Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου, στο Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, στη σημερινή του επίσκεψη στο Κιλκίς, προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσον αφορά την ενίσχυση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων του Νομού.

Στύλωμα πίστης - ξαναστήσιμο ζωής

†ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ πως πιο εύκολα κολλάμε στην επικαιρότητα (και μάλιστα στη δική μας επικαιρότητα, όταν προβάλλει αμείλικτη η και τραγική). Και απολησμονούμε το παρελθόν (όταν δεν το έχουμε ζήσει εμείς οι ίδιοι, αλλά κάποιοι αλλοτινοί, ακόμη κι αν αυτοί είναι από τους εγγύτερους προγόνους μας). Αυτό βεβαίως αποδεικνύει και τα ανθρώπινά μας όρια, όσο κι αν η εποχή μας πασχίζει να μας τα παρουσιάσει επιστημονικώς υπερβάσιμα, διαδικτυακώς απέραντα.

Εναγώνιο σχόλιο στην ανάγνωση της Οκτάνα [*]



Του Φώτη Μισόπουλου
''Ελελεύ'', ''Σε αγαπώ'' και ''Δόξα εν υψίστοις'' [1]
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ
πρόζα σε μια εικόνα,-
''που ως ξίφη διασταυρούμενα ενούνται''[*]
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ

Τι κρατά τις επενδύσεις μακριά από την Ελλάδα!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Στη Σερβία οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στην ουρά! Η Αλβανία μετατρέπεται σε τουριστικό παράδεισο προσελκύοντας διεθνή κεφάλαια. Οι οικονομίες χωρών της πρώην Ανατολικής Ευρώπης τρέχουν ενώ εμείς βλέπουμε την πλάτη και από απόσταση μάλιστα, της Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Δωρεάν rapid tests την επόμενη εβδομάδα στο νομό Κιλκίς


Δωρεάν rapid tests 
προγραμματίζονται  την επόμενη εβδομάδα στο νομό Κιλκίς.
Ειδικότερα, υγειονομικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Φθινοπωρινό κλίμα στη δομή ΚΔΑΠ Kinesis for kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα παιδιά με μεγάλη ανυπομονησία επέστρεψαν στη δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for kids, έτοιμα για νέες δημιουργίες! Εκεί, τα περίμενε μία έκπληξη, καθώς υπήρχαν μικρά δωράκια γι’ αυτά και η ανταμοιβή ήταν χαμογελαστά πρόσωπα.

Υποψηφιότητα συμμετοχής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατέθεσε στις 7 / 9/ 2021 υποψηφιότητα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΤRaining Τeachers Αcademy for EuropeAn ΕxCellence in green EnvironmentTal civic and digital EdUcation - REACT-EU». 

Επιστολή Ε. Αγαθοπούλου με αίτημα την παραπομπή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, σχετικά με την αδιανόητη πράξη του κ. Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Συνδικάτο Μετάλλου: Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα στο βωμό του κέρδους


Ανακοίνωση 
Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας 

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΥΛ που έγινε την Πέμπτη 16/9 με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου στο κεφάλι και εύχεται στον συνάδελφο περαστικά και καλή ανάρρωση.

Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου στο Δήμο Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Παιονίας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος και τον προσκάλεσε και από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Κώστα Μπαγινέτα.

Πέντε Η/Υ παρέδωσε σήμερα ο Γ. Γεωργαντάς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Πέντε σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος και των μαθητών του, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Σε σχετική του δήλωση ο Κιλκισιώτης Υφυπουργός τόνισε ότι «ενισχύοντας τις τεχνολογικές υποδομές των σχολείων μας, εξασφαλίζουμε ποιοτικότερη εκπαιδευτική εμπειρία, τόσο για μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς».

Εκπαιδευτικές δράσεις του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 2494Β’, 23-06-2020) προχωρά στη δημιουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντες και αξιοποιώντας στο έπακρο της δεξιότητες των μαθητών. Ήδη έχουν κατατεθεί και εγκριθεί εννιά (9) προτάσεις για υλοποίηση.

Δήλωση δημάρχου Παιονίας για την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

Για την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών στις 19 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας δήλωσε: Τις ημέρες μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής θυμούμαστε τα λόγια της Διδούς Σωτηρίου «Έφτανε μια κανονιά, μια διαταγή, για να διαλύσει τα μαινόμενα στίφη. Κι η κανονιά δε ρίχτηκε κι η εντολή δε δόθηκε!...» και κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι «να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη, να έχουμε ομοψυχία, και να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας».

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2021


Σύμφωνα με το άρθρο 14 της απόφασης 2454/235853/1.10.2019 (1) [ΦΕΚ 3645/Β/2019] και την απόφαση 2453/235850/3.10.2019 (2) [ΦΕΚ 3673/Β/2019] η Δ.Α.Ο.Κ Κιλκίς ενημερώνει ότι για την αμπελουργική περίοδο 2021-2022 όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρύγου να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τους ΚΑΝ(ΕΕ) 2018/273 και 2018/274.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 17/9/2021, 7:18 μ.μ.


Σύλληψη για κλοπές
Συνελήφθη χθες (16 Σεπτεμβρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα μαζί με ανήλικο συνεργό του, αφαίρεσαν από όχημα 2 κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Ε. Αγαθοπούλου: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός του Κιλκίς χρειάζεται τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας


Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Τις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ατέρμωνα στον Α. Παντελεήμονα Κιλκίς, όπου προπονείται η γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού, επισκέφθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κιλκισιακού, κ. Λάζαρο Μεταλλίδη, τις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Κορωνοϊός (17/9/2021): 2.255 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 39 θάνατοι και 352 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.255, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παρουσίαση πνευστών και εγχόρδων οργάνων στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Ένα όμορφο μουσικό απόγευμα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι υποψήφιοι μικροί σπουδαστές μας μαζί με τους γονείς τους κατά την παρουσίαση των πνευστών και εγχόρδων οργάνων. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η πολιτική Μητσοτάκη διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία του πρώην Υπουργού Υγείας και τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Ξανθού. Επισκέφτηκε τις δομές υγείας της περιοχής μας, και συνάντησε το σωματείο εργαζομένων του Γ. Ν. Κιλκίς, τον ιατρικό και τον φαρμακευτικό σύλλογο, ολοκληρώνοντας την ημέρα με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, όπου συνόψισε τα συμπεράσματα των επαφών που έγιναν.

(Video) Άμεση χρηματοδότηση μελετών και έργου αντικατάστασης δικτύου στο Λεκανοπέδιο Μουριών

Άμεση χρηματοδότηση 2 μελετών για το αρδευτικό δίκτυο του Σ.Σ. Μουριών και Αγίας Παρασκευής και υλοποίηση μελέτης του ΤΟΕΒ για αντικατάσταση του δικτύου του Σ.Σ. Μουριών, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά την επίσκεψή του στο νομό Κιλκίς, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.