Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

"Καλά Χριστούγεννα πατριώτες"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Κ.Ε.
Σε χριστουγεννιάτικους προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται να κινείται η πόλη του Κιλκίς αφού στην είσοδο της υπάρχει ακόμη το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

"Ο Δεκάλογος της Γενοκτονίας"


Γράφει ο Ευθύμης Παπαδόπουλος*
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
19 Μαΐου 1919 - 19 Μαΐου 2019. 
Αντηχεί η φωνή των νεκρών ψυχών, μαζί με τις μνήμες και το ιστορικό βάρος. Και κάθε χρόνο θα υποσχόμαστε να τιμάμε την ιστορία μας, να τη γνωρίζουμε σε βάθος, να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας αντικειμενικά, ορθολογικά, χωρίς να διασπείρουμε αισθήματα μίσους και εκδίκησης.

Δείτε Video από το 4ο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ Αγοριών - Κοριτσιών, στο Κιλκίς


Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ο Άτλας Κιλκίς διοργάνωσε το 4ο Τουρνουά μίνι Βόλεϊ Αγοριών και Κοριτσιών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς (ΔΑΚ Κιλκίς), σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ).

Χατζησάββας: Οι 353.000 νεκροί δεν ζητούν απλά αναγνώριση

100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
19 Μαΐου!
19 Μαΐου 1919 γίνεται η αποβίβαση του Κεμάλ στη Σαμψούντα, που μαζί με τις άτακτες συμμορίες του δήμιου Τοπάλ Οσμάν, αρχίζουν την καταστολή κάθε σκέψης για ποντιακή ανεξαρτησία και την πιο άγρια πράξη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του δήμου Κιλκίς

Υπογράφει η Άννα Ριζάκη*
Zούμε σ’ ένα τόπο που θεωρείται από πολλούς εγκαταλελειμμένος. Τα χωριά του έχουν ερημωθεί, ειδικά κατά τα χρόνια της κρίσης αλλά και άλλα σημεία του δήμου που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον δεν έχουν αξιοποιηθεί, ώστε να προσδώσουν μια ταυτότητα στον δήμο μας αλλά και να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΝΟΔΕ: "Άνανδροι και θρασύτατοι γνωστοί άγνωστοι στο Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Άνανδροι και θρασύτατοι γνωστοί άγνωστοι αμαύρωσαν με μια δειλή πράξη τους την εικόνα του εκλογικού περιπτέρου της ΝΔ στο Κιλκίς το οποίο από προχθές βρίσκεται εγκατεστημένο σε κεντρικό σημείο της πόλης στο χώρο της πλατείας Ειρήνης. 

Στο Κιλκίς ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Το Κιλκίς θα επισκεφθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος.

Κεντρική ομιλία Παύλου Τονικίδη: Πέμπτη 23 Μαΐου στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις 20:30, στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος ΑΞΙΩΝ», Παύλου Τονικίδη.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη

Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη 
Το ψηφοδέλτιο του «Δήμου ΑΞΙΩΝ» απαρτίζεται από συνανθρώπους μας που ξεχωρίζουν για την εργατικότητα, την ικανότητα, το ήθος, το όραμα και την διάθεσή τους για δουλειά.

Μήνυμα Δημήτρη Αγαθόπουλου για τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου
100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
100 χρόνια προσφυγιάς
100 χρόνια αναζήτησης των ίδιων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ανακοίνωση για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που διορίστηκαν με την κλήρωση της 18-5-2019, καλούνται να προσέλθουν για να παραλάβουν τα διοριστήρια έγγραφά τους, στη γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κιλκίς (Επτανήσου 1 - 2ος όροφος), μέχρι 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 20-5-2019.

Εύζωνοι Κιλκίς: Σύλληψη 52χρονου για διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (18 Μαΐου 2019) τα ξημερώματα, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, 52χρονος αλλοδαπός καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει δύο αλλοδαπές ηλικίας 59 και 60 ετών, οι οποίες στερούνταν των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, διευκολύνοντας την έξοδό τους από τη χώρα. 

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα του υποψηφίου δήμαρχου Κιλκίς, Αναστάσιου (Σούλη) Καζαντζίδη, επικεφαλής του συνδυασμού ΚΙΛΚΙΣ - ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
"Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη στυγερή γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ποντίων Ελλήνων που οργανωμένα και συντονισμένα οδηγήθηκαν σε τραγικό θάνατο. 

Μήνυμα Δημήτρη Κυριακίδη για τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη 
Ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ανομολόγητο από τους θύτες του στοιχειώνει έναν αιώνα την αδούλωτη ψυχή του Πόντου. Κάθε κρίκος της βαριάς αλυσίδας της Γενοκτονίας αφήνει σκληρά τα αποτυπώματά του στα μαρτυρικά χώματα του Πόντου: Μαζικοί εκτοπισμοί, αθρόες απελάσεις, εξοντωτικές πορείες θανάτου, τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού), βιαιοπραγίες, άγριες δολοφονίες, συνέθεσαν το οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης ενός περήφανου λαού.

"Ο κυρ Αλέκος και οι... κάρτες"


Του Μάκη Ιωσηφίδη
Παραμονές δημοτικών εκλογών 2019.
Πενηντάρης ο κυρ Αλέκος. Κοντούτσικος, φαλακρούτσικος, παχουλούτσικος, με μια πικάντικη φατσούλα και ένα μόνιμο ελαφρώς ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκυλούπολη, μια μικρή επαρχιακή πόλη, έκανε οικογένεια, δούλεψε πολύ και μεσήλικας πια βγαίνει από το σπίτι του για την πρωινή του βολτούλα και το καφεδάκι στο στέκι του στον πεζόδρομο με την παρέα.

Δήλωση Τονικίδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Παύλου τονικίδη
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Παύλος Τονικίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, με το συνδυασμό «Δήμος ΑΞΙΩΝ» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Δεν δεχόμαστε παραχάραξη της ιστορίας μας"


Γράφει ο Θανάσης Βουλγαράκης*
Οι Θρακιώτες θύματα και αυτοί της οθωμανικής κατοχής που βίωσαν θηριωδίες διώξεις και ξεριζωμούς δεν ξεχνούν αλλά θυμούνται και τιμούν την 100η επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου όπως τιμάται σε κάθε γωνία του ελληνισμού. 

Κιλκίς: Ένα "Νέο Μουσείο" και δύο νέες "Αρχαίες Πόλεις"


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 20.00 – 22.00 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς την εκδήλωση παρουσίασης του έργου ανανέωσης του κτηρίου και των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου, «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς… αύριο. Ξαναδιαβάζοντας το παρελθόν…» Ακολούθησαν ήχοι της αρχαιότητας από το μουσικό σύνολο SEIKILO.

Δείτε Video από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς


Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., στο Πάρκο – Κήπος στο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε πολιτική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου.