Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων 2024 στις Καστανιές Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών Κιλκίς
Το 2024 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη δημιουργία του χωριού Καστανιές στο Κιλκίς, με την άφιξη των προσφύγων από το χωριό Καστανιές της Ανατολικής Θράκης, το 1924. Η συνθήκη της Λωζάνης (1923), που τερμάτισε τον πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας, προέβλεπε μεταξύ των άλλων και ανταλλαγή πληθυσμών, ώστε να γίνει ομογενοποίηση των λαών εντός των νέων συνόρων που προέκυψαν.

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι Καστανιές: Από την Ανατολική Θράκη στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης στο Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών Κιλκίς
Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, στις 20:00 παρουσιάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών το βιβλίο με τίτλο Οι Καστανιές: Από την Ανατολική Θράκη στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης στο Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 10/8/2024, 6:50 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 7ης Αυγούστου 2024, επιβαίνοντας σε όχημα, διέρρηξαν επιχείρηση σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας 9.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Είναι η Πατρίδα και ο Λαός «ανόητε»…

Του Κώστα Κιλτίδη
Εδώ και χρόνια και ενώ εκφυλίζεται και διαστρέφεται το περιεχόμενο της πολιτικής στη χώρα και διεθνώς, εμφανίζονται αντιδράσεις των πολιτών. Με ευκολία οι υπαίτιοι αυτής της απαράδεκτης κατάστασης «βαφτίζουν» την απογοήτευση και οργή, λαϊκισμό ή Ακροδεξιά αντίδραση. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

➤ Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί
➤ Συνεργός τους τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί
➤ 
Του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο σε περιοχή της Πιερίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Κλείνει το Νηπιαγωγείο Παντελεήμονα και υποβιβάζονται το Δημοτικό Άσπρου και το Νηπιαγωγείο Μυριοφύτου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε χθες 9 Αυγούστου 2024 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από το νέο σχολικό έτος 2024-25:
- Καταργείται το Νηπιαγωγείο Παντελήμονα
- Υποβιβάζεται το Δημοτικό Σχολείο Άσπρου από 3θέσιο σε 2θέσιο
- Υποβιβάζεται το Νηπιαγωγείο Μυριοφύτου από 2θέσιο σε 1θέσιο
Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ

Ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου αυξημένα αστυνομικά μέτρα σε όλη την επικράτεια

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2024, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν ως κατωτέρω:

Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 13η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η τανία ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΥΧΗ (Madame) στο Θερινό Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωαη ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 
Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 στις 9:30 το βράδυστο Θερινό Σινεμά στο Στέκι της , Τέχνης στο Μεταλλικό. Τηλ.: 6946 253 961
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον καλό κινηματογράφο.