Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ο Χιτώνας του Νέσσου

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Ένας ποντικός κι ένας βους, εκεί που προχωρούσαν, είδαν αίφνης έναν αχυρώνα ανοιχτό και, δίχως δεύτερη σκέψη, μπούκαραν μέσα για να δουν τι έχει. Ο ποντικός, με το που βρίσκει μια χούφτα σπόρους, τρέχει και φέρνει τα παιδιά του στον αχυρώνα να φάνε κι αυτά. Αντίθετα ο βους πέφτει πάνω στο σανό και με λαιμαργία τρώει μόνος.

Μηνάς Παπαδόπουλος: Απολογισμός της πορείας μας ως κομματική οργάνωση της Ν.Δ.

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Με την συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της προεδρίας μου στη σημερινή ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς (πρώην ΝΟΔΕ) κάνουμε σήμερα έναν μικρό απολογισμό της πορείας μας ως κομματική οργάνωση. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 4/6/2020, 10:50 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (3 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν 32 φυτά κάνναβης σε ανάπτυξη, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίσκεψη Γεωργαντά στο ΠΚΕΕΥΕ

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και υφυπουργός της κυβέρνησης, κ. Γεωργαντάς, με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στην Κρηστώνη του Κιλκίς, επιχειρεί να ξεπλύνει – για ακόμα μία φορά – τον ΑμερικοναΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, να αποπροσανατολίσει και να εφησυχάσει το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ και του συγκεκριμένου Κέντρου, όπως έκανε πριν λίγους μήνες τόσο η κυβέρνησή του με την πολυετή ανανέωση της ελληνο-αμερικάνικης συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, όσο και ο Δήμαρχος Κιλκίς με την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» με το συγκεκριμένο Κέντρο.

Νέα διοίκηση Κιλκισιακού: Αυτή είναι η φιλοσοφία μας

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Ως νέα διοίκηση του ιστορικού συλλόγου Α.Ο. Κιλκισιακός, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πλάνο και την φιλοσοφία του συλλόγου μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και ίσως αυτό να αποτελεί έναν βασικό λόγο για την επανεκκίνηση του.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

Δημιουργούνται Πράσινα Σημεία στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Στη δημιουργία Πράσινων Σημείων στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, με τη χρηματοδότησή τους μέσω ευρωπαϊκών πόρων, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δωρεάν σεμινάρια της Περιφέρειας σε τουριστικά καταλύματα και κατασκηνώσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στελεχών τουριστικών καταλυμάτων (εκτός ξενοδοχείων) και οργανωμένων κατασκηνώσεων, στα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν λόγω κορωνοϊού.

Μεταλλικό: Ένα χωριό "χαμένο" μέσα στην μαγεία του Πράσινου

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια ακόμη Κυριακή γίνεται αφορμή για ένα άλλο μικρό ταξίδι στις ομορφιές του τόπου μας. Ένα χωριό "χαμένο" στην κυριολεξία μέσα στην μαγεία του πράσινου και με λεπτομέρεια άλλων χρωμάτων να χαίρεται το μάτι ξεπροβάλει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς. 

Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, ευχαριστεί θερμά...

Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στη Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, για την προσφορά του στις ανάγκες του Κέντρου. 

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2020

Ξεκινά νωρίτερα φέτος η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2020. Από Παρασκευή, 5 Ιουνίου και ώρα 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους. 

Σούλης: "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις ενάντια στο νομό Κιλκίς"

Υπογράφει ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Ως δημοτική παράταξη ενημερώνουμε τους δημότες του Κιλκίς με τον θεσμικό μας ρόλο για τις διάφορες φημολογίες και κυρίως αστοχίες παραγόντων της Κεντρικής Πολιτικής σκηνής της πατρίδας μας, που το τελευταίο διάστημα έβαλαν στόχο την επιστροφή της περιοχής μας στην οπισθοδρόμηση.

Τηλεδιάσκεψη Ε. Αγαθοπούλου με αθλητικούς φορείς του νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και αθλητικών φορέων του Ν. Κιλκίς, με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειές τους για λύσεις στα διαχρονικά, αλλά και στα έκτακτα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία και αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του τόπου μας.

Αν τολμάς προσπάθησε να περάσεις από την οδό Τριανταφυλλίδου στο Κιλκίς

Κείμενο-φωτογραφία: Πάνος ΜαύροςΜετά τα επιτεύγματα απαγόρευσης πρόσβασης των Κιλκισιωτών στις οδούς Σωκράτους και Ρεγκούκου, σειρά έχει η Τριανταφυλλίδου στη θρυλική Κιολαλία. Η αγαπημένη μας ΔΕΗ είπε να βάλει κάπου την κολόνα. Και την έβαλε εκεί που τη βόλευε. Έχεις μωρό σε καρότσι; 

Σιωνίδης: "Εγώ καλά σου τα 'λεγα και τ' άκουγες παράλογα"

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το βράδυ της Τετάρτης, 3 Ιουνίου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την ύπαρξη ασυμπτωματικού κρούσματος σε έγκυο γυναίκα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Κιλκίς. Η γυναίκα ανήκει σε ομάδα προσφύγων – μεταναστών που μεταφέρθηκαν πρόσφατα στην δομή της Νέας Καβάλας. 

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας

• Σε καθεστώς καραντίνας η Δομή για 2 εβδομάδες
• Στη Νέα Καβάλα από σήμερα το πρωί συνεργείο του ΕΟΔΥ 
Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου 28χρονη Σύρια φιλοξενούμενη της Δομής Νέας Καβάλας. Η νεαρή εγκυμονούσα, χωρίς συμπτώματα του ιού, μετέβη στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του covid-19. Από χθες το βράδυ, στις 10μ.μ. η Δομή της Νέας Καβάλας βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας με ισχύ 14 ημερών.

Διευκρινίσεις Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, για την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς κατόπιν ενημέρωσης που είχε λάβει από το τμήμα Εμπορίου σε ότι, αφορά την κατάργηση αργίας του Αγίου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ λαμβάνοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας Μητροπολίτη Γουμενίσσης προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη

Επιστολή Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
Εξοχότατε κ. Υπουργέ, 
Την προχθεσινή Κυριακή τιμήθηκε μεταχρονικά η αναγνωρισμένη επέτειος Γενοκτονίας του Ποντιακού (και όχι μόνο) Ελληνισμού. Πέρασαν εκατό χρόνια και πλέον, προηγήθηκαν είτε προστέθηκαν οι ισόχρονες Γενοκτονίες του Ελληνισμού σε άλλες περιοχές αιώνων ζωής της πολύκλαυστης Ρωμιοσύνης, οι οποίες όμως “γειώνονται” από πολλού χρόνου συστημικά στην αμνημοσύνη του κοινωνικού μας συνόλου. 

Ποιες επιχειρήσεις λειτουργούν τις επόμενες ημέρες

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έγιναν οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Φραγγίδης: «Χωρίς όραμα και αναπτυξιακή φιλοσοφία, χωρίς λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ»


Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ με θέμα «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα» 
Στην καθοριστική σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία, την απασχόληση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, τονίζοντας ότι ελάχιστη σημασία έχει δοθεί στον κρίσιμο αυτό τομέα από την Πολιτεία. 

"Ευχαριστώ από καρδιάς την Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς"

Υπογράφει η  Άρτεμις Γιαννίδου 
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου κι γέννησα επιτυχώς πριν από λίγο καιρό και όλη η ομάδα ήταν άψογη!