Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τουρνουά στο Μίνι Football Club Κιλκίς

Συνεχίζεται αδιάκοπα το πρωτάθλημα 8Χ8 και με αμείωτο ενδιαφέρον οι ομάδες ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο πράσινο τερρεν.Η ομάδα μπασκετ του ORO ANTICO συνεχίζει την προέλαση της αλλά πλέον νοιώθει την καυτή ανάσα των IL POSTO και ΠΑΕ ΤΖΟΒΑ. Σταθερή αξία η ομάδα των ALEMAO αλλά και των ΝΩΧΕΛΙΚΩΝ που πλέον ο ΚΑΚΤΟΣ τους απειλεί για την πέμπτη θέση.

Απαλλαγή από την επιπλέον επιβάρυνση των υποψηφίων των πανελλαδικών για τη μεταφορά τους στα εξεταστικά κέντρα

Ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υποψηφίων των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για την απαλλαγή από τυχόν οικονομική επιβάρυνση στα εισιτήρια που θα χρειασθεί να αλλαχθούν λόγω των εθνικών εκλογών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις σχολικές μονάδες τους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς.

Δήλωση Άννας - Μαρίας Γιάντση

Με αφορμή κακεντρεχή σχόλια σε τοπική εφημερίδα του Κιλκίς για την πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Άννα-Μαρία Γιάντση, η ίδια δήλωσε τα εξής:
«Οι γελοιότητες πρέπει να σταματήσουν εδώ. Όπως είχα δηλώσει λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είμαι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Προφανώς έχουν σκοπό να πληγεί η δυναμικότητα του κινήματος που κάποιους φοβίζει. Τους διαψεύδω κατηγορηματικά. Όσοι ελπίζουν στην αποχώρηση μου θα ναυαγήσουν αυτοί μαζί με τα τεχνάσματα τους.»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος που σκότωσε τον ληστή που μπηκε σπίτι του στην Παιανία

- Δήλωσε: "Ότι έκανα, το έκανα σε κατάσταση πανικού!"
- Ο κόσμος του φώναζε:"Είμαστε μαζί σου αγόρι μου!"
- Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής
- Δεκάδες κάτοικοι της Παιανίας στο πλευρό του - 150 άτομα ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα δικαστήρια
- Καταχειροκροτήθηκε και κάποιοι τον χαϊδεψαν στο κεφάλι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ο 24χρονος που σκότωσε τον ληστή που μπηκε σπίτι του στην Παιανία. Ο όρος που του επιβλήθηκε είναι να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Δήλωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: "Συνεχίζουμε την πορεία μας... "

Στην Εθνική Οδό που τρέχουμε προς τα εμπρός κάποιοι ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση κι άλλοι την αντίθετη.. Είναι θαυμαστό το πως κατά τεκμήριο όλοι εμπιστευόμαστε όλους πως θα ακολουθηθούν οι "κανόνες κυκλοφορίας". Ενίοτε κάποιοι προκαλούν και "ατυχήματα".. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες της Δημοκρατίας μας, επισημαίνουμε στην κοινωνία τους κινδύνους, τα εμπόδια τα διορθώνουμε ή τα παρακάμπτουμε και προχωρούμε προς το στόχο: να κάνουμε και πάλι ανεξάρτητη την Ελλάδα και να προσπαθήσουμε για την ευημερία μας.

Καταβολή 2ης δόσης σε δικαιούχους καπνοπαραγωγούς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι έγινε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από την Διαχειριστική Αρχή, η έκδοση των εντολών πληρωμής, του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» (Καπνοπαραγωγοί), της β’ δόσης σε 16.898 δικαιούχους, με ποσό πληρωμής 24.945.473,23 ευρώ. Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου. Η ενημέρωση των δικαιούχων για τα ποσά πληρωμής τους θα είναι δυνατή από σήμερα το απόγευμα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις 7.μ.μ. (www.opekepe.gr).

Αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το 1ο γυμνάσιο Κιλκίς σας προσκαλούν σε μια βραδιά – αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, μαθητές της Γ’ ταάξης του 1ου γυμνασίου Κιλκίς ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή και το παρουσιάζουν στο κοινό.
Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 08:30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis

Επίσκεψη μαθητών στο Δημοτικό Κήπο Κιλκίς

Την Τρίτη στις 5 Ιουνίου βγήκαμε έξω από τη Βιβλιοθήκη με δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του 8ου και του 9ου δημοτικού σχολείου και ανακαλύψαμε τι κρύβει ο Κήπος. Τα παιδιά μέσα από πολλαπλές διαδρομές αναγνώρισαν είδη φυτών, τα καταμέτρησαν μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης και τα φωτογράφισαν. Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Ιωαννίδης, γεωπόνος - υπάλληλος της Περιφέρειας, ενημέρωσε τα παιδιά για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά φυτών του Κήπου μας και έδωσε πληροφορίες γύρω από την χρήση τους και για το ποια είναι ενδημικά και ποια είναι ξενικά.

Αθάνατη Ελλάδα! Πήραμε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία

Το πρώτο βραβείο στον τομέα της σχεδίασης κατέκτησε η ελληνική ομάδα του ΤΕΙ Σερρών στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στη Γερμανία. Τι λέει στο Newsit o Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών. Ελληνόπουλα με κοφτερό μυαλό και θέληση αποδεικνύουν ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που μπορεί, θέλει και...διαπρέπει.
Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας Χρήστος Καλέμος και Κώστας Παρασκευαϊδης και ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής Στέργιος Μαριάς με τη βοήθεια του καθηγητή τους Δημήτρη Σαγρή συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στο Πανεπιστήμιο Jade Hochshule στη Γερμανία.

Βράβευση των νικητών του πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»

Εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8/6/2012, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο διαγωνισμός, που απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ’, Ε’, ΣΤ‘ τάξεων), γυμνασίων και λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την επιστημονική ομάδα EDUCARTOON και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συμμετείχαν 5.000 μαθητές, -τριες από 357 σχολεία όλης της επικράτειας με αποστολή 4.500 έργων (ατομικών και ομαδικών). Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, η οποία και απένειμε βραβεία στους διακριθέντες.

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από 18-6-2012 έως και 5-7-2012

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και φέτος εφαρμόζει την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.minedu.gov.gr από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 ως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

Εξαιρετική η επιτυχία των Σχολικών αγώνων στίβου “Ελευθέρια 2012”

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι Σχολικοί αγώνες Στίβου για μαθητές δημοτικού που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς και η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) νομού Κιλκίς, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στο Στάδιο Κιλκίς.

Επισκέψεις κλιμακίου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε οικισμούς του Νομού


Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς αποτελούμενο από τους τρείς υποψήφιους βουλευτές, Θόδωρο Παραστατίδη, Λεωνίδα Δημητριάδη και Γιώργο Φραγγίδη, καθώς και τους Χρήστο Ανθρακίδη Περιφερειακό Σύμβουλο Κιλκίς, Γιώργο Παναγιωτίδη, Φίλιππο Κοτανίδη Πρόεδρο Κοινότητας Χέρσου,Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου,Τάκη Ασβεστόπουλο Πρώην Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, Παύλο Τονικίδη Πρόεδρο Εμπ.Επιμ.Κιλκίς, Νίκο Τερζενίδη Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Δοϊράνης και Κώστα Ραμπίδη Διευθυντή Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, επισκέφτηκαν εχθές 7/06 τα χωριά Λεβεντοχώρι,Παλιό Γυναικόκαστρο, Βαπτιστή, Μεγάλη Βρύση, Σταυροχώρι, Καστανιές και Χωρυγί, στα οποία είχαν συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους.

Σχολικοί αγώνες δημοτικών σχολείων Κιλκίς έτους 2011-12

Με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Δημοτικά Σχολεία του νομού μας διεξήχθησαν οι σχολικοί αγώνες Αντιπτέρισης, Χειροσφαίρισης και Κλασσικού Αθλητισμού για το σχ. Έτος 2011-12. 
Συγκεκριμένα: Tην Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 έγιναν οι αγώνες Αντιπτέρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ο.Α.Δ. Κιλκίς. Οι αγώνες έγιναν με τη συνεργασία της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.. Η ομοσπονδία Αντιπτέρισης χορήγησε το κατάλληλο αθλητικό υλικό (ρακέτες, φτερά, φιλέ κ.α.) για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Στους αγώνες συμμετείχαν και οι μαθητές και μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς. Δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

«Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012, στο 9ο Δημοτικό σχολείο, η επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς. Η συνάντηση με θέμα: «Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον» και εισηγητή τον κ. Στυλιανό Ξειδάκη, ιατρό Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Δημιουργήθηκε ο «Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας»

Υπεγράφη από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θύμιο Σώκο Μακεδονίας- Θράκης η απόφαση για τη σύσταση συνδέσμου με την επωνυμία «Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας», ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), στον οποίο μετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι Δήμοι των διαχειριστικών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελήφθη ημεδαπός για απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη σήμερα (08.06.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στη Νάουσα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης Νάουσας, ένας ημεδαπός 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και παράβαση νόμου περί ναρκωτικών.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Σερρών τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 13.04.2012 έως 28.05.2012 στη Βέροια και στο Μακροχώρι Ημαθίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος δύο ημεδαπών 19 και 28 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Απόπειρα ληστείας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σήμερα (08.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες έχοντας κολλημένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με την απειλή καραμπίνας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από 54χρονο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από το γιο του 54χρονου και τράπηκαν σε φυγή πεζοί.
Διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Συνελήφθη 24χρονος για ναρκωτικά στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (07.06.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Ομάδα Πρόληψης Και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Πολύχρονο Χαλκιδικής, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου το οποία τα καλλιεργούσε στον κήπο του σπιτιού του. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Συνελήφθη στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς 45χρονος για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Συνελήφθη χθες (07.06.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου "περί όπλων" και του νόμου "περί βεγγαλικών". Ειδικότερα, στη Ξυλοκερασιά Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 45χρονος κατέχει παράνομα οπλισμό σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Κιλκίς 32χρονος πακιστανός διακινητής

Συνελήφθη χθες (07.06.2012) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 32 ετών που διευκόλυνε την έξοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 32χρονος είχε επιβιβάσει έναν μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρει πλησίον της ελληνοσκοπιανικής μεθορίου ώστε να εξέλθει από την ελληνική επικράτεια. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Τα μέτρα είσπραξης χρεών με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις δεν είναι μέσο πίεσης στους μη έχοντες αλλά “οικονομική βία”».

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω μιας περιόδου αναγκαστικής εσωτερικής παύσης πληρωμών, ζητά από τις εφορίες και το ΣΔΟΕ να επισπεύσουν τις σκληρές διαδικασίες είσπραξης, με τη διενέργεια κατασχέσεων, δεσμεύσεων, πλειστηριασμών και ποινικών διώξεων, χωρίς έλεος και διακρίσεις.
Το κυνήγι εσόδων του Δημοσίου σωστά, αλλά μάλλον αργά, επικεντρώνεται σε καταθέσεις, τόκους, ακίνητα, αυτοκίνητα, εισοδήματα, μισθωτήρια, ενοίκια, διασταύρωση τιμολογίων, συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών, απαιτήσεις τρίτων, μεταφορές εμβασμάτων στο εξωτερικό και φορολογικές δηλώσεις.

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων


Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα, το πρόγραμμα και η κατανομή των υποψηφίων για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων που αφορούν στους αποφοίτους και τελειοφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α και Β) έτσι, όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΔΒΜΘ. Διευκρινίζουμε ότι στις εξετάσεις του κάθε μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα. Παρακαλούμε οι υποψήφιοι να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης.
Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη και φέτος η κεντρική εκδήλωση για τη Γιορτή του Πατέρα

Ο Σύλλογος Για την Ανδρική & Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ), ο Σύλλογος φίλων της αναπηρίας "ΑΛΛΑΖΩ" και το Κέντρο Στήριξης κακοποιημένων γυναικών "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" συνδιοργα-νώνουν φέτος την κεντρική πανελλαδικά εκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 8μμ στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Βιβλίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση σε ανοιχτό διάλογο από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία» προς τα κόμματα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, να πάρουν θέση για τα επιχειρούμενα σχέδια δημιουργίας μεταλλείων χρυσού στις περιοχές Πάϊκου και Κρούσια, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί σε ανοιχτή συζήτηση του Κιλκίς την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00 στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς. Είναι πρωταρχικής σημασίας το γεγονός της ερημοποίησης περιοχών του Νομού μας από ληστρικές πολυεθνικές εταιρείες, αλλοιώνοντας την ταυτότητα του νομού μας και αφήνοντας πίσω καταστροφή, ερημοποίηση και προσφυγιά.
ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ!

«Αγαπούλα την κουκούλα»

Γράφει ο Φώτης Ζάικος
Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζει η χώρα μας, δεν θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να μείνει έξω από την οικονομική κρίση. Και αυτό διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και όποιος το παρακολουθεί και από άλλη οπτική γωνία σίγουρα βλέπει πολλά. Και τί δεν έχει, αλισβερίσι, βία, ρομαντισμό, αγάπη, ομαδοποίηση.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ελλάδα Κασιδιάρα! – Παγκόσμια η προβολή του επεισοδίου – Ξεχάστηκαν όλα τα προβλήματα που συνθλίβουν τον πολίτη μετά τη βίαιη επίθεση·Τι συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πούτιν – Πρώτο θέμα η οικονομική στήριξη της Ελλάδας ·Το ΙΚΑ βρήκε ξαφνικά έσοδα! – Θα πληρωθούν οι συντάξεις τον Ιούνιο
ΑΥΓΗ ·Να σταματήσουμε τον κατήφορο –Κοινωνική ανασφάλεια, ναζιστικές προκλήσεις και πράξεις αυτοδικίας , τα «τέρατα» που γεννάει το Μνημόνιο·Η Ευρώπη τρέμει, οι ΗΠΑ ανησυχούν και η Μέρκελ μιλάει για Ε. Ε. δύο ταχυτήτων·Φαρμακοποιοί – Καταγγέλλουν τον Λοβέρδο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 879 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

Ξεκινάει στις 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2012 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη

Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη. Αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας. Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες της περιοχής σας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.