Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σκοτώθηκε 65χρονος σε τροχαίο στην Πιερία


Σήμερα (22 Σεπτεμβρίου 2021) μεσημεριανές ώρες, στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Λαγόραχης στην Πιερία, εντοπίσθηκε σε αρδευτικό κανάλι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, το οποίο σε προγενέστερο χρόνο εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε στο κανάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

(Video) Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο 2021, στο Κιλκίς

Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο 2021, στο Κιλκίς, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 22/9/2021, 7:28 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (21 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 222,5 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένας πλαστικός τρίφτης κάνναβης.

Κορωνοϊός (22/9/2021): 2.329 νέα κρούσματα (34 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 26 θάνατοι και 333 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.329, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 638.921 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνάντηση του Γιώργου Γεωργαντά με τον Υφυπουργό Μεταφορών


Η πρόοδος της Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου.

Προσωρινή ρύθμιση λειτουργίας των ΚΕΠ Παιονίας


Τα αναφερόμενα ΚΕΠ θα λειτουργούν έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ως εξής:
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: Καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τετάρτης
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: Καθημερινά εκτός Τρίτης
ΕΥΡΩΠΟΣ: Καθημερινά εκτός Πέμπτη

Οι αλλαγές είναι προσωρινές και οφείλονται σε κώλυμα που προέκυψε με το ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσκεψη Ε. Αγαθοπούλου, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Κιλκίς, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνομίλησε με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ) του Δήμου Κιλκίς, κ. Χρυσή Σοφού και τις εργαζόμενες όλων των ειδικοτήτων του ΚΔΑΠμεΑ.

"Το Μουσείο Πάει Σχολείο": Περιοδική έκθεση κειμηλίων του Επαναστατικού Αγώνα στο Κιλκίς


Μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούν κοντά στο περιβάλλον της Επανάστασης του 1821 και να συνομιλήσουν με την ιστορία και τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της έχουν οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

(Video) Παράσταση Μουσικοκινητικής και Θεραπευτικής ιππασίας

Παράσταση Μουσικοκινητικής και Θεραπευτικής ιππασίας, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, με διοργανωτή το Σύλλογο "ΒηματίΖΩ" Κιλκίς.

Νέοι όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου 
Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 2494Β’, 23-06-2020) προχωρά στη δημιουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντες και αξιοποιώντας στο έπακρο της δεξιότητες των μαθητών. Ήδη έχουν κατατεθεί και εγκριθεί εννιά (9) προτάσεις για υλοποίηση.

Μαθήματα ζωγραφικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής περιμένει για άλλη μια χρονιά τα παιδιά για όμορφες εικαστικές εμπειρίες και ταξίδια στο χρώμα και στο σχέδιο.

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Μυστικό άστρο» του Δημήτρη Δελαρούδη


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με πολλή κουβέντα, απίστευτα θετική διάθεση, εξαιρετικές εισηγήσεις από τους φιλοξενούμενους συγγραφείς και υπέροχες αναγνώσεις από τα μέλη της θεατρικής ομάδας κύλησε το απόγευμα της Δευτέρας 20ης Σεπτεμβρίου 2021, όπου στο Στέκι της Τέχνης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δελαρούδη «Το Μυστικό άστρο» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πηγή».

Pilates Reformer Studio by KINESIS


Δελτίο τύπου KINESIS
Ένα πλήρως εξοπλισμένο Pilates Reformer Studio σε περιμένει για μια εμπειρία original Pilates για personal και mini group προπονήσεις.

Ερώτηση Φραγγίδη με θέμα «Ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ των μη εποχικά εργαζόμενων στα τουριστικά λεωφορεία»


Ερώτηση Φραγγίδη με θέμα «Ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ των μη εποχικά εργαζόμενων στα τουριστικά λεωφορεία», προς τους Υπουργούς, 
Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Τουρισμού, κ. Β. Κικίλια
Στο πλαίσιο της στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και της ενίσχυσής τους απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέφθηκε στο ν. 4808/2021 (άρθρο 129), ότι οι εργοδότες-επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και οι εργοδότες-επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων δύνανται να εντάξουν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τους εποχικά εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης από τον μήνα Ιούλιο έως και τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας επαναπρόσληψης εντός του 2021.

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Δημοπρατήθηκε η «ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» με εκτιμώμενη συνολική αξία σύμβασης: 59.586,76€.

Δήμος Παιονίας: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 σε Πηγή, Φανό και Πλάγια

Ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει στην Παιονία δειγματοληπτικούς ελέγχους για covid -19, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021:
- Πηγή (Σχολείο) από 09:00 έως 10:00
- Φανός (Αγροτικό Ιατρείο) από 10:30 έως 12:00
- Πλάγια (Κοινότητα) από 12.30 έως 14.00

(Video) Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται το Κιλκίς

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται το Κιλκίς, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.