Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Η γέννηση της πολιτικής

Του Κώστα Μπούζα
Μέχρι τότε υπήρχαν μόνο άρχοντες και υπήκοοι, δεν υπήρχε όμως πολιτική. Ο Κροίσος, ο Κύρος, ο Ναβουχοδονόσωρ, ο Ραμσής και τόσοι άλλοι, κυβέρνησαν αναμφίβολα μεγάλες αυτοκρατορίες, αλλά σ’ αυτές σαφώς απουσίαζαν οι δημόσιες υποθέσεις. Όλες οι κρατικές λειτουργίες, από την στρατιωτική υπηρεσία και την φορολογία, έως την διακυβέρνηση της Πολιτείας, αποτελούσαν ιδιωτικές υποθέσεις του κυβερνήτη και της ηγετικής τάξης. Στην ουσία, ήσαν απλώς η έκφραση της δύναμης και της επιθυμίας του εκάστοτε άρχοντα.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (9/5/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Στον τελικό η Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος Κ17 της ΕΠΣ Μακεδονίας πήρε ο Αλέξανδρος Κιλκίς, καθώς «ντούμπλαρε» τις νίκες του επί των Ajax Stars Academy κερδίζοντας το μεσημέρι της Κυριακής με 2-0 στο πλαστικό της Πυλαίας. Για τρίτη συνεχή φορά ο Αλέξανδρος Κιλκίς φτάνει με κάποιο ηλικιακό του τμήμα σε τελικό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ένωσης της χώρας. Έτσι την Κυριακή στις 14 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στην Μίκρα τον Α.Ο. Καρδίας.

Σαββατοκύριακο αγώνων για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Γράφει ο Φίλιππος Μισαηλίδης
Στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ υπήρχε προγραμματισμένο το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 στην Κατερίνη και το αλτικό τρίαθλο στο Κιλκίς το διήμερο 29 και 30 Απριλίου για τα σωματεία της κεντρικής Μακεδονίας. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε και στις δύο διοργανώσεις καθώς βρισκόμαστε σε αγωνιστική περίοδο για τον στίβο.

“9η Μαΐου 1945: Πάντα στην καρδιά των λαών. Πάντα στο στόχαστρο των αστών”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
78 χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη.

Τα νέα της Περιφερειακής Ανότητας Κιλκίς (9/5/2023)

Υπογραφή σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης εσωτερικής οδοποιίας στο Γ. Ν. Κιλκίς
Τη σύμβαση με την οποία ανοίγει ο “δρόμος” για την εγκατάσταση αναδόχου ο οποίος θα εκτελέσει σειρά εργασιών για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ”.

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης την Πέμπτη 18/5/2023



Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, "Καλντερίμι"

Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΕΣ, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2).

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Μύρισε Μάιος στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα που μας πέρασε γιορτάσαμε την 1η Μαΐου. Έτσι με αφορμή αυτό θέμα της εβδομάδας μας αποτέλεσαν τα λουλούδια.

Ο "διαβολικός καλός" Τραμπ... ήταν στις δεσμεύσεις του "μνημονίου" κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Με στρατευμένα τρολ στο διαδίκτυο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εύστοχη τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι αυτό που έλεγαν οι Συριζαίοι καταχρηστικά «πρώτη φορά αριστερά» ήταν μια κυβέρνηση «μούφα». «Μούφα» βέβαια από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων γιατί μια χαρά τα ισχυρά επιχειρηματικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, πρόσθεσαν στη φαρέτρα τους μέτρα που αξίωναν, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διευρυμένη κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή.

Ομιλία Καλλισθένης Πάκα Κυμπαρίδη στο Κιλκίς



(Video) Κιλκίς: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

H επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαϊου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Ταξίαρχο ε.α. Τσερτσίδη Σπυρίδωνα, μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 2 Μαΐου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ

“Ρεμπέτικο Project” από τον Μουσικό Σύλλογο "JAM" με συμμετοχή των συγκροτημάτων του

Σάββατο 13 Μαίου 20:00 στο συνεδριακό κέντρο Δήμου Κιλκίς
Δελτίο τύπου Μουσικού Συλλόγου "JAM'
Επί της Κ. Γαβριηλίδη 15 της πόλης του Κιλκίς, εδρεύει από τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε και πήρε σάρκα και οστά ο Μουσικός Σύλλογος JAM. Αποτελούμενος κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς και εραστές της μουσικής τέχνης, κατάφερε να σταθεί όρθιος εν μέσω της πανδημίας του Κορωναιού και να ξεκινήσει να βάζει σε σειρά τους στόχους του.

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 10 Μαΐου 2023, ώρα 09.00 πμ έως 12.30 στο Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόγραμμα ομιλιών Γιώργου Γεωργαντά (9/5/2023)



Τα νέα του υποψ. βουλευτή Λεωνίδα Δημητριάδη (9/5/2023)

Δελτίο τύπου υποψ. βουλευτή Λεωνίδα Δημητριάδη
Σε συνέχεια των επισκέψεων μας σε μια όμορφη περιοχή του νομού μας, σε Τούμπα, Ευρωπο, Άγιο Πέτρο, Πολύπετρο βρεθήκαμε και συνομιλήσαμε με γνωστούς και φίλους, οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν τη φθίνουσα πορεία των χωριών τους, καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη τους από την πολιτεία.

Η παροχολογία καλά κρατεί...

Γράφει η Δέσποινα Μαλιαρα
Υποψήφια βουλευτής νομού Κιλκίς με το "ΜεΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη"
Η παροχολογία μεταξύ των 2 κομμάτων ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν την εξουσία καλά κρατεί τις 2 τελευταιές εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο ένας εν μέσω εξετάσεων και πανελλαδικών, υπόσχεται κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, καλό είναι δεν μας πειράζει καθόλου, ο άλλος δίνει pass 150€ στος νέους μόλις κλείσουν τα 18, ούτε για τα εισητήρια τους δεν φτάνουν! Και συγχρόνως υπόσχεται αύξηση επιδομάτων παιδιού στο δημόσιο κι αυτό καλό είναι. 

"Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί": Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από την "Αρμονία" Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αρμονίας" Κιλκίς
Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι , πίσω στο χρόνο στις γειτονιές της παλιάς Ελλάδας; Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, µε µια γειτονιά της Ελλάδας µε θύμησες, ιστορίες και εξομολογήσεις. Η γυναίκα-παιδί, η γυναίκα-κόρη. Η νοσταλγία, οι µνήµες και η χαρά της γειτονιάς και της ξεγνοιασιάς της εκδρομής.