Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εγκύκλιος τροποποίησης πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για το σχολικό έτος 2014-2015, των κλάδων και ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270/24.12.2014 τ.Α΄), περί κατάταξης των υποψηφίων που κατέστησαν πτυχιούχοι μετά από συμμετοχή στην ίδια εξεταστική περίοδο.

Η εκλογική μάχη ως απαρχή ενός νέου προσανατολισμού

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης*
Η εκλογική αναμέτρηση είναι μια εξαιρετικά σύνθετη πολιτική διεργασία, για αυτό είναι ανάγκη να την προσεγγίσουμε από πολλές και διαφορετικές πλευρές: στη συνέχεια παραθέτω κάποιες σκέψεις – από τη δική μου οπτική γωνία – για τις δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να δώσουν μια άλλη κατεύθυνση και έναν άλλον γενικότερο προσανατολισμό στα πολιτικά μας πράγματα. Γύρω από αυτές τις σκέψεις μπορεί να αναπτυχθεί μια ευρύτερη επιχειρηματολογία, αλλά δεν είναι της στιγμής: μετεκλογικά θα έχουμε τη δυνατότητα να διατυπώσουμε και να θέσουμε σε δημόσιο διάλογο διάφορους προβληματισμούς για τη δημοκρατία, τα κόμματα, τα πολιτικό πρόσωπο.

Nέα πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέα πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης, έτους 2014, σε περισσότερους από 21.000 δικαιούχους ως προκαταβολή.  Παράλληλα συνεχίζεται η εξέταση των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι δικαιούχοι και η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων ώστε να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές πληρωμές το επόμενο διάστημα.


Ψηφίζω Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να έχω:


Δελτίο τύπου φίλων Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών 
Ψηφίζω Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να έχω: 
- Δυνατή εξωτερική πολιτική βασισμένη στις ειλικρινείς σχέςεις με τους εταίρους, με καινοτομία και δημιουργικότητα, εμπνευσμένη από τις ελληνικές αρχές και αξίες.
-Ηγεσίες που δεν φοβούνται το κατεστημένο.

Δραχμή: Μια εικονική πραγματικότητα

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
H έξοδος της χώρας από το ευρώ, το γνωστό GREXIT, προβάλλεται, σε συγκεκριμένους χρόνους, με δημοσιεύματα έγκριτων οικονομικών εφημερίδων του διεθνούς τύπου. Στο παίγνιο αυτό συμμετέχουν και αρκετοί ξένοι πολιτικοί ηγέτες.

Δήλωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επίθεση στο αυτοκίνητο της Αγαθοπούλου

Δήλωση Νομαρχιακής Eπιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς
Η Νομαρχιακή Eπιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στην συντρόφισσα και υπ. βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, για την άνανδρη και τραμπουκική επίθεση στο αυτοκίνητο της. Χθες βράδυ άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου της Ειρήνης Αγαθοπούλου και άφησαν πίσω τους απειλητικό σημείωμα καρφωμένο με κατσαβίδι που έλεγε «Ο νομός δεν σου ανήκει. Κάνε πίσω».

Δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επίθεση στο αυτοκίνητο της Αγαθοπούλου

Υπογράφουν οι ποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς
Βλάσης Αγτζίδης,
Θόδωρος Παραστατίδης,
Γιώργος Πεχλιβανίδης,
Σοφία Ψαρρά 
"Δεν πρόλαβε να σβήσει ο απόηχος των προχθεσινών εμπρηστικών δηλώσεων Βορίδη ότι η παρούσα πολιτική μάχη αποτελεί «τεράστια σύγκρουση ανάμεσα στην Αριστερά και τις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας…» και ότι «…δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά, ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε» και κάποιοι στο Κιλκίς πήραν μάλλον τοις μετρητοίς το μήνυμα που νόμιζαν ότι τους αφορούσε.

Επίθεση στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Μεταξύ 3.00 και 6.00 σήμερα τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, το σταθμευμένο βουλευτικό αυτοκίνητο έξω από το πατρικό της σπίτι δέχτηκε επίθεση αγνώστου. Ο δράστης έσπασε το τζάμι της πίσω πόρτας και κάρφωσε με κατσαβίδι στην πόρτα του οδηγού ένα σημείωμα που έγραφε με κολάζ: "ο νομός δεν σου ανήκει. Κάνε πίσω".

Η εκλογική δραστηριότητα του Σάββα Τσολάκη

Δελτίο τύπου Σάββα Τσολάκη
- Με διάλογο και θέσεις δραστηριοποιείται ο Τσολάκης
- Επισκέψεις και συζητήσεις σε όλους τους οικισμούς του Νομού
- Σήμερα Τετάρτη στις 7:30 ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας

Γιώργος Φλωρίδης: "Στο Κιλκίς είναι η μόνιμη κατοικία μου και το διαρκές ενδιαφέρον μου"

Δήλωση Γιώργου Φλωρίδη για τις εκλογές
Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 δεν συμμετείχα. Για πρώτη φορά μετά το 1989, ήμουν συνειδητά εκτός. Είχαν μεσολαβήσει δεκαπέντε χρόνια που εκπροσώπησα σταθερά τον τόπο μου ως βουλευτής, μα είχε έρθει η ώρα να μείνω εκτός. Οι λόγοι ήταν δημοσιοποιημένοι από καιρό, από την παραίτησή μου το καλοκαίρι του ’11.

Συγχαρητήρια κυρία Αθηνά Τσιρίκα - Δροσαλάκη

Το ΔΣ του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς του ΕΕΣ συγχαίρει θερμά το μέλος του ΔΣ ΕΕΣ Κιλκίς κ. Αθηνά Τσιρίκα - Δροσαλάκη για την ολοκλήρωση των σπουδών της στο τμήμα Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την απόκτηση του πτυχίου της και της εύχεται ολόψυχα ακόμα μεγαλύτερη σταδιοδρομία στο χώρο της Τέχνης.

Ανοικτή συζήτηση σήμερα στο Κιλκίς με θέμα: " Ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση διακυβέρνησης- Ο φόβος φεύγει, η ελπίδα έρχεται"

Την Τετάρτη 21/01/2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες του Κιλκίς σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: " Ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση διακυβέρνησης- Ο φόβος φεύγει, η ελπίδα έρχεται" Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ληστεία με απειλή λοστού και μαχαιριού σε χωριό του Κιλκίς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 ατόμων, για ληστεία σε μονοκατοικία σε χωριό του Κιλκίς.

Restart Greece - Διημερίδα για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς

Διημερίδα για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς (παλαιά Νομαρχία).

Ἱερά Πανήγυρις Παναγίας «Παραμυθίας» στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου.

Ἀνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2015 (ἡμέρες Τρίτη καί Τετάρτη ἀντίστοιχα) θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Δημοκρατικό προσκλητήριο-«Να βαδίσουμε μαζί, να στήσουμε τον τόπο στα πόδια του» (Τσίπρας από Θεσσαλονίκη)·Μεγάλες συγκεντρώσεις προς την νίκη-ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα στην Πάτρα, αύριο στην Αθήνα·Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη γαλλική Αριστερά
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Γιώργος με… αμνησία-Τι (δεν) είπε για το χρέος-Τερατώδη ψέματα από τον Παπανδρέου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου·»Δεν μιλάμε με την τρόικα»- Κάθε μέρα και πιο έξαλλοι οι «ταλιμπάν» του ΣΥΡΙΖΑ·»Σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας»-Κρίσιμα διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Αν. Αττική

Διακοπή τροφοδότησης της Τράπεζας Θεμάτων για το τρέχον σχολικό έτος

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Ο κ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την διακοπή τροφοδότησης της Τράπεζας Θεμάτων για το τρέχον σχολικό έτος και τον περιορισμό του αριθμού των θεμάτων ανά μάθημα για την Α΄ και Β΄ τάξη του Λυκείου.

Οι τακτικές του Βαγγέλη

Μία είναι η τακτική που ακολουθεί ο Βαγγέλης Μπαλάσκας σε όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην πολιτική σκηνή του νομού Κιλκίς. Η τακτική της αμεσότητας και της επικοινωνίας με τους πολίτες. Και σε αυτήν θα βασιστεί και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα όπως υποστηρίζουν πάρα πολλοί γνώστες των πολιτικών πραγμάτων του Κιλκίς, θα τον βγάλει για μια ακόμη φορά ασπροπρόσωπο. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς δεν πρόκειται τόσο για τακτική, όσο για βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του...

Επισκέψεις Γιώργου Φραγγίδη σε οικισμούς του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης συνεχίζει τις επισκέψεις του στους οικισμούς του νομού Κιλκίς συνομιλώντας με τους συμπολίτες και καταγράφοντας τις ανησυχίες τους για τα καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν.