Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Έκτακτα μέτρα

Σε υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών καταγράφηκε το πρώτο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και κατόπιν εισήγησης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών επί της Στρωμνίτσης 53 στη Θεσσαλονίκη.

Επισημάνσεις για την περιφρούρηση της υγείας αγροτών, εργαζομένων των ΚΥΔ και της Δημόσιας Υγείας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συνιστά και επισημαίνει στους αγρότες της πατρίδας μας αλλά και στους εργαζόμενους των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) την αυτονόητη υποχρέωσή τους για την κατά γράμμα τήρηση των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για τον κορωνοϊο και το Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Τις τελευταίες μέρες φαίνεται ξεκάθαρα, και στους πιο δύσπιστους πολίτες αυτής της χώρας, πόσο σημαντικές είναι οι δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Σε αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας συμβάλει τα μέγιστα. 

Επιτόπια θεώρηση δημοτικού κλιμακίου στη λαϊκή αγορά Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με σκοπό την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης κατά του κορονοϊού κλιμάκιο της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπαλάσκα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επιτόπιο έλεγχο στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Η ιστοσελίδα της Ειδομένης σας ενημερώνει για τον κορωνοϊό

Ανακοίνωση Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης
Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης (www.idomeni.gr) στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοϊό, ανάρτησε στην σελίδα της, όλα εκείνα που θέλουμε να μάθουμε και που πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Καμπάνη Κιλκίς

Ανακοίνωση Τράπεζας Αίματος Καμπάνη
Η γενική οδηγία είναι "μένουμε σπίτι" και αυτό πρέπει να κάνουμε για τις επόμενες μέρες. Υπάρχει όμως μεγάλη έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία και αύριο το πρωί η Τράπεζα Αίματος Καμπάνη, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 από 09:30-12:00. Θα παρθούν όλα τα μέτρα της υγειονομικής ασφάλειας.
Σας περιμένουμε.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 14/3/2020, 07:30 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα 
Συνελήφθη χθες (13 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, μία ημεδαπή, καθώς στην κατοχή της και στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 736 πακέτα τσιγάρων και 13 συσκευασίες με καπνό βάρους 650 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

(Video) Κιλκίς: Πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του


Κιλκίς, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κορονοϊός: Τι έχει συμβεί στην Ιταλία;


Του Στέφανου Παραστατίδη
Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής 
Όπως διαπιστώνετε από τον πίνακα, η περιοχή της Λομβαρδίας έχει 9.820 κρούσματα από το σύνολο των 14.955 κρουσμάτων στην Ιταλία. Οι θάνατοι είναι 890 στη Λομβαρδία από τους 1266 συνολικά.

Επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Αναστέλλονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (αναγράφεται ο σχετικός Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΚΑΔ):
1. Δραστηριότητες κάθε είδους υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.