Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Με υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων εξοπλίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς


Με ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την θερινή περίοδο για τις ανάγκες καθαρισμού των ερεισμάτων του οδικού δικτύου και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.) και τη χειμερινή περίοδο για τις εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου, εξοπλίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων – παρελκόμενων, αξίας 449.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), με την εταιρεία «MERCEDES BENZ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σωστές διατροφικές συνήθειες παντός καιρού στα ΚΔΑΠ kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ kinesis for Kids 
Την εβδομάδα που διανύσαμε στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for kids κύρια θέση στις θεματικές των δραστηριοτήτων κατείχαν τα καιρικά φαινόμενα. Τα παιδιά κατασκεύασαν ένα σύννεφο με καταιγίδα τις ώρες των εικαστικών και απεικόνισαν με χρώματα την κατάλληλη ενδυμασία για κάθε καιρό στη δράση της ζωγραφικής. Έμαθαν να προφέρουν τα διάφορα καιρικά φαινόμενα στα αγγλικά και έπαιξαν κρεμάλα με αυτά. 

«Σταθερή η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στην Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Το Κίνημα Αλλαγής προχώρησε σε παρέμβαση για τη στήριξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, με τρεις (3) ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον βουλευτή ν. Κιλκίς κ. Γιώργο Φραγγίδη και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, για τα ακόλουθα θέματα:

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για τον εορτασμό της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα


Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την
 Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Θεσσαλονίκη: Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Οκτωβρίου 2020


Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2020, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/10/2020, 10:00 μ.μ.


Εξιχνιάσθηκαν κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη
Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, κλοπές χαλκού και φθορές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"


Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" 
Οι εγγραφές στα τμήματα της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", για την καινούρια χρονιά 2020-21 ξεκινούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Στην στέγη του Συλλόγου λειτουργούν:

(Video) Δραματική έκκληση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, για σωστή εφαρμογή των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό

Δραματική έκκληση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, για σωστή εφαρμογή των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2020.

(Video) Μαθητές έκαναν ανακύκλωση για να εμπλουτίσουν τη Σχολική Βιβλιοθήκη

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς έκαναν ανακύκλωση για να εμπλουτίσουν τη Σχολική Βιβλιοθήκη, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020.

Κιλκίς: Στις 17 και 18/10 «Ο μικρός Πρίγκιπας» της Ομάδας Traccia giovanNile


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2020, στις 7:30μ.μ., στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο μικρός Πρίγκιπας», η Ομάδα Traccia giovanNile. Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση, που προετοίμαζαν εδώ και μήνες οι μαθητές σχολείων της πόλης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γιάννη Χαριτίδη και Μαρίας Πουλαράκη, ήταν προγραμματισμένη να ανέβει στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, όμως εξαιτίας των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στο ν. Κιλκίς λόγω κορωνοϊού είχε αναβληθεί.

Αποθέματα αλληλεγγύης στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Η ακατανίκητη δύναμη της ανθρωπιάς εκφράσθηκε και πάλι σήμερα στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Κιλκίς. Με την πράξη αιμοδοσίας πολίτες, πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς στάθηκαν οι σταθεροί κρίκοι ζωής στην αλυσίδα της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 21ης Ιουνίου και Εθνικής Αντιστάσεως στην πόλη του Κιλκίς


Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποδίδονται για την κυκλοφορία των οχημάτων η κεντρική οδός της 21ης Ιουνίου και η οδός Εθνικής Αντιστάσεως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής ενώ τις ίδιες ημέρες και ώρες αίρεται και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσής τους. Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κρίθηκαν αναγκαίες για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας μιας και τη φθινοπωρινή περίοδο, όπως διαπιστώνεται, η πεζοδρομημένη μορφή του κέντρου συγκεντρώνει μικρή κίνηση πεζών.

(Video) Εθελοντική αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού, Επιτροπής Ισότητος, Δήμου και ΚΚΣ Κιλκίς

Εθελοντική αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού, Επιτροπής Ισότητος, Δήμου και Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Λαβωματιές


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός συγγραφέας
Ο άνθρωπος βλέπει αυτό που θέλει να δει, ακούει αυτό που θέλει να ακούσει και καταλαβαίνει αυτό που θέλει να καταλάβει. Πλάθει μια λογική που τον εξυπηρετεί και πορεύεται με αυτήν. Θεωρεί ότι τα ξέρει όλα, αλλά αγνοεί τα πλέον σημαντικά. Υποτιμά συχνά τους άλλους και υπερτιμά τον εαυτό του, όσο περισσότερο αμόρφωτος είναι. Και για να νιώσει τη συμμετοχική χαρά, υιοθετεί εθνικιστική συμπεριφορά, όπως την είδαμε με το Μακεδονικό.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα στην Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα υποδέχθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Σκρέκας στην ΠΕ Κιλκίς, για τα αρδευτικά έργα, έπειτα από πρόσκληση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιου Γεωργαντά.

Αξιούπολη: Επέτειος Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα


Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης μετατρέπει το αδίκημα βασανισμού των ζώων σε κακούργημα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, για τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες της Υπαίθρου


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Οι γυναίκες αγρότισσες ανέκαθεν, σε όλον τον κόσμο, διαδραμάτιζαν καθοριστικό ρόλο στη γεωργία, στην επισιτιστική ασφάλεια και στη διατροφή, στη διαχείριση της γης και των φυσικών πόρων, στις αγροτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι γυναίκες αγρότισσες αποτελούν το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελούν το 43% του εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.

(Video) Πολλά υποσχόμενη επίσκεψη Κώστα Σκρέκα στο νομό Κιλκίς

Πολλά υποσχόμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα στο νομό Κιλκίς, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020.