Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Χρήστου Χατζησάββα
«Ελλείψεις στην σχολική στέγη της Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς»
Απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή των αναγκαίων σχολικών μονάδων σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, στους οποίους καταγράφονται προβλήματα από την έλλειψη επαρκούς σχολικής στέγης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμά της στο οποίο εντάχθηκε, με συνολική δημόσια δαπάνη 35.500.000 Ευρώ, η κατασκευή εννέα σχολικών μονάδων σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέσεις εργασίας στην γαλακτοβιομηχανία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. (8/9/2018)

Η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της επιθυμεί να προσλάβει άμεσα εργατοτεχνικό προσωπικό.
Δείτε ΕΔΩ

Πετυχημένο το 1ο Μακεδονικό Φεστιβάλ Μαχητικών Αθλημάτων

Δελτίο τύπου Α.Σ. "ΗΡΑΚΛΗΣ" Πολυκάστρου
Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 διεξήχθη μια μεγάλη και πρωτοφανής  για το νομό διοργάνωση αγώνων μαχητικών αθλημάτων στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου.

“LET’S ΠΑΠ: Κάντο για σένα” για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Την ενημερωτική εκστρατεία “Let’s Pap: Κάντο για σένα” για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV καθώς και τις κοινωνικές της δράσεις παρουσιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 83η Δ.Ε.Θ., σε εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ.Ε.Θ., στις 8 το βράδυ.

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά της χώρας

Την πρωτοβουλία για παροχή έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πρόκειται να στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019, αποφάσισαν να επαναλάβουν, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

"Περί «της αδιοριστίας» ο λόγος..."

Δελτίο τύπου Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)
Η «σιδερένια πυγμή» των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους αλλά και η μελλοντική - μακροχρόνια - για αρκετές δεκαετίες μνημονιακή πολιτική με τις δεσμεύσεις που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα της εθνικής οικονομίας, έχουν διαμορφώσει και διαμορφώνουν μια γκρίζα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

"Όταν οι επικοινωνιακές απαιτήσεις επιβάλλουν την αδιαφορία για το αυτονόητο"

Γράφει ο Δημήτρης Πεππές 
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος προσλήψεων των Αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν εν μέρει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για κενά που εδώ και καιρό η πολιτεία όφειλε να καλύψει με μόνιμους διορισμούς και όχι να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο όλο και μεγαλώνει το ποσοστό που εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας, στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τι λέει το ΠΑΜΕ για τις προσλήψεις αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Λίγο πριν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι», η κυβέρνηση, ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων συμβασιούχων – αναπληρωτών για να καλύψει ένα μέρος των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα σχολεία. Είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που πριν από λίγους μήνες απολύθηκαν από την κυβέρνηση.

Τα Λατινικά και η αποψίλωση της ανθρωπιστικής παιδείας

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο βρίσκονται οι διαφαινόμενες αλλαγές στην Παιδεία και συγκεκριμένα το προβαλλόμενο ως « ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ». Προφανώς και το γεγονός ότι λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στην κυβέρνηση δεν είναι ακόμη σίγουροι για το πως θα πορευτούμε σχολειά, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί τη νέα χρονιά, δεν εκπλήσσει κανέναν. Αποτελεί προφανώς νέο παγκόσμιο ρεκόρ Ανοργάνωτης και Πρόχειρης Παιδείας το γνήσιο αυτό ελληνικό φαινόμενο. 

Δήμος Κιλκίς: Τρίτη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο Δήμος Κιλκίς διοργανώνει την τρίτη θεματική διαβούλευση για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ.) 2017 -2026 τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Επίδειξη ενόργανης - ρυθμικής γυμναστικής του ΚΔΑΠ Kinesis for kids

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids and Junior 
Παρουσίαση των ομαδικών προγραμμάτων Zumba for Kids - Zumba junior, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο νέο Πάρκο τού κήπου.

Επίτιμος δημότης Γρεβενών ο δικός μας Βασίλης Μακρίδης

Ιδιαίτερη τιμή περιποιεί για το Δήμο Κιλκίς η ανακήρυξη του Κιλκισιώτη δημοτικού υπαλλήλου Βασίλη Μακρίδη ως επίτιμου δημότη Γρεβενών για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ανάδειξη των σπηλαίων της εκεί περιοχής.

Εστία αφρικανικής πανώλους των χοίρων στη Βουλγαρία

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλκίς τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. στα γραφεία της νέας κοινωνικής δομής (γωνία Μητροπόλεως με Μ. Χαρίτωνος, Πάρκο – Κήπος).

Παράταση ημερομηνιών για την υποβολή των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας, υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) με την οποία χορηγείται ολιγοήμερη τεχνική παράταση.

Τετραήμερη εκδρομή σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ" διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή σε ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2018 με τρεις (3) διανυκτερεύσεις. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2341076560 & 6973002425

Η εξαγγελία των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού


Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
Ιατρός
Θα πραγματοποιηθεί σήμερα 8-9-2018 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της ΔΕΘ επιχείρηση. 6.000 αστυνομικοί, 67 διμοιρίες των ΜΑΤ, μυστικοί πράκτορες του FBI και της CIA επιστρατεύτηκαν για να προστατέψουν τον μεγαλύτερο ΨΕΥΤΗ πρωθυπουργό, όλων των εποχών, ο οποίος θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να καλλιεργήσει κλίμα ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ, «με ορίζοντα» τετραετίας.

Προσωρινή διακοπή ρευματοδότησης στους οικισμούς Ξηρόβρυση, Κορομηλιά, Πλαγιά, Αγία Κυριακή και Κορυφή

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος:

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Βραδιά με ζωντανή μουσική πάνω στο δρόμο, στο Stretto Κιλκίς

Με αφορμή τα 18 χρόνια λειτουργίας του Stretto Cafe, επί της οδού Λέκκα στο Κιλκίς, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, διοργανώνεται μια βραδιά με ζωντανή μουσική πάνω στο δρόμο.

Δείτε Video από την επίσκεψη Χατζηδάκη, Φορτσάκη και Σταμάτη στο Κιλκίς


Επίσκεψη κλιμακίου Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς, την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018.