Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συνέδριο Αγροτεχνολογίας: «Κλιματική Αλλαγή - Προκλήσεις και Προσαρμογή»

Το αδιαμφισβήτητο και επιταχυνόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τοPerrotis College, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Πληρωμή δικαιούχων βιοκαλλιεργητών έτους 2016

Γνωστοποιούμε στους δικαιούχους παραγωγούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Πέμπτη 14/12/2017 θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων Βιοκαλλιεργητών έτους 2016 και η Κατάσταση Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν ώστε να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από την ημέρα της ανάρτησης δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 20/12/2017.

Αντίδραση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στις δηλώσεις Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Τις πρόσφατες δηλώσεις από την Ελλάδα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα σχολιάζει με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σε ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών.

Τατίδης: Το νάυλον στα παθητικά ηλιακά συστήματα

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Σύμφωνα με τον νέο νόμο υπ’ αριθμό 4495 αρ. φύλλου 167 της 3-11-2017 στην περιγραφή του άρθρου 29 διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην παράγραφο 2, έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

Διακήρυξη Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών για τους αναπληρωτές

Δελτίο τύπου Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)
Η κατάσταση στην εκπαίδευση επιβάρυνε πάρα πολύ τη θέση των αναπληρωτών. Η αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες, η μείωση κατά 3 ώρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των γυμνασίων, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (ολιγομελή τμήματα), η έλλειψη μόνιμων διορισμών τα τελευταία 8 χρόνια, η ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους συναδέλφους αναπληρωτές. 

Στο δικό του κτίριο μετακομίζει το ΤΕΙ Κιλκίς


Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.  Στο δικό του κτίριο μετακομίζει το ΤΕΙ Κιλκίς.

Ο ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στο πρωτάθλημα tae kwon do στις Σέρρες.

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 09/12/2017 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε αγωνιστικό πρωτάθλημα tae kwon do στο κλειστό στάδιο Σερρών για τις ηλικίες από 2005 έως 2012 γεννηθέντων. 

Η Ελλάδα ως γερμανική “σφήνα”…

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο δημόσιος λόγος περιδινείται ασκόπως σε κάθε ευκαιρία. Η δημόσια αντιπαράθεση των ημερών γέμισε τις όποιες διαθέσιμες ώρες περισυλλογής στυφή απογοήτευση. Βυθιζόμαστε στην οικειότητα των προστριβών και αποφεύγουμε τις παραγωγικές συγκρούσεις.

Συστάσεις για την καθαριότητα της πόλης από τον Δήμο Κιλκίς

Με σκοπό να διατηρηθεί αισθητικά όμορφη και καθαρή η εικόνα της πόλης και κατά την περίοδο των γιορτών, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης απευθύνει στους πολίτες τις ακόλουθες συστάσεις:

600.000 ευρώ σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «έγκριση διάθεσης, κατανομή πίστωσης και καθορισμός Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους για το έτος 2017», του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης και σίτισης των ζώων αυτών για το έτος 2017.

Κιλκίς: 25χρονος μπούκαρε σε σπίτι και άρπαξε 6 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 1.500 ευρώ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι το Σεπτέμβριο του 2014 σε περιοχή του Κιλκίς, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της 6 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωση του παθόντα.

Κιλκίς: “Τα Μαγικά Χριστούγεννα” της Ομάδας “ΤΙΚ-ΝΙΚ” στο Φεστιβάλ

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας συνεχίζει τις παραστάσεις του με το έργο “Τα Μαγικά Χριστούγεννα” της Ομάδας “ΤΙΚ-ΝΙΚ” από την Ελλάδα.

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Αξιούπολη που αγάπησα"



Κείμενο: Κωστής Μανασής
Έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017  η παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας κ. Βασίλη Τσακρακλίδη "Η Αξιούπολη που αγάπησα". Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αξιον Εστί, καθότι η Αξιούπολη στερείται παντελώς τέτοιου χώρου, είτε δημοτικού είτε ιδιωτικού,και παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο παρουσιάσθηκε το βιβλίο.

Τοποθέτηση Γεωργαντά επί της συζήτησης του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018 (video)

Θεσσαλονίκη: Οι ΜΠΛΕ στο MYLOS CLUB

Η kazandb παρουσιάζει τoυς ΜΠΛΕ το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στο MYLOS CLUB.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Μία λέξη που εύκολα προφέρεται από τα χείλη πολλών

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Προέδρου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
ΑΝΑΠΗΡΙΑ: μία λέξη που εύκολα προφέρεται από τα χείλη πολλών, αλλά με μεγάλη δυσκολία γίνεται αποδεκτή από εκείνους που την βιώνουν, από το συγγενικό τους περιβάλλον και ακόμη δυσκολότερα από την κοινωνία.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, πραγματοποιούνται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών εγκατάστασης γέφυρας σήμανσης στον Ανισόπεδο Κόμβο Κορινού (443ο χιλιόμετρο).

Αυτές είναι οι 2 γυναίκες που έκλεβαν επιβάτες σε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν στις 20-11-2017 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και κατηγορούνται για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, καθώς κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία αφαίρεσαν αντικείμενα (πορτοφόλια) από επιβάτιδες αστικών λεωφορείων.

Video: Όλοι στους δρόμους του Κιλκίς για την 24ωρη γενική απεργία


Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για την 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Στο Video μιλούν, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Μετόκης Ιωάννης και οι Γενικοί Σύμβουλοι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τσελέπης Χρήστος και Πετρόπουλος Περίανδρος.