Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην ερώτηση του ΚΚΕ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η ερώτηση του ΚΚΕ
"Να μη συγχωνευτεί – καταργηθεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ζητούν με Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Στο Δία Πολίχνης ο Σκάρλος του ΓΑΣ Κιλκίς

Με υποσχετική ενός έτους στο Δία Πολίχνης θα αγωνίζεται την αγωνιστική περίοδο που μας έρχεται ο τερματοφύλακας Γιάννης Σκάρλος, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Γ.Α.Σ.Κ.

Αναφορά ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρου σε δημόσιο φορέα του Δήμου Παιονίας

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Γουμμένισας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη παιδιάτρου σε δημόσιο φορέα του Δήμου Παιονίας με αποτέλεσμα οι οικογένειες των περίπου 2.700 παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών που ζουν στο Δήμο να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά αφού αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες. 

Επιτυχής περάτωση δεκαπενθημέρου δωρεάν εξέτασης μαστού στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Περατώθηκε με επιτυχία από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς το δεκαπενθήμερο πρόγραμμα του δωρεάν μαστικού ελέγχου, καθώς και του προγραμματισμού υλοποίησης μαστογραφιών σε πάνω από 130 γυναίκες. Σύμφωνα με τα στατιστικά που τηρεί το Νοσοκομείο μας, αρκετές από τις γυναίκες που προσήλθαν ήταν ανασφάλιστες με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να αποτελεί και την μοναδική τους διέξοδο ώστε να πραγματοποιήσουν δωρεάν, πλήρη προληπτικό μαστολογικό έλεγχο, καθώς και την απαραίτητη εξέταση μαστογραφίας.

Ξεκίνημα για τον Κιλκισιακό με όνειρα και φιλοδοξίες

Την πρώτη του προπόνηση πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Κιλκισιακός στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, σε μια πρεμιέρα με αρκετά πρόσωπα καθώς ήταν όλα τα μέχρι στιγμής μετεγγραφικά αποκτήματα, ενώ περισσότεροι από είκοσι ποδοσφαιριστές ήρθαν να δοκιμαστούν από τον Γιώργο Σημαιοφορίδη, δείγμα του ότι το κιλκισιώτικο συγκρότημα είναι πόλος έλξης για πολλούς.

Σεμινάρια σε θερινό σχολείο

Γράφει η Παναγιωτίδου Άννα-Μαρία*
Γεμάτη ενέργεια και θέληση για διάδοση και εφαρμογή όσων διδάχτηκα, επέστρεψα πριν μερικές ημέρες από το 1ο Θερινό Σχολείο του προγράμματος Pestalozzi (Pestalozzi Summer School 2013) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά για στελέχη της εκπαίδευσης από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο μικρό χωριό Bad Wildbad της Γερμανίας. 

«Κορφή, ομπρός, απάνω!» (Στόχος που έχει ξεχαστεί)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Έξι φοιτητές, μια φοιτήτρια και δυο διδάσκοντες του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ήταν εκεί –κοντά στην κορυφή του Ολύμπου– για να τιμήσουν μαζί με Έλληνες και ξένους ορειβάτες, τη μνήμη αυτών, που πάτησαν πρώτοι τον Μύτικα, πριν από εκατό χρόνια. Και ήταν οι μόνοι, ως ομάδα, από όλα τα Τμήματα όλων των πανεπιστημίων της χώρας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «Μαύρη Δευτέρα» των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών λέει...

H Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα, η μέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών. 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στα Μπακαίικα Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (22.07.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, δύο ημεδαποί 26 και 47 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη 25χρονος για ναρκωτικά στη Γουμένισσα

Συνελήφθη χθες (22.07.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 25 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 25χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Θυσίες στον βρόντο στο 160,5% το χρέος!- Σκοτώνουν την Οικονομία- Συνθλίβουν την κοινωνία·Κυριακές (άνοιγμα καταστημάτων)- Στο Σύνταγμα προσκρούει η διάταξη ·24ωρη απεργία αύριο – Τα «λουκέτα» κινητοποιούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Με 500 ευρώ το μήνα για πέντε μήνες – Εργασία για 50.000 ανέργους ·Με επείγουσα εγκύκλιο του ΙΚΑ- Ζητούν επιστροφή του ΕΚΑΣ αναδρομικά από το 2011 ·Εντολές Σαμαρά για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων – «Γκάζι» στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Ο επιδοτούμενες θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς του ν. Κιλκίς

Βρεφικοί, Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – με Αναπηρία) Κ.Δ.Α.Π. – μεΑ που έχουν επιλεγεί στο ν. Κιλκίς στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», του ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2013 – 2014. 
Δείτε ΕΔΩ

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα μελισσοκομίας για την περίοδο 2014-2016

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα Προγράμματα για τη βελτίωση της παραγωγής μελιού, προϋπολογισμού για την Ελλάδα περί τα 8,5 εκ. € στην τριετία 2014 - 2016. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 9% περίπου των συνολικών ποσών που διαθέτει η ΕΕ για τα 28 πλέον κράτη μέλη. Αν ληφθεί υπόψη και η εθνική συμμετοχή στις ενισχύσεις, τα συνολικά διαθέσιμα ποσά για την ελληνική μελισσοκομία φθάνουν τα 17 εκ. €.