Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Φραγγίδης: «Απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη επιλογή»

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής νομού Κιλκίς
Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ζούμε σε μια αδιέξοδη συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, βλέποντας τη ζωή μας να χειροτερεύει καθημερινά. Το κύμα ακρίβειας, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά, η εκτόξευση του κόστους ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και που έχουν πραγματικά εξουθενώσει τους συμπολίτες μας.

Εικόνες ντροπής μέσα και έξω από τα παλιά νεκροταφεία Κιλκίς

Εξωτερικός χώρος παλιών Νεκροταφείων Κιλκίς
Εσωτερικός χώρος παλιών Νεκροταφείων Κιλκίς 

Ερντογάν, το πραξικόπημα του πλαστού δολαρίου

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

-Ερντογάν, ένας πολιτικός που πήρε το ρίσκο να σκηνοθετήσει πραξικόπημα κατά του εαυτού του εξουδετερώνοντας έτσι τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας με τίτλο «15 Ιουλίου 2016: Το πραξικόπημα του Ερντογάν» από το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης (SCF). Σε παρόμοια συμπεράσματα έχουν καταλήξει και άλλες αναλύσεις, «πατώντας» στα πολλά κενά που άφησε το χρονοδιάγραμμα του πραξικοπήματος, o τρόπος αντιμετώπισης του και οι κινήσεις στρατιωτικών αξιωματούχων προσκείμενων στον Τούρκο πρόεδρο. Βέβαια, ο Ερντογάν θεώρησε υποκινητή του πραξικοπήματος τον ιεροδιδάσκαλο Γκιουλέν.

H οσκαρική ταινία «Ο πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς, στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με μια ταινία που θα σας ξεναγήσει σε όλα τα σκοτεινά, καλοκλειδωμένα αμπάρια του μυαλού σας, για να σας κάνει να νιώσετε πόσο τυχεροί είστε που το έχετε ακόμα.

Kinesis free Fitness Pool Party


Ανακοίνωση Kinesis Gym
- Οι παραδόσεις είναι για να τηρούνται και οι συνήθειες είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν.
Η εξωστρέφεια ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα βασικά μάς χαρακτηριστικά.
Κάναμε προγράμματα γυμναστικής σε βουνά, σε θάλασσες, σε πλατιές σε χωράφια, σε πισίνες σε γήπεδα, παντού.

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ»

Ανακοίνωση 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε για τέταρτη φορά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (ΜΝΑΕ) του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας». Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ (με κωδικό MIS 5011051) είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑ.Λ. με τίτλο «Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δημιουργεί και το 2021-2022» πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο 2022. Οι δαπάνες για το σύνολο των υποδράσεων καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Καλοκαιρινές διακοπές

Της Σοφίας Μαυρίδου
Διακοπές σημαίνει διακόπτω όλα αυτά που κάναμε επί ένα χρόνο και είναι πολλά και δύσκολα για όλους μας, γι’αυτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδράσουμε με κάθε τρόπο, από το χωριό, από την πόλη, από τα προβλήματα, από τις καθημερινές έννοιες, να νιώσουμε λίγη ανεμελιά, να αποφορτιστούμε, να χαλαρώσουμε, να δούμε φίλους, να γνωρίσουμε καινούργιους τόπους, άλλους ανθρώπους είτε εντός είτε εκτός της χώρας μας.

Στην Παιονία η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς
Τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς υποδέχτηκε και η φιλόξενη Παιονία, στα πλαίσια της δράσης του Κινήματος ενάντια στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση.

Ο Μπάρμπα-Δήμος έφυγε…

Ο Μπάρμπα-Δήμος με την κυρα Παρασκευή και τα δύο απ τα εγγόνια του, τον Δημοσθένη και την Ερμιόνη, παιδιά του Πέτρου.
Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Με πόνο ψυχής την Τετάρτη 13 Ιουλίου αποχαιρετήσαμε για πάντα τον αγαπητό Μπάρμπα-Δήμο Μηνοβγίδη που στα 89 του χρόνια, έφυγε στη “γειτονιά των αγγέλων”.

Παράταση προθεσμίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, κατόπιν συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποφάσισε να δοθεί τρίμηνη παράταση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, της πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για το έτος 2021.

Παρουσιάστηκαν η Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχημάτων και το MyAuto

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών

Τις δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχημάτων και MyAuto, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών. Οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας ιδιοκτητών και οδηγών οχημάτων.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες (υδραυλικοί συγκεκριμένα) του δήμου Κιλκίς, την ΔΕΥΑΚ και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κιλκίς, για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τους στην επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν στο σχολικό κτίριο, μετά και την σφοδρή νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 18/7/2022, 11:59 μ.μ.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2022) τα ξημερώματα σε συνοριακή περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα προμηθεύτηκαν καπνικά προϊόντα από γειτονική χώρα, τα οποία συνεργός τους εισήγαγε παράνομα από μη νομοθετημένο συνοριακό σημείο, με σκοπό να τα παραλάβουν, μετά την είσοδό τους στη χώρα.