Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. προς Καμμένο, με θέμα την συνυπηρέτηση Στρατιωτικών -

Επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. προς  Καμμένο Παναγιώτη
"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στρατιωτικών είναι το θέμα της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης"

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών
Στην απόλυτη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλλει η Coca Cola στον ημερήσιο τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα των απεργών συναδέλφων μας στην πολυεθνική εταιρεία, η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.), ήταν μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που φιλοξενούσε ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας ενάντια στην πολιτική της Coca Cola.

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών εγχρώμων και μαύρων του Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών εγχρώμων και μαύρων του Α.Σ. Taekwondo Η Τόλμη Κιλκίς διεξήχθησαν την Κυριακή στις 08/02/2015 στην αίθουσα Μητροπόλεως Κιλκίς.

Δείτε φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Νοσοκομείου Κιλκίς


Δείτε και κατεβάστε φωτογραφίες από την κοπή πίτας
του Νοσοκομείου Κιλκίς

Hervé Falciani, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα Lagarde (συνέντευξη στον ALPHA, 10-2-2015)



"Ευχόμαστε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καλό αγώνα"

Ευχαριστήρια επιστολή του Θεόφιλου Κυριακίδη
Δημοσιογράφου της Gnomi Web Tv
Αγαπητά τοπικά ΜΜΕ
Κάπως καθυστερημένα, αλλά θα ήταν απρέπεια να μη σας ευχαριστήσω για όσα επαινετικά λόγια γράψατε, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και την gnomi web TV και ξοδέψατε για εμένα τόση μελάνη!

Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου (Video)


Εκδηλώσεις στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης την Κυριακή, στο Κιλκίς

Κάλεσμα συμπαράστασης από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς 
Τα τελευταία πέντε χρόνια άγριας λιτότητας είχαν καταστροφικά αποτελέσματα στην Ελληνική κοινωνία. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25%, 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άνεργοι, 2,5 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 300.000 νέοι μετανάστευσαν και χιλιάδες απεγνωσμένοι αυτοκτόνησαν.

Σεμινάριο για το ρόλο του διαδικτύου στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας

Σεμινάριο με θέμα ''Το διαδίκτυο στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας'' πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στους χώρους του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κιλκίς (οδός Κουτηφάρη 2) με τη διοργανωτική υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.) και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) Κιλκίς.

Η ποντιακή διάλεκτος και «ο Αστερίκον ο τεμέτερον»

 Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
1. Η ποντιακή διάλεκτος, η πλησιέστερη προς την αρχαία ελληνική γλώσσα, ομιλούμενη σήμερα διάλεκτο
Όπως γράφει ο καθηγητής Γ. Σαββαντίδης, η ποντιακή είναι μία διάλεκτος της Ελληνικής γλώσσας που ξεκινάει από τα χρόνια του αποικισμού των Ελλήνων της Ιωνίας και την εγκατάστασή τους στον Πόντο. Μέχρι τον 19ο αιώνα δεν έχουμε καθόλου γραπτά κείμενα για τη διάλεκτο, και η ποντιακή αποτελούσε το σημαντικότερο μέρος της προφορικής παράδοσης, μία διάλεκτο την οποία ονόμαζαν (και ονομάζεται) «ρωμέικα». Η καταγραφή διαλεκτικών κειμένων αρχίζει παρά στα τέλη του 19ου αιώνα και γίνεται συστηματικότερη από το 1928 με την ίδρυση του “Αρχείου Πόντου” στην Ελλάδα, από την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών υπό τον Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθο και στη συνέχεια από τον π. Ανθ. Παπαδόπουλο.

Βολές Βενιζέλου κατά κυβέρνησης: Στροφή στη στρατηγική μας με μετονομασίες

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
«Στροφή» της κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Χαρ. Τρικούπη άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ως προς τον τρόπο που παρουσιάζει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Παλλαϊκό κάλεσμα για συλλαλητήριο ενάντια στη λιτότητα

Γράφει ο Ξενέλλης Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
Η χώρα αλλάζει σελίδα. Οι εργαζόμενοι, που με τους αγώνες τους αντιπάλεψαν σταθερά τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας, της κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, τις πολιτικές καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας του λαού μας, συνέβαλαν αποφασιστικά, στις πρόσφατες εκλογές, στην ανάδειξη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν τη βούληση να ανοίξουν αυτό το δρόμο.

Κοπή βασιλόπιτας της Σχολής Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και σας προσκαλεί όλους στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς στις 7 το απόγευμα! Παρόντες θα είναι ο προπονητής του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος, και ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης.

Πρόβλημα με χιλιάδες Υποτροφίες σε αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Στον «αέρα» βρίσκεται το υπογεγραμμένο με αποφάσεις, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρόγραμμα υποτροφιών για χιλιάδες αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, προϋπολογισμού 25.000.000 € για το έτος 2015.

Το σωματίδιο του Higgs στα εργαστήρια του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς!

Υπογράφει ο Ευάγγελος Αραμπατζής
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Μία πρωτότυπη δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στα εργαστήρια Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς. Μέλη της ερευνητικής ομάδας της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Χριστίνας Κουρκουμέλη, πραγματοποίησαν 2 εργαστηριακές ασκήσεις διάρκειας 120’ στις οποίες συμμετείχαν 16 μαθητές της Β’ Λυκείου από 7 Λύκεια της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και 30 μαθητές της Β’ & Γ’ τάξης των 2ου και 3ου Γυμνασίων της πόλης μας.

Θέση εργασίας σε βιομηχανία στο Πολύκαστρο (13-2-2015)

Η DOPPLER S.A. η ελληνική πολυεθνική βιομηχανία ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών, parking lifts και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ζητά άτομο για τη θέση επιθυμεί να προσλάβει: Μηχανικό για το Σχεδιαστικό Τμήμα με κωδικό R/D03 για την έδρα της στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ
.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·»Γέφυρα» για συμφωνία-Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά τη συμφωνία Τσίπρα- Ντάισελμπλουμ·Με απόφαση Ντράγκι – Στα 65 δις ευρώ το όριο του ELA·Φάρμακα- Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων μελετάει το υπ. Υγείας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Δείπνο για νέα ηγεσία στη Ν.Δ.-Αντιπροσωπεία στον Καραμανλή για να του ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες·Προς συμφωνία- Τα πρώτα χαμόγελα (Μέρκελ-Τσίπρας)·Παιδιά χωρίς συσσίτιο επειδή ο δήμαρχος Γ. Καμίνης κωλυσιεργεί