Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, Κεντρικής Μακεδονίας, 24-25 Απριλίου 2013

Η τελετή έναρξης του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, της μεγαλύτερης μαθητικής επιστημονικής διοργάνωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ. 

Επιτυχίες μαθητών και μαθητριών του ν. Κιλκίς στους σχολικούς αγώνες στις Σέρρες

Στη Β΄ φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού, που έγινε στις Σέρρες, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, η παρουσία των αθλητών/μαθητών και αθλητριών/μαθητριών του νομού μας ήταν για άλλη μία φορά αξιόλογη. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω του 8ου Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος»

Ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο (20-04-2013) κατά τη διάρκεια τέλεσης Λαμπαδηδρομίας, πλαίσια 8ου Διεθνή Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της και την ασφάλεια των δρομέων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις : 

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ για την 46ή επέτειο από το χουντικό πραξικόπημα

"Πριν από 46 χρόνια τα όπλα και η βία κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η χούντα στέρησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, βασάνισε και φυλάκισε όσους αντιστάθηκαν, επέβαλε το γενικευμένο αυταρχισμό στην κοινωνία. Οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. 

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους από τη Μητρόπολη Κιλκίς

Οι Ιεροί Ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου δέχονται αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2013» μέχρι 10 Μαΐου 2013. 
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

Πρόσκληση συμμετοχής για μια Περιφερειακή συνάντηση – Γιορτή του Ερασιτεχνικού θεάτρου

"Μετά την περσινή μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις παραστάσεις ερασιτεχνικού θεάτρου στο Θερινό Θεατράκι της πόλης μας, την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο του 2013 αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και να υλοποιήσουμε την καθιέρωση μιας ετήσιας συνάντησης – γιορτής των θεατρικών ομάδων ερασιτεχνικού θεάτρου, που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και στις πόλεις των νομών μας. 

‘‘Φύλο & εργασιακές σχέσεις‘

Με θέμα ‘‘Φύλο & εργασιακές σχέσεις‘‘, συνεδρίασε σήμερα, η Επιτροπή ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’ της Βουλής, στην οποία προεδρεύει η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 

Συνεδριάζει στις 23 Απριλίου 2013, το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 23η Απριλίου 2013 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Εκδήλωση για τη Μάχη του Κιλκίς «Η Νίκη της λόγχης επί των πυρών»

Στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση του Κιλκίς, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Η Νίκη της λόγχης επί των πυρών» από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού - Παράρτημα Ν. Κιλκίς.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η χρονιά για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η χρονιά για το Νοσοκομείο Κιλκίς. Η προσπάθεια τόσο του εξορθολογισμού των εξόδων όσο και της βελτίωσης των εσόδων με παράλληλη αύξηση της επιμέλειας στην παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, ευόδωσε καρπούς με αποτέλεσμα να προσαυξάνεται και η πιθανότητα της βιωσιμότητας του.

Ημερίδα με θέμα «Δρόμοι Υγείας. Προϋποθέσεις και σωστή προετοιμασία αθλητών»

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Δρόμοι Υγείας. Προϋποθέσεις και σωστή προετοιμασία αθλητών». 

Επιστολή Τονικίδη προς Βρούτση με θέμα την υποχρεωτική ασφάλιση των εμποροεπαγγελματιών του ν. Κιλκίς στον Ο.Α.Ε.Ε.

"Κύριε Υπουργέ,
Με την ιδιότητά μου, ως προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, και κατόπιν συνάντησής μου με επαγγελματίες του οικισμού Ευρωπού του Ν. Κιλκίς, πληροφορήθηκα για το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί και στον Ευρωπό σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των εμποροεπαγγελματιών της περιοχής στον Ο.Α.Ε.Ε.

Έκλεψε τις πινακίδες αυτοκινήτου στην Πλατανιά Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18.04.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς, ένας ημεδαπός 52 ετών για κλοπή πινακίδων. 

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 60χρονη Αγγλίδα

Στις 18.04.2013 το πρωί, στην Επαρχιακή Οδό Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 60χρονη πεζή υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 60χρονης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

«Αυτό το Πάσχα γίνε και εσύ νονός»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, συμμετέχει ενεργά στη δράση «Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός», την οποία διοργανώνουν από κοινού η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί», που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους (στο τμήμα κάτω από την οδό Μητροπόλεως) και τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 την ίδια μέρα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. 

Σκοπός της δράσης «Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός» είναι να συγκεντρωθούν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τα έχουν ανάγκη.


 Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν δώρα στις κοινωνικές υπηρεσίες των φορέων που συμμετέχουν, παρακαλούνται να φροντίσουν ώστε να είναι είτε καινούρια είτε σε άριστη κατάσταση (καθαρά, σιδερωμένα και έτοιμα για χρήση).

Οι δύο εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για τα παιδιά.

Έληξε επιτυχώς το Πολυεθνικό Σχολείο Επιχειρήσεων στην Κρηστώνη Κιλκίς

Την 19η Απριλίου 2013 έληξε επιτυχώς το Πολυεθνικό Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ. Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετείχαν 15 σπουδαστές. Τα πτυχία παρέδωσε ο Διοικητής του Κέντρου ο Σχης(ΠΖ) κ. Αραμπατζής Νικόλαος.

Χαιρετισμός στην κ. Παπαρήγα...

Του Δημήτρη Καζάκη
Επειδή πολλοί πρώην και νυν σύντροφοι με ρωτούν για το συνέδριο του ΚΚΕ, εγώ απλά θα θυμίσω κάτι που έλεγε ο Λένιν «όταν σε επαινεί ο αντίπαλος, ψάξε να δεις που έχεις κάνεις λάθος»! Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε απλά το κύριο άρθρο της ναυαρχίδας του σύγχρονου δοσιλογισμού Καθημερινής (17/4) με τίτλο «Η κ. Παπαρήγα», όπου αναφέρει: 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Γιαννιτσά, λόγω του 8ου Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος»

Το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών με αφορμή τη διεξαγωγή του 8ου Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21-04-2013 με ώρα εκκίνησης την 08.00’ ώρα από την Πέλλα, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα υπάρξουν εκτροπές κυκλοφορίας ως κατωτέρω : 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Τα πρώτα πέντε μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ – Καθαρή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο με Εθνικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας· Διεθνής σάλος από τη Μανωλάδα Νο 2 – Υπό σύλληψη τα θύματα, ασύλληπτοι οι θύτες·Προανακριτική Λαγκάρντ- Φύλλο και φτερό η λίστα, τρίτο USB
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα- Ποιοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση – Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την οριστική διευθέτηση·Πρόταση Σαμαρά – Σύζευξη των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας ·Γ. Βρούτσης- Δεύτερη ευκαιρία για μικρότερη εισφορά -Σε κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα μπορούν να υπαχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες