Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Πανεπιστήμια…. ατέρμονη συζήτηση για το αυτονόητο: Πρακτικές λύσεις!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Στους χώρους των πανεπιστημίων, αντιμετωπίζονται κακουργηματικές πράξεις (π.χ. διακίνηση ναρκωτικών, απειλή κατά της ζωής, καταστροφή δημόσιας περιουσίας άνω ενός χρηματικού ορίου, κ.λπ), και πράξεις χαμηλής ποινικής απαξίας (δηλαδή, πλημμελήματα και πταίσματα όπως κλοπές, ψυχολογική βία, εκφοβισμός, φθορές δημόσιας περιουσίας κάτω ενός χρηματικού ορίου κ.λπ).

Δήμος Παιονίας: Καθαρισμοί σημείων ρύπανσης και προμήθεια μεταλλικών σκαφών απορριμμάτων


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η υπηρεσία καθαριότητος του δήμου Παιονίας σε συνεργασία με ειδικό εξωτερικό συνεργείο, πραγματοποίησε εκτεταμένο καθαρισμό σημείων στα οποία συσσωρεύονται συσκευασίες φυτοφαρμάκων.

Πιστοποίηση Level 2 για τον προπονητή της ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς, Γιώργο Λεμονίδη

Δελτίο τύπου
ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Το διεθνές σεμινάριο International Coach Certificate από την παγκόσμια ομοσπονδία taekwondo WT πραγματοποιήθηκε στις 7-8-9 Ιανουαρίου 2021. Η γνώση για τον αθλητισμό δε σταματάει παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες και όλο αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011.
Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Εργασίες συντήρησης στην 23η Επαρχιακή Οδό


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 23η Επαρχιακή Οδό (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Αντί για αέρα γέμισε τα λάστιχα του αυτοκινήτου με ηρωίνη

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη μέλους κυκλώματος διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 28/1/2021, 9:14 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών τρείς υποθέσεις και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών
Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων.
Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για αδικήματα που αφορούν σε διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, εξύβριση, παράβαση του Νόμου περί όπλων, παράβαση Νομοθεσίας που αφορά στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και κλοπής κατά συναυτουργία.

Παρασκευή 28/1/2021, έγιναν 18.335 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (124 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 18.335 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 232.070. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 208.461 άτομα.

Όλα στο Φως


Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Στην εποχή των αναγνωρισμένων ομάδων και ρευμάτων, εντός του Σύριζα, κάποιο από τα πολύ παλιά του μέλη, σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση που είχαμε, άσκησε επιθετική λογοκρισία στα άρθρα μου, λέγοντας επί λέξει ότι «κάνω κακό στο κόμμα», θυμίζοντάς με εποχές σκληρής λογοκρισίας.

(Video) 600 tablets μοιράζει ο Δήμος Κιλκίς στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με την αγορά εξακοσίων φορητών υπολογιστών (tablets) η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη αποδεικνύει στην πράξη για μία ακόμη φορά το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της για τη μαθησιακή διαδικασία και την παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές στις πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές συνθήκες που έχουν βιώσει εξαιτίας της πανδημίας.

Γκουντενούδης: Η νοοτροπία της σημερινής διοίκησης βλάπτει σοβαρά τον Δήμο Παιονίας


Γράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Διανύουμε ήδη τον δεύτερο χρόνο της θητείας Σιωνίδη στο Δήμο Παιονίας αλλά αντί για μια αλλαγή επί τα βελτίω στην νοοτροπία της διοικήσεως όπως άλλωστε και μετ’ επιτάσεως επαγγελόταν ο νυν δήμαρχος, αυτό που οι δημότες μας βλέπουν είναι μια παρωχημένη αντίληψη διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς σε τηλεδιάσκεψη σύστασης επιτροπών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muay Thai


Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων της Π.Ο.Μ. και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Σωματείων που θα συμμετέχουν στην σύσταση Τοπικών Επιτροπών σε όλη την επικράτεια.

Κορωνοϊός (28/1/2021): 716 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 18 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

1η διαδικτυακή συναυλία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης


Δελτίο τύπου Συλλόγου 
Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη 1η διαδικτυακή συναυλία, η οποία θα προβληθεί ζωντανά μέσω live streaming την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00 - 21.00 μέσω της παρακάτω πλατφόρμας:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το υπομέτρο 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας»


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως 26-02-2021 και ώρα 13:00 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας», μετά από τροποποίηση της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (αρ. 6281/11-12-2020), που υπογράφηκε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κ. Μπαγινέτα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ευχαριστεί θερμά...


Δελτίο τύπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την ίδρυση του παραμένει διαχρονικά αφοσιωμένος στην ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας συνεχίζοντας το πολύπλευρο έργο του με κινητήριο δύναμη τους Εθελοντές του.

Προσωρινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε δεκαοκτώ οικισμούς του Δήμου Κιλκίς


Δεκαοκτώ οικισμοί του ανατολικού Κιλκίς θα μείνουν χωρίς ρεύμα αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου από τις 8:30 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Νέος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, ο Δημήτριος Τοπαλίδης


Ενεργό ρόλο στις τοπικές υποθέσεις του Δήμου Κιλκίς αναλαμβάνει ο κ. Δημήτριος Τοπαλίδης ο οποίος ορκίστηκε σήμερα δημοτικός σύμβουλος ενώπιον του Δημάρχου Κιλκίς.