Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Διβουνιωτών Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Διβουνιωτών Κιλκίς
Γνωστοποιούμε ότι το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00, στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου που βρίσκεται στο κτίρο του πρώην κοινοτικού καταστήματος Τριποτάµου στο Δίβουνο, συνήλθαν τα µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου όπως αυτά εκλέχθηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της 1015 Ιουλίου 2022 και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Δυο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Δυο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και οι δυο με τηλεδιάσκεψη.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (19/7/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Επαγγελματική δουλειά στα τμήματα Κολύμβησης
Tα Κολυμβητικά Τμήματα του Αλέξανδρου Κιλκίς συνεχίζουν τις προπονήσεις τους καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Οι αποκλειστικές αγροτικές χρήσεις γης

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Οι αποκλειστικές χρήσεις γης, όπως και το σταθερό φορολογικό σύστημα καθώς και το σταθερό οικονομικό περιβάλλον είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα η αγροτική επιχειρηματικότητα απαιτεί μακροχρόνια εδαφική δέσμευσή, καθ’ όσον το έδαφος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, κρίσιμος συντελεστής στην αγροτική (φυτική ή/& ζωική) παραγωγή.

Δήμος Κιλκίς: Ο πρώτος Δήμος που δεν τόλμησε να υπερασπιστεί ένα δίκαιο αίτημα

Ανακοίνωση ομάδας 47 υγειονομικών και μη, σε αναστολή καθηκόντων εργασίας

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, πλήθος υγειονομικών και μη, σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού μας, από το Γ. Ν. Κιλκίς, το ΕΚΑΒ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τον οίκο Ευγηρίας και το Βηματίζω παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, ως μια ύστατη προσπάθεια να αποκομίσουμε ένα θετικό ψήφισμα υπέρ της άρσης αναστολής της εργασίας μας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 19/7/2022, 7:08 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη χθες (18 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στην αυλή, συνολικά 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σκοτώθηκε 44χρονη υπήκοος Βουλγαρίας σε τροχαίο

Σήμερα (19 Ιουλίου 2022) και ώρα περίπου 05.00 στο 21ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Σερρών – Δράμας, Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 44χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και επέβαινε σε αυτό 62χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 44χρονης οδηγού και τον τραυματισμό του 53χρονου οδηγού και της 62χρονης συνοδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Μείωση πληθυσμού 12,2% στο νομό Κιλκίς δείχνει η Απογραφή του 2021

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
-9.771 λιγότεροι οι Κιλκισιώτες 
-6.437 κάτοικοι λιγότεροι στο Δήμο Κιλκίς και 3.334 στο Δήμο Παιονίας 
Μείωση πληθυσμού κατά 12,2% παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της Απογραφής του 2021 που εξέδωσε σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Από 80.419 το 2011, πλέον είμαστε 70.6489, κατά 9.771 λιγότεροι. 

Ντράπηκε και η ντροπή: Απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς της παράταξης "Συμμετέχω"
Ντράπηκε και η ντροπή ήταν τα σχόλια των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, και όσων παρευρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς την Παρασκευή το βράδυ 15-7-22.

Σ. Μαρκάδας και Λ. Φρόση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Ανακοινώθηκαν χθες, με απόφαση της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο νομό Κιλκίς Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένει ο Σωτήρης Μαρκάδας, ενώ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στη θέση του Θεόδωρου Χριστοφορίδη τοποθετείται η Λαμπρινή Φρόση

Ισχυρές παρεμβάσεις Γεωργαντά στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. για μεταφορά και αποθήκευση σιτηρών, κτηνοτροφία, γεωργία, υδατοκαλλιέργειες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς, στην παρέμβασή του, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της 18ης Ιουλίου:

Επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης στον παγκόσμιο εφοδιασμό με σιτηρά, επιβεβαιώνοντας τη δυνατότητα της χώρας να συνεισφέρει ουσιωδώς στην μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία μέσω των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης. Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε για δυνατότητες αποθήκευσης 20.000 τόνων στο λιμένα Θεσσαλονίκης με προοπτική πολλαπλασιασμού τους σε 38.000 σε αποθήκες του σιδηροδρομικού δικτύου μεταφοράς. Επίσης, αναφέρθηκε σε δυνατότητες αποθήκευσης και μεταφόρτωσης έως 200.000 τόνων σιτηρών το μήνα από τον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατόπιν προτεινόμενων προσαρμογών του υπάρχοντος εξοπλισμού, με ενωσιακούς πόρους.

Στη χώρα των θαυμάτων

Tου Κώστα Μπούζα
Προχωρημένο καλοκαίρι, μεσημέρι, κι έκαιγαν τα βότσαλα σαν πυρωμένα κάρβουνα. Ο αέρας τρεμόπαιζε κοντά στην αχνιστή άμμο κι η θάλασσα λαμπύριζε τόσο πολύ, λες κι ο ίδιος ο ήλιος είχε βουτήξει γυρεύοντας λίγη απ’ τη δροσιά της. Θέλω να ψαρέψω τον ήλιο, έλεγε και ξανάλεγε η Αλίκη και βουτούσε με πείσμα το κουβαδάκι της στο νερό. Kι ύστερα, απογοητευμένη, έβγαινε στο ακρογιάλι κι άνοιγε τα χέρια της μια αγκαλιά. 

Υποτροφίες του Πανεπιστημίου Frederick για σπουδές στο Τμήμα Νομικής

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλάδης, απευθύνει Ανοιχτή Επιστολή σε όλα τα Μ.Μ.Ε., με σκοπό να ενημερώσει το κοινό της Π.Ε. Κιλκίς για τις δύο (2) υποτροφίες που κατάφερε να εξασφαλίσει το Επιμελητήριο στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης.