Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το Μακεδονικό ζήτημα - Αλήθειες και μαθήματα Ιστορίας

Γράφει η Άννα Ριζάκη
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ ("Βόρειας Μακεδονίας", με βάση τη συμφωνία) έφερε στην επιφάνεια αντιθέσεις πάνω στο ζήτημα του Μακεδονικού και διαφωνίες ως προς τον τρόπο επίλυσής του.

Οι νικητές του 7ου αγώνα "Απάν Σο Ρακανόπον" Επταλόφου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς για ακόμη μία χρονιά τίμησε τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας, με το δικό του τρόπο.

Ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» 2018, Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» Χειροσφαίρισης και Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές-τριες των Γυμνασίων Κιλκίς για το σχολικό έτος 2017-18. 

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς στον Λαϊκό Αγώνα Επταλόφου Κιλκίς, «Απάν σο ρακανόπον»


Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς 
Την Κυριακή 17 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κιλκίς στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε τον 7ο Λαϊκό αγώνα Επταλόφου Κιλκίς 17.000μ, καθώς και αγώνα υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ, με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» που σημαίνει «Επάνω στο Λόφο».

Απαιτητικά τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού, εύκολα όμως της Βιολογίας Γενικής Παιδείας

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΙΝΗΤΡΟ Κιλκίς
Στη Βιολογία Προσανατολισμού εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές της ομάδας Θετικού Προσανατολισμού. Τα θέματα ήταν σαφή, κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά και απαιτητικά με πολλά σημεία που έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής κυρίως στο θέματα Γ και Δ. Χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων ήταν η αυξημένη ποσότητα των θεμάτων σχεδόν σε όλα τα μαθήματα του Θετικού Προσανατολισμού και η Βιολογία δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η σημασία της Μάχης και Απελευθέρωσης του Κιλκίς


Φέτος συμπληρώνονται 105 χρόνια από την Μάχη του Κιλκίς, η οποία διατέλεσε τον πρώτο σταθμό του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και είχε σαν στρατιωτικό και πολιτικό αποτέλεσμα, την απελευθέρωση του Κιλκίς από τους Βούλγαρους και την εδραίωση της Ελλάδας στην Μακεδονία.

Εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικών Δημοτικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς

Εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικών Δημοτικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς, θα πραγματοποιηθούν στις 24-06-2018, ημέρα Κυριακή (08:00-20:00).

38,3 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στην Κεντρική Μακεδονία

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 38,3 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο 2017 και τον Μάρτιο 2018.

Διάλεξη από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ Κων/νο Μπεη και εξετάσεις εγχρώμων ζωνών στον ΑΘΛΟ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις προαγωγής ζωνών του Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του Golden Athlos Stadium στα αθλήματα tae kwon do (w.t.f.) και kick boxing (ΠΟΚ).

Προκήρυξη για 953 θέσεις γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων

Νέα προκήρυξη για 953 θέσεις γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων, οι οποίοι θα στελεχώσουν Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε ολόκληρη τη χώρα, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Δείτε ΕΔΩ
Δείτε τις αποδοχές του Ιατρικού Προσωπικού ΤΟΜΥ, ΕΔΩ

Ευχαριστήριο για τις επιχειρήσεις, ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, Bake my day και Torre

"Η πρόεδρος, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ fast food, bake my day για και την εταιρία Torre για την προσφορά εδεσμάτων και παγωτών για την καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠ-MΕΑ."

Αναστασιάδης: "Εθνικά επιζήμια η συμφωνία των Πρεσπών"

Γράφει ο Γιώργος Αναστασιάδης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής
Η εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση την Κυριακή στις Πρέσπες αποτελεί την κορύφωση του δράματος της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Διοργάνωση Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων στην Τέρπυλλο Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.00, στο γήπεδο Τερπύλλου Κιλκίς διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των ομάδων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών:

Δείτε Video από τη συναυλία - αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο από το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Η συναυλία - αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο από το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς, έγινε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Το Carabus Pool Bar "My Paradise" στο Κιλκίς, επιστρέφει και φέτος

Ανακοίνωση Carabus Pool Bar "My Paradise" 
Ο χώρος μας και οι 2 πισίνες που τηρούν όλες τις προδιαγραφές (μία για μικρά παιδιά και μία για μεγαλύτερους) θα προσφέρουν ψυχαγωγία και θα αποτελούν δροσερή όαση στην πόλη μας στον καύσωνα του καλοκαιριού. Επιπλέον το νέο μενού θα εκπλήξει και θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.