Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Modems & Internet

Modems & Internet - Μια σύντομη παρουσίαση τους και επίδειξη παλαιών modems καθώς και τον τρόπο σύνδεσής τους στο Internet.

Ανακοίνωση συνδικάτων σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Σταυροχώρι Κιλκίς


Ανακοίνωση των συνδικάτων Τροφίμων, Μετάλλου, Τύπου-Χάρτου
Για ακόμα μια φορά κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, χέρι – χέρι, προωθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας, με την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Σταυροχώρι. Πρόκειται για μία μεγάλη επιχειρηματική επένδυση από τους ομίλους Μυλωνά και Μυτιληναίου, χωρίς να μας πουν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Σταυροχωρίου και του Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 17/2/2021, 8:40 μ.μ.


Συνελήφθη 59χρονος για εμπορία ηρωίνης
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (16-02-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

«Πράξεις για την Μακεδονία»: Όταν τα προσχήματα δεν αντέχουν ούτε ώρα ...

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για την Μακεδονία»
Η αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, εκφρασμένη και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα, στηριγμένη σε επιστημονικά δεδομένα και η κατατεθειμένη αίτηση οκτώ παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ. για το θέμα αυτό, οδήγησαν στην σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης την Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Πατουλίδου να απορρίψει την εισήγηση της υπηρεσίας.

Παγκοσμιοποίηση - Αντιπαγκοσμιοποίηση, ένα τεχνητό αποπροσανατολιστικό δίλημμα

Του Πα
ναγιώτη Σαββίδη 
Ο όρος παγκοσμιοποίηση μπήκε για τα καλά στο λεξιλόγιο μας την δεκαετία του 90, όταν η καπιταλιστική οικονομία άρχισε να δονείται από μικρές κρίσεις, με κοινωνικά αδιέξοδα να οξύνονται και το σύστημα να δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί με την ευκολία που μπορούσε προηγούμενα.

Η Νόνη Δούνια, βουλευτής Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Ν.Δ. μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία


H συνέντευξη δόθηκε στους, Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία
Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Νόνη: Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, πολιτική, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.
Μεγάλωσα στον Πειραιά και έχω καταγωγή από τις Σπέτσες, όπου διατηρώ οικογενειακό σπίτι. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι και μεγάλο το ενδιαφέρον μου για τα θέματα που αφορούν την εκλογική μου περιφέρεια, την Α’ Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων.

Κορωνοϊός (17/2/2021): 755 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 13 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 755, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 174659 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1558 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κοινή δήλωση Φραγγίδη, Νικητιάδη για το σ/ν που αφορά στις ιαματικές πηγές της χώρας


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Με κοινή ανακοίνωση τους, o υπεύθυνος Τουρισμού της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης και ο Γραμματέας του τομέα Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου που εστάλη στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά τις Ιαματικές Πηγές της χώρας, δήλωσαν τα εξής:

Συνάντηση Ν.Δ. Κιλκίς με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς


Δελτίο τύπου Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Ν.Δ.
Σε συνέχεια των συναντήσεων της ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς ΝΔ με αθλητικούς συλλόγους στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του τομέα αθλητισμού της κομματικής Οργάνωσης την Tετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 o Πρόεδρος της κομματικής Οργάνωσης Μ. Παπαδόπουλος και η υπεύθυνη τομέα αθλητισμού Γ. Τριανταφυλλίδου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του αθλητικού σωματείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κιλκίς «Αλέξανδρος») κ.κ. Ντουντούκη Θ., Μ. Αναστασιάδη, Κ. Ντουντούκη, Χ. Ντοuντούκη με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την πορεία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δραστήριος σύλλογος τους.

Γκουντενούδης: Αλήθειες για τον προγραμματισμό έργων της νέας Διοίκησης του Δήμου Παιονίας


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Σε προηγούμενη έγγραφη τοποθέτηση μου μέσω του τύπου, αναφέρθηκα στην νοοτροπία και στην πρακτική της σημερινής διοίκησης του δήμου Παιονίας και του δημάρχου κ. Σιωνίδη. Η παραποίηση της πραγματικότητας και η διαστρέβλωση των δεδομένων αποδεικνύεται περίτρανα και στο τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου.

Με 119 εκθέτες η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021


Συνεχίζεται το καθεστώς λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κιλκίς στη βάση του 50%, με τη συμμετοχή εκατόν δεκαεννέα εκθετών και με την ισχύ των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή διασποράς του Covid – 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς,

Από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς έχουν υποχωρήσει οι χαμηλές θερμοκρασίες και μπορούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω Covid-19.

Δήμος Κιλκίς: Ανοίγουν αύριο σχολεία, παιδικοί σταθμοί και δομές προσχολικής αγωγής


Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Κιλκίς καθώς έχουν υποχωρήσει τα φαινόμενα κακοκαιρίας.

Αναστολή λειτουργίας δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης έως 1 Μαρτίου 2021


Ανακοίνωση Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση µε θέμα "Έκτακτα µέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού", αναστέλλεται η λειτουργία των δοµών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.