Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γρηγόρη Παναγιωτίδη

Δελτίο τύπου 
Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για τον θάνατο του Γρηγόρη Παναγιωτίδη.

Ημερίδα αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας με τίτλο ΡΩΜΙΕΣ

Κοινό δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Κιλκίς και Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου"ΜΙΣΤΙ" Νέου Αγιονερίου

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Κιλκίς και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός σύλλογος "ΜΙΣΤΙ" Νέου Αγιονερίου, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργανώνουν ημερίδα - αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας με γενικό τίτλο: "ΡΩΜΙΕΣ".

Κιλκίς: Έκθεση Ζωγραφικής "ΦΡΑΝΤαless ...γιατί Σκοτάδι στο Φως;"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"
Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στο πλαίσιο των εορτασμών των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης του Κιλκίς και με αφορμή των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής ως αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Ευρωπό νομού Κιλκίς για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ευρωπός τίμησε όπως αρμόζει την Επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή με δύο Εκδηλώσεις Μνήμης,

Υπογράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος 
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών
Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Μιας εκστρατείας που έφερε συγχρόνως την Καταστροφή, τον τραγικό ξεριζωμό 1.500.000 Χριστιανών Ορθοδόξων και την τραγική απώλεια των πατρογονικών εστιών τους, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας. Οι ξεριζωμένοι αυτοί άνθρωποι που, έχοντας πίσω τους την φωτιά και εμπρός την θάλασσα, έψαχναν απεγνωσμένα τις βάρκες και τα καράβια της σωτηρίας, για να σώσουν τη ζωή τους και να φτάσουν απέναντι, στην Ελλάδα που λάτρευαν και μνημόνευαν. 

"Ευκαιρία να ξαναβρεθούμε, να χορέψουμε και να περάσουμε καλά..."

Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Το Σάββατο 25/6/2022 η Θρακική Εστία Κιλκίς θα συμμετέχει μετά από την πρόσκληση της Θρακικής Εστίας Εορδαιας (Πτολεμαϊδα) στις εορταστικες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης με την συμμετοχη του χορευτικού τμηματος.

Γεωργαντάς: Εντός Αυγούστου η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

Επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο κατανάλωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τις καλλιέργειές τους.

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ (22/6/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ 

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Περικλέους, Κιλκίς
Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ μας κύλησε πολύ δημιουργικά. Ασχοληθήκαμε με αρκετές δεξιότητες, παίζοντας αρχικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκευάσαμε. Τα παιδιά απέκτησαν αρκετές γνώσεις σε διάφορους τομείς λόγω της ποικιλίας των κατηγοριών των ερωτήσεων και φάνηκε ότι τους άρεσε πάρα πολύ το παιχνίδι. Ιδιαίτερα ευχάριστη και δημιουργική ήταν η δραματοποίηση παραμυθιών. 

Η επερχόμενη θλίψη και η αναζήτηση ελπίδας

Tου Κώστα Μπούζα
Η κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας (και όχι μόνο) έχει δημιουργήσει, αναμφίβολα, μια προδιάθεση θλίψης στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Το φαινόμενο αυτό προφανώς έχει τις ρίζες του στην μη διαφαινόμενη ύπαρξη κάποιου στόχου, ο οποίος θα δημιουργούσε, με την σειρά του, μια ελπίδα και συνεπώς μια διάθεση αντίστασης ενάντια στην ροή των πραγμάτων. Ας το δούμε όμως αυτό λίγο πιο αναλυτικά.

ΑΤΛΑΣ Κιλκίς: Εκδήλωση λήξης σεζόν στην πισίνα του "Αλέξανδρου"

Δελτίο τύπου 
ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς

Αυλαία έριξε ο ΑΤΛΑΣ για τα τμήματα βόλεϊ την Πέμπτη 16/06/2022 αφού σε εκδήλωση που έγινε στην πισίνα του Αλέξανδρου, τα παιδιά, οι γονείς και τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν για τελευταία φορά στην περίοδο 2021-2022. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην πισίνα, οι «μεγάλοι» να ενημερωθούν για τα σχέδια της «επόμενης μέρας» και όλοι μαζί να συμφωνήσουν για την υπέροχη φιλοξενία του Αλέξανδρου, τον οποίο ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά. 

"Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο μας, Ξηρουδάκη Στράτο"

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του, Ξηρουδάκη Στράτο, για την εκλογή του στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) και μάλιστα στην 1η θέση εκπροσωπώντας πάνω από 350.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Το Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων θα ενεργοποιηθεί για την υποβολή αιτήσεων εκ μέρους τόσο των δυνητικών Δικαιούχων όσο και των συμμετεχόντων Προμηθευτών την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον βυθό

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Αυτήν την εβδομάδα με τα παιδιά μας ‘κάναμε’ καταδύσεις στον βυθό της θάλασσας. Εκεί συναντήσαμε ψάρια διάφορων ειδών κι έτσι όταν επιστρέψαμε στο ΚΔΑΠ μας αποφασίσαμε να τα αποτυπώσουμε. Έτσι την ώρα της ζωγραφικής οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τα αποτυπώματα ψαριών, ενώ την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε τον βυθό σε μικρογραφία.

Πανηγυρικός λόγος από την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, για την 109η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς

Πανηγυρικός λόγος 
 από τη φιλόλογο Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου για την 109η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς
Ιστορία σημαίνει γνώση, σημαίνει και γεγονός. Είναι η χρονική γραμμή που τέμνεται κάθετα από τα γεγονότα. Αυτά την ορίζουν και αυτά την προσδιορίζουν. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι όσα έχουν ως αναφορά την πατρίδα. Όσα ταυτίζονται με την ελευθερία και μετριούνται με αίμα και με θυσία.