Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Η διακυβέρνηση είναι τέχνη!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Όταν ο παρονομαστής ενός κλάσματος είναι κοινός σε πολλές χώρες (με στοιχεία όπως λόγου χάριν τον Covid-19, την παγκοσμιοποίηση, το ευρώ…) ενώ το αποτέλεσμά του διαφέρει, τότε ο αριθμητής κάνει τη διαφορά. Και ο αριθμητής στο χώρο της οικονομίας είναι η εθνική πολιτική.

Κορωνοϊός (19/9/2020): 240 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 240 νέα κρούσματα και 4 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 14.978 και των θυμάτων σε 331. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 65 συμπολίτες μας. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.194.013 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

pour un théâtre impossible: il Quasimodo


Του Φώτη Μισόπουλου
l'élégance de Iocastas
Η ζωή ποτέ δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να μιμείται το βιβλίο / Ρολάν Μπαρτ [1α]
Το σκάνε οι κοιμισμένοι μου σε μιαν άλλη Αμερική /Ζαν Ζενέ, ο Θανατοποινίτης [1β]

Οι Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς, ευχαριστούν ...


Ανακοίνωση Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς
Μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς, τη συμβολή των πολιτικών φορέων του νομού μας, των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, της προέδρου της εννιαμελούς επιτροπής, των βουλευτές του νομού μας, ιδιαίτερα δε του υφυπουργού κ. Γεωργίου Γεωργαντά, για πρώτη φορά υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον για τον κλάδο μας. με αποτέλεσμα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%. Αναμένουμε την πλήρη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 100%.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Σάββατο 19/9/2020, 6:30 μ.μ.


Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπορεύονται ναρκωτικές ουσίες.

Γ. Ανδρίτσος: "Προτάσσουμε το εμείς αντί του εγώ"


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Στις δύσκολες ώρες για την χώρα μας, με το ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού στο τέλος του καλοκαιριού, η ατομική ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός, είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Ελληνικό Κιλκίς: Ένα Ελληνικό χωριό


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Όπως ξεκινάω να γράψω λίγα λόγια για το χωριό που επισκέφτηκα σκέφτομαι πόσο όμορφα ταιριάζει ο τίτλος "στις ομορφιές του τόπου μας".  Υπέροχα μικρά ταξίδια με προορισμό τα υπέροχα και ξεχασμένα χωριά μας που έχουν ότι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε πάλι από την αρχή εκείνο το συναίσθημα που μας κάνει να αγαπάμε και να χαιρόμαστε αληθινά.

Θέση εργασίας στο Lidl Κιλκίς (19/9/2020)


➤Ζητείται Καθαριστής-τρια Καταστήματος (μερική απασχόληση) από το Lidl Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των παραγωγών/πωλητών λαϊκών αγορών


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτηση τους, 34 βουλευτές/τριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών στις ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Μυκόνου καθώς τα αυξημένα υγειονομικά μέτρα τους αναγκάζουν να εργαστούν στις μισές λαϊκές αγορές, μειώνοντας σημαντικά το εισόδημα τους.

ΚΔΑΠ kinesis for Kids: Τα σχολεία ξεκίνησαν, το φθινόπωρο έρχεται


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ kinesis for Kids

Με πληθώρα δραστηριοτήτων κύλησε και αυτή η εβδομάδα στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for Kids. Η θεματική ενότητα που πρωταγωνίστησε δεν ήταν άλλη από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Έτσι, στα εικαστικά τα παιδιά δημιούργησαν τρισδιάστατα μολύβια από χαρτόνι με τα οποία διακοσμήθηκε η πόρτα της δομής μας. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει και τη γνωριμία μεταξύ των μαθητών.