Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ

Μέσα στο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Παραμονή της εορτής του Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το απόγευμα ετελέσθει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας με την συμμετοχή των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον αναφερόμενος στον γεννηθέντα Κύριο ως ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (μεθ΄ ημών ο Θεός) τονίζοντας την χαροποιό παρουσία του σαρκωθέντος Θεού ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη καλή Ποιμαντορία.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ: "Μια φορά και έναν καιρό κάποιοι καλικάντζαροι νόμιζαν... πως είναι ινδιάνοι"


Τι σχέση έχει αυτός ο Τσερόκι
 με τους δικούς μας Καλικάντζαρους;
"Οι καλικάντζαροι της υπανάπτυξης της Β/Α Χαλκιδικής αλλά και ολόκληρης της χώρας, είναι προφανές ότι ενοχλήθηκαν πάρα πολύ με τον τίτλο που τους αποδώσαμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση(δείτε εδώ) και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτινάξουν από πάνω τους τον χαρακτηρισμό καλικάντζαροι, όπως την άχνη ζάχαρη που μένει επάνω τους από τους κουραμπιέδες που τρώνε αυτήν την περίοδο, η οποία, ενώ τους λευκαίνει και τους ομορφαίνει…(«Ομορφάντρες μας!»), ουσιαστικά δεν τη θέλουν, γιατί είναι πιστά προσηλωμένοι στη «μαυρίλα» που υπηρετούν και τους κάνει αόρατους, μέσα στο σκοτάδι που ζουν…

“Τραπέζι αγάπης” από το Δήμο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της η δημοτική αρχή Κιλκίς με τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, οργανώνει “Τραπέζι αγάπης” για πάσχοντες και άπορους συμπολίτες μας την Παραμονή Πρωτοχρονιάς Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011, στη μία το μεσημέρι στην ταβέρνα “Λέσχη Κυνηγών” του Κιλκίς. Χορηγοί του γεύματος που θα παρατεθεί είναι η ΔΕΥΑΚ, η Α.Ε. των Βιομηχανικών Σφαγείων Κιλκίς, καθώς επίσης και το σούπερ μάρκετ “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” με υπεύθυνο λειτουργίας τον Σταύρο Χειμωνίδη. Η εν λόγω πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς αποτελεί μια ευκαιρία εκδήλωσης αλληλλεγγύης και γνωριμίας με το συνάνθρωπο και και γι' αυτό το λόγο είναι ανοικτή σε όλους τους Κιλκισιώτες.

Eγκρίθηκε η κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς.

Μια ευχάριστη εξέλιξη επιφύλαξε, η τελευταία εβδομάδα του 2011 για το Ν. Κιλκίς.
Με έγγραφό της με ημερομηνία 23-12-2011, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ότι εγκρίθηκε η κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς.

Κοντά στους μαθητές των Παιδικών Σταθμών η δημοτική αρχή Κιλκίς

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές, υπηρετώντας πιστά την ίδια αγαστή σχέση συνεργασίας που εγκαινίασε στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς με τις διευθύνσεις των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, αλλά και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Κατερίνα Γιαννακούλα- Ζιούτα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ : Πρόγραμμα εορτασμού της 1ης του νέου έτους

Την 1η Ιανουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν για την πρώτη του έτους:
Α. Ώρα 11:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου (περιοχή ΟΑΕΔ) χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ.
Β. Ώρα 11.30 π.μ.: ο Αντιπεριφερειάρχης θα δεχθεί και θα ανταλλάξει ευχές με τους εκπροσώπους των αρχών και τους πολίτες του Νομού Κιλκίς, στο Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γώργος Φραγγίδης: "Πιο κοντά στον άνθρωπο"

Άρθρο του Γιώργου Φραγγίδη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Η κρίση στην Ευρωζώνη, είναι μια τραπεζική κρίση, η οποία πήρε τη μορφή κρίσης χρέους, κρίσης των κρατών, και σήμερα κινδυνεύουμε, η κρίση αυτή να μετεξελιχθεί σε κρίση δημοκρατίας. Ωστόσο, η κρίση αναδεικνύει και τη γνώση για την κρίση ή την έλλειψη γνώσης. Άρα, αν δεν έχουμε τη γνώση για την κρίση, διερωτώμεθα πώς ταυτόχρονα μπορούμε να υιοθετήσουμε θεραπείες για την κρίση. Η Ευρώπη άργησε να αντιδράσει.

Δεκαήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως τις 10 Ιανουαρίου του 2012 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει και για όσους θελήσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω τράπεζας ή ΕΛΤΑ.Επιπλέον, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, θα μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Συνελήφθη 40χρονος για κατοχή φυσιγγίων και κροτίδων στην Κορωνούδα Κιλκίς

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Κορωνούδα Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 40 ετών, διότι σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (41) φυσίγγια κρότου -αερίου και (51) κροτίδες μικρού μεγέθους.
Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τα "είπε" ο Πολιτιστικού Σύλλογος Φιλυριάς


Την παραμονή των Χριστουγέννων 24-12-2011 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Φιλυριάς, μαζί με το χοροδιδάσκαλο τους κ. Λάχανη Βαγγέλη, ντυμένοι με την παραδοσιακή ποντιακή στολή και με τη συνοδεία λύρας και νταουλιού έψαλλαν τα κάλαντα στη Γουμένισσα, στη Γερακώνα και στη Φιλυριά. Με μεγάλο ενδιαφέρον και έκδηλη τη χαρά παρακολουθούσαν τα ποντιακά κάλαντα οι διερχόμενοι στους δρόμους. Επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη, το Νοσοκομείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και όλα τα μαγαζιά της περιοχής. Αντάλλαξαν με όλους τους περαστικούς ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2012.

Μανιάτης: "Μέχρι 15 Ιανουαρίου θα καλέσουμε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του Κιλκίς, προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες για τις εξορύξεις"

Συνέντευξη υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στην aftodioikisi.gr
Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωθερμία, χρυσός, χαλκός αλλά και ήλιος: είναι μερικές από τις πηγές πλούτου που βρίσκονται στο υπέδαφος αλλά και στον... ουρανό της χώρας μας, οι οποίες κατά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΓιάννη Μανιάτη μπορούν «να αποδειχθούν καταλύτες για την εθνική οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη». Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o κ. Μανιάτης, μόνο τα μεταλλευτικά αποθέματα του υπεδάφους της χώρας μας είναι, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, τρέχουσας αξίας άνω των 28 δισ. ευρώ.

Επιστολή σε βουλευτές Έβρου-Ροδόπης από Επιτροπή κατά χρυσού

Να μπουν εμπόδιο στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ και του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη για την αδειοδότηση της λειτουργίας των χρυσωρυχείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης απαιτεί με επιστολή της προς τους βουλευτές Έβρου και Ροδόπης η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων.
«Αυτό έπραξαν στις 16 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης και 17 δήμαρχοι της Π «είναι γνωστό ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως στα δεδομένα» και οι πολίτες «είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά», σημειώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή.
Η επιστολή της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-ΈβρουΠρος τους βουλευτές Έβρου-Ροδόπης: