς. Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Κορωνοϊός (14/2/2022): 20.361 νέα κρούσματα (184 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 78 θάνατοι και 494 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.361, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.194.453 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 408 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.360 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σκοτώθηκε 65χρονη σε τροχαίο στην Ημαθία

Χθες (13 Φεβρουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός παρέσυρε 65χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Γιώργου Μουρτετζίκογλου


Ανακοίνωση
 Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Κιλκίς
 
Η διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Κιλκίς, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας, για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου Μουρτετζίκογλου Γεωργίου.